Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΕΒΕΠ: «Προσφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμόπληκτους σε Τουρκία & Συρία με μεγαλύτερη την βοήθεια ζωής από την ΕΜΑΚ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΕΒΕΠ: «Προσφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμόπληκτους σε Τουρκία & Συρία με μεγαλύτερη την βοήθεια ζωής από την ΕΜΑΚ

Τα μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας παρακολουθούμε «ενεοί» τις δραματικές εξελίξεις από τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την Τουρκία και την Συρία, δήλωσε ο προέδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Βρισκόμαστε αυτήν την ώρα κοντά στον τουρκικό και συριακό λαό, έτοιμοι να παράσχουμε την απαιτούμενη βοήθεια. Το Ε.Β.Ε.Π., σε συνεργασία με φορείς της πόλης του Πειραιά, θα συμβάλει στην ανθρωπιστική βοήθεια. Η Επιμελητηριακή οικογένεια του Πειραϊκού χώρου εκφράζει σύσσωμη την ευχή στην Επιμελητηριακή οικογένεια σε Τουρκία και Συρία για γρήγορη ανάκαμψη και ταχεία επούλωση των πληγών που άνοιξε ο σεισμός. Οι σκέψεις μας βρίσκονται στον λαό της Τουρκίας και της Συρίας. Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αποστείλει ανθρωπιστική ή άλλη βοήθεια στη Συρία μέσα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας. Σε ό,τι αφορά στο γεγονός ότι η Ελληνική Κυβέρνηση δεν έχει αποστείλει ακόμα ανθρωπιστική βοήθεια στους σεισμόπληκτους στη Συρία, διευκρινίζεται ότι:

  • Πρώτον, η Ελληνική Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή εξέφρασε με τον πιο επίσημο τρόπο την συμπαράστασή της στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας.
  • Δεύτερον, επαναλαμβάνουμε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να αποστείλει ανθρωπιστική ή άλλη βοήθεια στη Συρία μέσα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και σε συνεργασία και συντονισμό με τους ευρωπαίους εταίρους μας. Ήδη προετοιμαζόμαστε για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, όπως έχει ζητηθεί από τη Συρία.
  • Τρίτον, σε ό,τι αφορά στην αποστολή ομάδας διασωστών στη Συρία, λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στην περιοχή, είναι αναγκαίο πρώτα να διασφαλιστεί η ασφάλεια των μελών της ομάδας.

Ανεξάρτητα από την πολιτική των κυρώσεων κατά του συριακού καθεστώτος, η Ελλάδα με τον Υπουργό Εξωτερικών Ν. Δένδια από την αρχή προσπαθεί να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί. Για το σκοπό έχει έρθει σε επαφή με το Πατριαρχείο Αντιοχείας, και με τα Ηνωμένα Έθνη. Η Ελλάδα θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει όπου μπορεί και στη Συρία.

Το Ε.Β.Ε.Π., ευαισθητοποιημένο, αρωγός στους συνανθρώπους μας απέναντι στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί εξ αιτίας του φονικού σεισμού στην Τουρκία και τη Συρία, επιθυμεί να προβεί σε στοχευμένες ενέργειες, ώστε να καλυφθεί έστω μέρος των αναγκών που ενδεχομένως έχουν προκύψει σε είδη πρώτης ανάγκης. Ως εκ τούτου, ανταποκρινόμενο θετικά στη δημόσια πρόσκληση του Δήμου Πειραιά, για τη συλλογή τροφίμων μακράς διάρκειας, ειδών πρώτης ανάγκης και ιατροφαρμακευτικού υλικού, με σκοπό να αποσταλούν ως ανθρωπιστική βοήθεια στους πληγέντες, καλεί τις επιχειρήσεις – μέλη του, να συνδράμουν προς αυτή την προσπάθεια. Η συγκέντρωση πραγματοποιείται καθημερινά, από 7 Φεβρουαρίου, στα παρακάτω σημεία:

Γραφείο Εθελοντισμού (Δημαρχείο Πειραιά, πλατεία Κοραή)-8:30-14:30

ΚΟ.Δ.Ε.Π. (Ζωσιμάδων 11 & Ελ. Βενιζέλου)-8:30-14:30

Ο.Π.Α.Ν. Δημοτικό Κολυμβητήριο, Πλαζ Βοτσαλάκια (Καραγεώργη Σερβίας 6)-7:00-21:00 -Δημοτικό Γκαράζ Δήμου Πειραιά-(Ρετσίνα 45) 7:00-21:00

Συγκεκριμένα συγκεντρώνονται:

  • Τρόφιμα μακράς διάρκειας (όσπρια, κονσέρβες, μπισκότα, ξηροί καρποί, βρεφικές τροφές και άλλες συσκευασμένες τροφές μακράς διάρκειας, εμφιαλωμένα νερά, γάλατα και χυμοί).
  • Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί κ.ά.)
  • Βρεφικές πάνες
  • Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα
  • Είδη ρουχισμού για παιδιά και ενήλικες
  • Είδη ατομικής υγιεινής
  • Μάσκες, αντισηπτικά, γάντια
  • Βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα και είδη βρεφικής φροντίδας

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΥΓΝΩΜΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ «ΕΜΑΚ»

 

 

Related Articles

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ «Γυναίκες και Ευρώπη: Ισότητα και καταπολέμηση των διακρίσεων»

Μια εξαιρετικά επίκαιρη εκδήλωση, η οποία θέτει στο επίκεντρο τη Γυναίκα, συνδιοργανώνουν...

Απεργία στις 17 Απριλίου- Ποιοί συμμετέχουν,Μέσα μαζικής μεταφοράς

Σε «απεργιακό κλοιό» θα βρεθεί η χώρα την Τετάρτη 17 Απριλίου λόγω...

Venieris Maritime S.Α is hiring!!

We are #hiring ! Two positions available:a) Export Department Specialistb) Import Department SpecialistCome and...

Όλοι μαζί φτιάχνουμε ένα τραπέζι αγάπης για τους ευάλωτους συμπολίτες μας

Συγκέντρωση τροφίμων από την ΚΟ.Δ.Ε.Π. εν όψει του Πάσχα Μια ακόμα δράση...