Τρίτη , 21 Μάιος 2024
Home SLIDER Με δωρεά της Μελίνας Τραυλού η μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας που συνέλεξε η ΚΕΔΕ
SLIDERΝΑΥΤΙΛΙΑ

Με δωρεά της Μελίνας Τραυλού η μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας που συνέλεξε η ΚΕΔΕ

Το μεσημέρι στις 15/2/2023 αναχώρησε το πλοίο «Ωκεανίς» της ναυτιλιακής εταιρείας Neptune Lines ιδιοκτησία της κας Μελίνας Τραυλού από τον Λιμένα του Πειραιά (car terminal / Κερατσίνι) προς την Αλεξανδρέττα (İskenderun), με τα πρώτα φορτηγά αυτοκίνητα με ανθρωπιστική βοήθεια για την κατεστραμμένη από τους σεισμούς περιοχή της ΝΑ Τουρκίας. Στην επιβίβαση των φορτηγών επί του πλοίου, εκ μέρους του Υπουργείου Ναυτιλίας, παρευρέθη ο Υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Κώστας Κατσαφάδος και ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος. (Evangelos Agelos Kyriazopoulos)

 

Το πλοίο μεταφέρει δωρεάν τα φορτηγά αυτοκίνητα με είδη αυστηρά που έχουν ζητηθεί από πλευρά της Τουρκίας, όπως κουβέρτες, σκηνές, υπνόσακους και χημικές τουαλέτες. Η συλλογή του συγκεκριμένου υλικού οργανώθηκε από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και τον Πρόεδρό της κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, σε συνεργασία με τις ΠΕΔ της χώρας, το Υπουργείο Εξωτερικών, την Περιφέρεια Αττικής και το “Όλοι μαζί μπορούμε”. (Dimitris Papastergiou)

Παράλληλα, υπάρχει σχεδιασμός για την μεταφορά δια θαλάσσης από Ρόδο και Χίο για ανθρωπιστικό υλικό που έχει συλλεχτεί από Βόρειο και Νότιο Αιγαίο, οδικώς μέσω Κωνσταντινούπολης και αλλά αεροπορικώς. Την Πέμπτη 16/02/2023 αναμένεται επίσης να σταλεί αεροπορικώς φαρμακευτικό υλικό στη Συρία. Στόχος είναι η συνεχής ροή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ο συντονισμός τόσο των εσωτερικών όσο και των εξωτερικών μεταφορών και της συλλογής του υλικού και των συνεννοήσεων με την τουρκική πλευρά γίνεται από τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Ανδρέα Κατσανιώτη.

“Αυτός ο συναισθηματικός δεσμός τελικά μεταξύ των δύο λαών μας αναδείχθηκε ξεκάθαρα μέσα από αυτήν την τραγωδία”, ανέφερε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στις 14/2/2023 από την Κοζάνη. “Και πράγματι πιστεύω, ότι μέσα από αυτό το δράμα ίσως προκύψει κάτι καλύτερο και για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Από την άλλη καταλαβαίνω και την επιφυλακτικότητα κάποιων που μπορεί να πιστεύουν ότι μετά από το αρχικό διάστημα συναισθηματικής φόρτισης όλα αυτά μπορεί να πάνε στην άκρη και να επιστρέψουμε σε κακές συνήθειες του παρελθόντος. Ελπίζω και εύχομαι αυτό να μην γίνει”, συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός, επαναλαμβάνοντας ότι οι δύο χώρες μπορεί να έχουν τις διαφορές τους, αυτές όμως είναι δυνατόν να επιλυθούν με τον διάλογο και το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

“Εμείς θα παίξουμε τον ρόλο μας ως μία γειτονική χώρα στην Τουρκία για να είμαστε πρωταγωνιστές στην προσπάθεια που θα γίνει την επόμενη ημέρα για την ανοικοδόμηση των περιοχών”, κατέληξε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνοντας το στίγμα των κινήσεων της Ελλάδας.

https://www.ynanp.gr/el/gr-epikoinwnias-enhmerwshs/o-k-yfynanp-kwstas-katsafados-sthn-anaxwrhsh-ths-apostolhs-an8rwpistikhs-boh8eias-pros-thn-toyrkia/?fbclid=IwAR3p9__AG4pw-znnvk2kJ77AHVqj2pRMczlt3ftyyT9v25UbwiNjDRXTTmk

ΠΗΓΗ https://greatgreekbigblue.wordpress.com/2023/02/15/4449/

Related Articles

Στατιστικά στοιχεία Απριλίου 2024

Από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων και Δίωξης Ναρκωτικών...

 Τραυματισμός ναυτικού στον Πειραιά

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού...

Opening Ceremony of the Danaos Users’ Meeting 2024

DANAOS  ANOUNCEMENT Dear Esteemed Customers & Partners, We are delighted to invite...