Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Στρατηγική συνεργασία της HELLENiQENERGY με την EGPC, για την προμήθεια αργού πετρελαίου από την Αίγυπτο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στρατηγική συνεργασία της HELLENiQENERGY με την EGPC, για την προμήθεια αργού πετρελαίου από την Αίγυπτο

Σημαντική διμερή συμφωνία για την προμήθεια Αιγυπτιακού αργού πετρελαίου από τα διυλιστήρια της ΕΛΠΕ, υπέγραψαν στο Κάιρο ο Διευθύνων Σύμβουλος της HELLENiQ ENERGY κ.Ανδρέας Σιάμισιης και ο Πρόεδρος της κρατικής εταιρίας πετρελαίου της Αιγύπτου EGPC (Egyptian General Petroleum Corporation) κ. AlaaElBatal, παρουσία του αρμόδιου Υπουργού Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων της γειτονικής χώρας, κ. TarekElMolla.

«Παρά το γεγονός ότι η αναπτυξιακή έμφαση δίνεται στις πιο καθαρές μορφές ενέργειας, η μεγαλύτερη δραστηριότητά μας εξακολουθεί να είναι τα πετρελαιοειδή, ενώ αποτελεί προτεραιότηταη διασφάλιση εναλλακτικών πηγών προμήθειας αργού για την απρόσκοπτη τροφοδοσία της Ελλάδας, ιδιαίτερα σε μια τόσο ευμετάβλητη αγορά», υπογράμμισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της HELLENiQENERGYκ. Ανδρέας Σιάμισιης, αναφερόμενος στη συμφωνία που επεκτείνει και ενισχύει τη σχέση του ελληνικού Ομίλου με την EGPC.
Η υπογραφή της διμερούς συνεργασίας πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο του ενεργειακού Φόρουμ “EGYPS”, που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Κάιρο υπό την αιγίδα του Προέδρου της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου κ. AbdelFattahElSisi, με τη συμμετοχή πολλών ενεργειακών εταιριών που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή.
Στην αποστολή της HELLENiQENERGY συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη, τα οποία είχαν σειρά επαφών και συζητήσεων για θέματα πετρελαιοειδών και υπηρεσιών engineering, ενώ έμφαση δόθηκε και στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, όπου η Εταιρία υλοποιεί ένα μεγάλο αναπτυξιακό πρόγραμμα. Ταυτόχρονα, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Ανδρέας Σιάμισιης παρουσίασε το στρατηγικό πλάνο μετασχηματισμού του Ομίλου, μιλώντας στην ενότητα “Decarbonising the industry” στην οποία συμμετείχαν επικεφαλής επιχειρήσεων από όλο τον κόσμο.
Η HELLENiQENERGY διατηρεί σταθερή παρουσία τα τελευταία χρόνια στο Egypt Petroleum Show – EGYPS, το οποίο φέτος πραγματοποιήθηκε από τις 13 έως τις 15 Φεβρουαρίου στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο της Αιγύπτου. Είναι η σημαντικότερη έκθεση και συνέδριο πετρελαίου και φυσικού αερίου της Βόρειας Αφρικής και της Μεσογείου, προσέλκυσε περισσότερους από 32.000 συμμετέχοντες, ενώ επαγγελματίες του κλάδου και στελέχη των επιχειρήσεων εξέτασαν τις στρατηγικές προτεραιότητες στην ευρύτερη περιοχή.

 

Στην φωτογραφία:

  Στιγμιότυπο από την επίσημη τελετή υπογραφής της συμφωνίας μεταξύ της HELLENiQ ENERGY και της κρατικής εταιρίας πετρελαίου της Αιγύπτου EGPC, παρουσία του Υπουργού Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων της Αιγύπτου κ. Ταρέκ Αλ-Μάλα.

Related Articles

Μελίνα Τραυλού, Πρόεδρος ΕΕΕ: «Ως ελληνικός εφοπλισμός συμβάλλουμε με έργα που θα προσφέρουν ακόμα καλύτερες υποδομές και υπηρεσίες

Εκδήλωση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την παρουσίαση του σχεδίου αποκατάστασης...

Το νέο Μανιφέστο για το ευρωπαϊκό εμπόριο της περιόδου 2024-2029

Το νέο Μανιφέστο για το ευρωπαϊκό εμπόριο της περιόδου 2024-2029   Το Εμπορικό...

Εργαζόμενοι Νοσοκομείων: Παρεμβάσεις προς το Υπουργείο Εργασίας

Για την επαναφορά του 13ου – 14ου μισθούς και σύνταξης, με άμεση...

ΤΙΤΑΝ: Αιτήσεις για το νέο Data Engineering Lab

Titan Cement Company SA Οι αιτήσεις για το νέο Data Engineering Lab...