Τετάρτη , 29 Νοέμβριος 2023
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Στις 3/3 η απόφαση του ΤΑΧΔΙΚ για το Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Στις 3/3 η απόφαση του ΤΑΧΔΙΚ για το Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά

Για την άλλη Παρασκευή, 3 Μαρτίου, ανέβαλλε το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΧΔΙΚ τη λήψη απόφασης επί της ένστασης που είχε υποβάλει η ισραηλινών συμφερόντων εταιρεία Golden Horizon για την απόρριψη του κτιρίου της πρώην καπνοβιομηχανίας Κεράνη που είχε προτείνει για Δικαστικό Μέγαρο.

Το ΔΣ του Ταμείου συζήτησε την υπόθεση, αλλά έκρινε ότι πριν πάρει την τελική απόφαση θα έπρεπε να πάρει γνωμοδότηση από την Επιτροπή Αξιολόγησης που εξέτασε τις δύο προσφορές και απέρριψε το ακίνητο που πρότεινε η ισραηλινή εταιρεία.

Συγκεκριμένα, ερωτάται η Επιτροπή Αξιολόγησης να απαντήσει επακριβώς στις αιτιάσεις της GoldenHorizon επί των σημείων που το κτίριο που πρότεινε κρίθηκε ακατάλληλο.

Αν τα μέλη του ΔΣ κρίνουν ότι η Επιτροπή Αξιολόγησης έχει δίκιο στις απόψεις της, θα επιμείνουν στην απόρριψη της πρότασης με την οποία η ενιστάμενη εταιρεία πήρε μέρος στον διαγωνισμό.

Το θέμα είναι ότι η όλη ιστορία πήγε ακόμη μία βδομάδα πιο πίσω, και σίγουρα τα χρονικά περιθώρια για το ξεκίνημα του έργου στενεύουν, με τον κίνδυνο να χαθεί η χρηματοδότησή του από το Ταμείο Ανάκαμψης να γίνεται ακόμα μεγαλύτερος.

Νίκος Παρασκευάς

Το προφίλ του ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ.

Το Ταμείο Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ.) είναι Ν. Π. Δ. Δ. εποπτευόμενο από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ιδρύθηκε με το ν.δ.1017/1971 «Περί συστάσεως Ταμείου Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτιρίων»  με σκοπό την κάλυψη των αναγκών στέγασης και εξοπλισμού των Δικαστικών Κτιρίων, Σωφρονιστικών και Αναμορφωτικών Καταστημάτων και λειτουργεί με ιδίους πόρους, υποστηρίζοντας το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και συμβάλλοντας τα μέγιστα στην υλοποίηση του έργου του.

Από την ίδρυσή του, ο βασικός στόχος του είναι η εξασφάλιση των υποδομών και του εξοπλισμού τόσο στον τομέα της στέγασης όσο και στον τομέα λειτουργίας της Δικαιοσύνης, καθώς και η δημιουργία αξιοπρεπών και κατάλληλων συνθηκών Κράτησης.

 

Φωτογραφία: Δικαστικό Ρεπορτάζ

Related Articles

Δωροέκθεση της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς-Εγκαίνια στις 30 Νοεμβρίου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, σας προσκαλεί στα εγκαίνια της Χριστουγεννιάτικης Δωροέκθεσης...

ΚΟΔΕΠ: Συγκέντρωση βασικών διατροφικών αγαθών

Όλοι μαζί φτιάχνουμε το γιορτινό τραπέζι των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς για...

«Αφιέρωμα στη Μητέρα» με το Φωνητικό Σύνολο “Legato” στο «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…»

Μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στη Μητέρα, παρουσίασε το Φωνητικό Σύνολο “Legato”, την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, στο...

ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΕΙΡΑΙΑ: “ Η Προετοιμασία της Ολυμπιακής Ομάδας για το Παρίσι 2024” 

Ανακοίνωση από τη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά:   Μια  ακόμη  ενδιαφέρουσα εκδήλωση και...