Σάββατο , 22 Αύγουστος 2026
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ -Ο/Γ”ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΛΛΑΣ” στον Πειραιά – Θάνατος επιβάτη Ε/Γ -Τ/Χ πλοίου στον Πειραιά
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ -Ο/Γ”ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΛΛΑΣ” στον Πειραιά – Θάνατος επιβάτη Ε/Γ -Τ/Χ πλοίου στον Πειραιά

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αργοσαρωνικού, για βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή του Ε/Γ – Ο/Γ ”ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΛΛΑΣ” Ν.Π. 10631, το οποίο επρόκειτο να αποπλεύσει για εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου για λιμένες Αίγινας, Μεθάνων και Πόρου.

Από το Λιμενικό Φυλάκιο Αργοσαρωνικού απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΛΛΑΣ”, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αργοσαρωνικού, από το πλήρωμα Ε/Γ -Τ/Χ πλοίου το οποίο είχε αναχωρήσει από την Αίγινα με προορισμό τον Πειραιά ότι 87χρονος επιβάτης αισθανόταν αδιαθεσία και έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Μετά τον κατάπλου του πλοίου στον λιμένα Πειραιά, ο επιβάτης παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Περιφερειακό Γενικό νοσοκομείο Πειραιά ‘ΤΖΑΝΕΙΟ”, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, από τον λιμένα ν. Σικίνου στον λιμένα ν. Θήρας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΦΑΝΤΑΣΙΑ” Ν.Π. 10995, 83χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

 

Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Related Articles

ΟΛΠ Α.Ε.: Αλληλεγγύη και έμπρακτη στήριξη στη Σαλαμίνα μετά την καταστροφική πυρκαγιά

 Η ΟΛΠ Α.Ε. εκφράζει τη βαθιά της λύπη και τη συμπαράστασή της...

CARGO 360: Γιατί το τελωνείο “βλέπει” πριν δει το φορτίο

Στα σύγχρονα τελωνειακά συστήματα, ο έλεγχος δε ξεκινά όταν φτάσει το φορτίο....

EuroHoldings posts record quarterly earnings

A time charter equivalent rate of $28,039 a day, adjusted EBITDA six...

COSTIS FRANGOULIS is the New Global Abassador of “The Mission to Seafarers”

Franman is proud to announce that our CEO, Costis J. Frangoulis, has...