Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Πλήθος κόσμου στην «13η Συνάντηση Γαλλικών και άλλων κλασικών οχημάτων» στο Πασαλιμάνι
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Πλήθος κόσμου στην «13η Συνάντηση Γαλλικών και άλλων κλασικών οχημάτων» στο Πασαλιμάνι

Πλήθος κόσμου προσέλκυσαν τα σπάνια κλασικά αυτοκίνητα κατά την «13η συνάντηση Γαλλικών και άλλων κλασικών οχημάτων», που πραγματοποιήθηκε χθες,  στο Πασαλιμάνι.

Οι λάτρεις των παλιών κλασικών αυτοκινήτων και όχι μόνο, είχαν την  ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά και να φωτογραφίσουν σπάνια γαλλικά και άλλα κλασικά αυτοκίνητα,  σε ένα πανέμορφο σημείο της πόλης μας, δίπλα στη θάλασσα.

 Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την  Οργάνωση Εκδηλώσεων Κλασσικού Αυτοκινήτου (ΟΡ.Κ.Α.) και τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και του Destination Piraeus, ως μια ακόμα δράση προβολής και εξωστρέφειας της πόλης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Για δεύτερη χρονιά συνεργαζόμαστε με την Οργάνωση Εκδηλώσεων Κλασσικού Αυτοκινήτου (ΟΡ.Κ.Α.). Η εκδήλωση εντάσσεται στην εξωστρέφεια που θέλουμε για τον Πειραιά και τελεί υπό την αιγίδα του δήμου και του Destination Piraeus. Η προσέλευση του κόσμου είναι αθρόα, την εκδήλωση επισκέπτεται κόσμος και εκτός Πειραιά και σ΄ αυτό βοήθησε  και ο καλός  καιρός. Είναι πολύ όμορφη η εικόνα να βρίσκονται τα εντυπωσιακά αυτά αυτοκίνητα στο Πασαλιμάνι δίπλα στα σκάφη, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι περασμένων δεκαετιών και προέρχονται από τη Γαλλία.

Επιθυμία μας είναι να γίνει η εκδήλωση θεσμός στην πόλη και σε αυτή την κατεύθυνση συζητάμε με τον Πρόεδρο της ΟΡ.Κ.Α. Να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο για τη συνεργασία, τη Διεύθυνση Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και όλους όσοι συνέβαλλαν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης».

Πρόεδρος της Οργάνωσης Εκδηλώσεων Κλασσικού Αυτοκινήτου (ΟΡ.Κ.Α.) κ. Τιμολέων Τσοκάνης, σε δήλωσή του μεταξύ άλλων, επεσήμανε: 

«Είναι η δεύτερη χρονιά που πραγματοποιούμε την εκδήλωση με τη βοήθεια και την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά και του Δημάρχου κ. Γιάννη Μώραλη, τον οποίο ευχαριστούμε.

Είναι η 13η φορά που συναντούνται από τη λέσχη μας τα γαλλικά οχήματα, αλλά  και αυτοκίνητα εκτός γαλλικής προέλευσης. Τα γαλλικά οχήματα είναι αρκετά σπάνια και δύσκολα στη συντήρησή τους. Από τα τριανταπέντε  γαλλικά οχήματα που έχουμε σήμερα στην εκδήλωσή μας, τα επτά είναι μοναδικά».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, απονεμήθηκε τιμητική διάκριση  στον Δήμαρχο κ. Μώραλη  από τον  Πρόεδρο της ΟΡ.Κ.Α. κ. Τσοκάνη, για την προσφορά και τη βοήθειά του στην εκδήλωση.

Επίσης,  στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Καρύδης.

Related Articles

Α. Μπουλντούμης: “Για μας η προσφορά στον συνάνθρωπο, δεν είναι ευκαιριακή επιλογή, αλλά συνειδητή πράξη”

­”Για μας η προσφορά στον συνάνθρωπο, δεν είναι ευκαιριακή επιλογή, αλλά συνειδητή...

ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ-Ανακοίνωση

ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ/ANNOUNCEMENT Ενημερώνουμε τους επισκέπτες πως την Τετάρτη 24/4...

ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: “Τα Πάθη τα Σεπτά”

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: Η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας καλεί την Παρασκευή 26 Απριλίου σε...

Συνάντηση ΒΕΠ με τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΡΓΥΡΟΧΡΥΣΟΧΟΩΝ – ΩΡΟΛΟΓΟΠΟΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΒΕΠ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΓΥΡΟΧΡΥΣΟΧΟΩΝ – ΩΡΟΛΟΓΟΠΟΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΥΡΩ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ  ΝΗΣΩΝ ΣΕ...