Πέμπτη , 20 Ιούνιος 2024
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Με νέα ηλεκτροκίνητα οχήματα ενισχύει ο Δήμος Πειραιά  τον τομέα Καθαριότητας και άλλες νευραλγικές υπηρεσίες
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Με νέα ηλεκτροκίνητα οχήματα ενισχύει ο Δήμος Πειραιά  τον τομέα Καθαριότητας και άλλες νευραλγικές υπηρεσίες

Με οκτώ νέα σύγχρονα οχήματα ενισχύθηκε ο στόλος του Δήμου Πειραιά, αναβαθμίζοντας ακόμη περισσότερο τόσο τις υπηρεσίες αποκομιδής των απορριμμάτων, όσο και άλλους νευραλγικούς τομείς του δήμου.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Πειραιά  παρέλαβε  έξι ηλεκτροκίνητα οχήματα με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Α. Τρίτσης», μια σημαντική προμήθεια με πολλαπλά περιβαλλοντικά οφέλη. Τρία εξ αυτών διατέθηκαν στη Δημοτική Αστυνομία, ενώ το mini van  και τα άλλα δύο οχήματα, αξιοποιούνται από Διευθύνσεις του δήμου, με στόχο τη  βελτίωση των υπηρεσιών τους. Επιπλέον, παρέλαβε δύο  καδοπλυντήρια με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος».

Η παραλαβή των οχημάτων πραγματοποιήθηκε  παρουσία του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη και του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτη Ρέππα, στον πρόσφατα  ανακαινισμένο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του Δήμου Πειραιά στο Σχιστό.

Το επόμενο διάστημα ο Δήμος Πειραιά θα παραλάβει κι άλλα οχήματα, εκσυγχρονίζοντας ακόμη περισσότερο τον στόλο του.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης δήλωσε:

«Από την αρχή της πρώτης μας θητείας αλλά κυρίως της δεύτερης, δεν έχουμε σταματήσει να ενισχύουμε τον στόλο της Καθαριότητας κι άλλων υπηρεσιών «καθημερινότητας» του δήμου μας, έχοντας πλέον  εκσυγχρονίσει το μεγαλύτερο μέρος του.  Ο Πειραιάς είναι μια καθαρή πόλη και η μεγάλη, θετική αυτή αλλαγή που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια στο κέντρο και στις συνοικίες, η οποία αναγνωρίζεται από κατοίκους και επισκέπτες, δεν είναι τυχαία. Είναι αποτέλεσμα σκληρής και συστηματικής  δουλειάς. Έχω ξαναπεί πως Διοίκηση, εργαζόμενοι και  εξοπλισμός είναι οι «άξονες» για έναν καθαρό Πειραιά. Επιπλέον, δεν αφήνουμε κανένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα που να μην συμμετέχει ο Δήμος Πειραιά και επίσης, δεν είναι τυχαίο, ότι σε όποιο πρόγραμμα υποβάλαμε πρόταση, χρηματοδοτηθήκαμε. Αυτό το αναφέρω,  γιατί ο Δήμος Πειραιά αν και πλέον είναι «νοικοκυρεμένος» στα οικονομικά του,  δεν είναι εύρωστος. Αξιοποιούμε λοιπόν κάθε ευκαιρία και δυνατότητα για χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως είναι το «Α. Τρίτσης» και το «Φιλόδημος»Χαίρομαι ιδιαίτερα που με την προμήθεια των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, η πόλη μας θα αποκομίσει πολλαπλά οφέλη, υιοθετώντας φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες. Η ηλεκτροκίνηση  με την οικολογική της λειτουργία άλλωστε συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος. Είμαστε λοιπόν ικανοποιημένοι αλλά επειδή ο εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο, θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τον στόλο μας και να προσπαθούμε καθημερινά, παρέχοντας τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους δημότες μας και  σε αυτή την κατεύθυνση τα νέα ηλεκτροκίνητα οχήματα, αποτελούν ένα απαραίτητο και πολύτιμο εργαλείο».

 

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτης Ρέππας, δήλωσε:

«Τα οχήματα αυτά προέρχονται από δύο χρηματοδοτήσεις ευρωπαϊκών προγραμμάτων, οι οποίες εξασφαλίστηκαν από τον δήμο μας με σκληρή δουλειά. Τα ηλεκτροκίνητα οχήματα είναι από το πρόγραμμα «Α. Τρίτσης» και τα καδοπλυντήρια από το πρόγραμμα «Φιλόδημος». Ενισχύουμε τις υπηρεσίες, όχι μόνο του τομέα Καθαριότητας, αλλά και όλων των άλλων Διευθύνσεων και προχωράμε πιστοί στο πλάνο μας  για την ενίσχυση του στόλου μας, το οποίο έχει ξεκινήσει από την αρχή της θητείας μας».

Related Articles

Το Run Greece 2024 έρχεται στον Πειραιά στις 22 Ιουνίου

Το Run Greece 2024 έρχεται το Σάββατο 22 Ιουνίου 2024  στον Πειραιά,...

Συνεστίαση για όλους από την “Φωνή των Πειραιωτών”

Συνεστίαση για όλους ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΟΝΟ 15 ΕΥΡΏ Η Εφημερίδα «Η Φωνή των...

ΕΒΕΠ: «Η υγιής επιχειρηματικότητα αρωγός στον περιορισμό ακρίβειας και κερδοσκοπίας»

Με φόντο τον ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος, οι πολιτικές για το εμπόριο,...

ΠΡΟΚΛΗΣΗ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟΥ

Δεδομένου ότι οι ηλεκτρονικές απάτες λαμβάνουν όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις, ο Εμπορικός...