Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Παραδόθηκε στους πολίτες το πρότυπο πάρκο στο Καστράκι
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Παραδόθηκε στους πολίτες το πρότυπο πάρκο στο Καστράκι

Παραδόθηκε στους πολίτες από τον Περιφερειάρχη Αττικής και τον Δήμαρχο Κερατσινίου Δραπετσώνας το πρότυπο πάρκο στο Καστράκι

Το έργο είχε προϋπολογισμό  3.568.668,99 € και χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής

Γ. Πατούλης: «Ένα έργο πνοής που υλοποιήθηκε με τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας»

 

Μια σημαντική ανάπλαση που συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην περιοχή Καστρακίου στην Δραπετσώνα παραδόθηκε από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Σ. Αντωνάκου και τον Δήμαρχο Χ. Βρεττάκο στους πολίτες. Πρόκειται για ένα νέο πάρκο πρασίνου-πολιτισμού και αναψυχής, το οποίο βρίσκεται δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο της Ηετιώνιας Πύλης, με ζώνες υψηλής και χαμηλής φύτευσης, με διαδρομές περιπάτου και χρήσεις πολιτισμού και αναψυχής (πάρκο, αναψυκτήριο, ανοικτό θέατρο, παιδική χαρά).Το έργο προϋπολογισμού 3.568.668,99 € χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής και είχε φορέα υλοποίησης τον Δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας.

 

Παρόντες στα εγκαίνια του πάρκου ήταν ο Προέδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτής Β’ Πειραιά, Γ. Τραγάκης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού Περιφέρειας Αττικής «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.» Ν. Παπαγεωργίου, οι Εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ε. Μπαρμπαγιάννη και Σ. Μελάς, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Χ. Καραμάνος, Π. Χατζηπέρος, Β. Λάσκαρη, οι υποψήφιοι Βουλευτές Γ. Βρεττάκος και Μ. Λιβανός, ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Πειραιά και Νησών Στρ. Παγωτέλης, ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Ελεύθερη Κίνηση Δημοτών» Π. Διαληνάκης, Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, κ.α..

 

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της σημερινής Διοίκησης της  Περιφέρειας και της αρμόδιας Αντιπεριφερειάρχη Σ. Αντωνάκου για να ξεμπλοκάρει το έργο, ενώ εξέφρασε την ικανοποίηςή του για την ολοκλήρωσή του. «Πρόκειται για ένα έργο πνοής που υλοποιήθηκε με τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής και αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας. Ο Χώρος αυτός αποτελεί ενδεικτικό παράδειγμα από τα χιλιάδες έργα που υλοποιούνται από την Περιφέρεια στην Αττική με στόχο την ισότιμη τοπική ανάπτυξη και την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης. Είναι ένα έργο που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάθε κάτοικος της περιοχής. Μιλάμε με έργα και όχι με λόγια. Όταν εργαζόμαστε χωρίς παρωπίδες ωφελούνται οι πολίτες».

 

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος κ. Βρεττάκος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη και εξέφρασε την ικανοποίησή του καθώς ένα έργο που ξεκίνησε την προηγούμενη δημοτική περίοδο ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αντωνάκου επισήμανε ότι όταν ολοκληρώνονται έργα όπως το συγκεκριμένο, τα στελέχη της περιφέρειας και όλοι όσοι εργάστηκαν για να υλοποιηθεί, αισθάνονται μεγάλη ικανοποίηση, καθώς οι προσπάθειες τους απέδωσαν καρπούς.

 

Δείτε το σχετικό Βίντεο:  https://youtu.be/hi2l3h7Izw0

 

Το έργο ανάπλασης της περιοχής Καστρακίου

 

Οι παρεμβάσεις που υλοποιήθηκαν περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων,

  • την ανακατασκευή και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου της περιοχής του Καστρακίου (συνολικού εμβαδού 20.833,77 τ.μ.),
  • την αποπεράτωση του αναψυκτηρίου (συνολικού εμβαδού 170,64 τ.μ.),
  • την αποπεράτωση του ανοικτού κυκλικού υπαίθριου θεάτρου πέντε βαθμίδων 300 θέσεων,
  • την κατασκευή νέας παιδικής χαράς συνολικού εμβαδού 497,20 τ.μ., εκτεταμένες φυτεύσεις πρασίνου
  • και την κατασκευή αρδευτικού δικτύου καθώς και ηλεκτροφωτισμό συνολικά για τον χώρο.

 

Στην φωτογραφία από αρ. Γ.Βρεττάκος,Ε.Μπαρμπαγιάννη, Ι.Τραγάκης, Χ.Βρεττάκος, Γ.Πατούλης, Ν.Παπαγεωργίου, Σ.Αντωνάκου, εκπρόσωποι Ν. Δ.  κ.Ελένη Πέτρακα και  Σταύρος Θωμαΐδης πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΊΚΑΙΑΣ ΑΓ.Ι.ΡΕΝΤΗ.

Related Articles

Α. Μπουλντούμης: “Για μας η προσφορά στον συνάνθρωπο, δεν είναι ευκαιριακή επιλογή, αλλά συνειδητή πράξη”

­”Για μας η προσφορά στον συνάνθρωπο, δεν είναι ευκαιριακή επιλογή, αλλά συνειδητή...

ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ-Ανακοίνωση

ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ/ANNOUNCEMENT Ενημερώνουμε τους επισκέπτες πως την Τετάρτη 24/4...

ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: “Τα Πάθη τα Σεπτά”

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: Η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας καλεί την Παρασκευή 26 Απριλίου σε...

Συνάντηση ΒΕΠ με τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΡΓΥΡΟΧΡΥΣΟΧΟΩΝ – ΩΡΟΛΟΓΟΠΟΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΒΕΠ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΓΥΡΟΧΡΥΣΟΧΟΩΝ – ΩΡΟΛΟΓΟΠΟΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΥΡΩ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ  ΝΗΣΩΝ ΣΕ...