Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Εντοπισμός σορού αλλοδαπού άνδρα εντός Φ/Γ πλοίου στη Σαλαμίνα
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Εντοπισμός σορού αλλοδαπού άνδρα εντός Φ/Γ πλοίου στη Σαλαμίνα

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Γραφείο Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για την ύπαρξη απαγχονισμένου άνδρα, εντός της καμπίνας του, σε Φ/Γ πλοίο, σημαίας Λιβερίας, το οποίο ελλιμενιζόταν σε εγκαταστήσεις ιδιωτικού ναυπηγείου στη Σαλαμίνα.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν, στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, όπου διαπίστωσαν ότι πρόκειται για 30χρονο αλλοδαπό καθώς και ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, ενώ στο σημείο εκλήθη συνεργείο της Διεύθυνσης Εγκληματικών Ερευνών (Δ.Ε.Ε.), προς λήψη φωτογραφικού υλικού.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, ενώ η σορός μεταφέρθηκε στο Νεκροτομείο Πειραιά, για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά.

Μετά από αλιευτικούς ελέγχους που διενήργησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Νέας Μηχανιώνας, στην ιχθυόσκαλα Ν. Μηχανιώνας, βρέθηκαν αποθηκευμένα εντός ιδιόκτητου ψυκτικού θαλάμου, με σκοπό την εμπορία-πώληση, 224 κιλά ιχθύες του είδους “SPARUS AURATA” (τσιπούρα), μικρού μεγέθους, διαστάσεων από 12 έως 14 εκατοστά, κάτω του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των 20 εκατοστών.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Νέας Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, βεβαιώθηκε μία παράβαση κατά της εταιρείας καθώς και μία παράβαση στο Α/Κ σκάφος, το οποίο τα διακίνησε για εμπορία-πώληση στην εταιρεία, ενώ το σύνολο των ανωτέρω ιχθύων, κατασχέθηκαν και φυλάσσονται σε ψυκτικό θάλαμο, έως να διατεθούν σε ευαγή ιδρύματα.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr.

*****

 Αλιευτικοί έλεγχοι στη Νέα Μηχανιώνα

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βραδινές ώρες χθες, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Νέας Μηχανιώνας, σε ερασιτέχνη αλιέα, στην περιοχή “ΚΤΗΜΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ” Επανομής, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω είχε διενεργήσει αλιεία με τη χρήση καλαμακίου χειρός, με χρήση φωτός (πυροφάνι), με το υπό την ιδιοκτησία του ερασιτεχνικό σκάφος, εντός του Θερμαϊκού κόλπου.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Νέας Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, βεβαιώθηκαν δύο (02) διοικητικές παραβάσεις, ενώ συνολικά κατασχέθηκαν δύο (02) κιλά αλιεύματα.

*****

 Διακομιδές ασθενών

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-59χρονης, από τον λιμένα Πρίνου ν. Θάσου στον λιμένα Καβάλας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-70χρονου, από τον λιμένα ν. Αμοργού στον λιμένα Νάξου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Related Articles

Μανιός και Πνευματικός εισήχθησαν στο Πάνθεον της Ελληνικής Ναυτιλίας

Οι δύο Εισακτέοι για το 2023 ανεβάζουν τον αριθμό των μεγάλων μεγάλες...

Απάντηση του ΥΝΑΝΠ σε δηλώσεις του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Στέφανου Κασσελάκη

Απάντηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε δηλώσεις του Αρχηγού της...

H Capital-Executive Ship Management Corp. παρέλαβε τα νεότευκτα containerships «Avios» & «Astraios»

Η Capital-Executive Ship Management Corp., ανακοινώνει την επιτυχή παραλαβή των νεότευκτων πλοίων...