Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Με επιτυχία πραμγατοποιήθηκε η ημερίδα του ΔΣΠ: «ΑΤΟΜΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ και ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ»
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Με επιτυχία πραμγατοποιήθηκε η ημερίδα του ΔΣΠ: «ΑΤΟΜΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ και ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ»

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΔΣΠ

«ΑΤΟΜΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ και ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ»

 

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά, την Τρίτη 31 Ιανουαρίου στην κεντρική αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή, Ημερίδα υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, με θέμα «Ατομικά Δικαιώματα και Άνθρωποι με Αναπηρία».

2       Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά επιδεικνύει διαρκή ευαισθησία σε κοινωνικά ζητήματα και ζητήματα προστασίας των δικαιωμάτων όλων των πολιτών, ιδιαιτέρα των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

 

Τα άτομα με αναπηρία δικαιούνται να απολαμβάνουν όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες χωρίς διακρίσεις.

Κάθε διάκριση βάσει αναπηρίας αποτελεί προσβολή της εγγενούς αξιοπρέπειας και αξίας του ατόμου.

Κάθε κυβερνητική δράση, κάθε πολιτική και κάθε πρόγραμμα θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες των ανθρώπων με αναπηρία προκειμένου να επιτύχει την ένταξή τους και κατά τη χάραξη κάθε πολιτικής θα πρέπει να εξετάζονται οι πιθανές επιπτώσεις στους ανθρώπους με αναπηρία και να λαμβάνονται υπόψη οι ανάγκες τους.

Η προστασία και ο σεβασμός των δικαιωμάτων των ανθρώπων με αναπηρία είναι ένας διαρκής αγώνας σε πολλά επίπεδα που έχουν να κάνουν τόσο με το νομικό πλαίσιο όσο και με την αλλαγή συμπεριφορών και αντιλήψεων μέσα στην κοινωνία

Στην Ημερίδα συμμετείχαν ως εισηγητές, ο Πρόεδρος των Special Olympics Hellas, Πρέσβης ε.τ. κ.Διονύσιος Κοδέλλας, οι καθηγητές κ.Κωνσταντίνος Τσιμάρας και κ.Βασίλης Τζεβελέκος, η ομ.Καθηγήτρια κ.Θεανώ Παπαζήση, ο υποδιοικητής του eΕΦΚΑ κ.Νικόλαος Παγώνης, η πάρεδρος του ΣτΕ κα.Μαρία Γκανά, η Εισαγγελέας κα.Μαρία-Ελένη Νικολού, ο κ.Κωνσταντίνος Πώποτας, Διοικητικός Προϊστάμενος στο ΔΕΕ και οι Δικηγόροι Πειραιά κ.Ηλίας Πολλάλης, ο οποίος είχε και την επιστημονική επιμέλεια της Ημερίδας, και ο κ.Στρατής Σημαντήρης. Οργανωτικός υπεύθυνος της Ημερίδας ήταν ο κ.Κωνσταντίνος Πόπης.

4       Την Ημερίδα τίμησαν, πλέον των όσων απηύθυναν χαιρετισμό και μίλησαν ως εισηγητές, ο Βουλευτής Α΄ Πειραιά κ.Γιάννης Μελάς και η Βουλευτής Β΄ Πειραιά κ.Διαμάντω Μανωλάκου, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ.Γεώργιος Σταμάτης, ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Αττικής κ.Λάμπρος Μίχος, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Δήμου Πειραιά κ.Δημήτριος  Καρύδης, και η Δημοτική Σύμβουλος Πειραιά κ.Βάνα Μελά, η Περιφερειακή Σύμβουλος κ.Ευγενία Μπαρμπαγιάννη και ο πρώην Δήμαρχος Νίκαιας και Πειραιά κ.Στέλιος Λογοθέτης.

 

Από το δικαστικό σώμα την ημερίδα τίμησαν ο πρώην Πρόεδρος του Αρείου Πάγου και νυν Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης κ.Αθανάσιος Κουτρουμάνος,   η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας, κ.Ειρήνη Μαραγκάκη, ο Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά, κ. Δήμος Χρυσός, ο πρώην Εισαγγελέας Αρείου Πάγου, κ. Βασίλειος Πλιώτας, η πρώην Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, κ.Χρυσούλα Παρασκευά, ο πρώην Αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου, κ. Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, η πρώην Προϊσταμένη Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά, κ.Αγγελική Κόφφα, η Ειρηνοδίκης Κορωπίου, κ.Ερμιόνη Μύστρα.

 

Επίσης, παρευρέθηκαν ο πρώην Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, κ. Στυλιανός Μανουσάκης, ο πρώην Πρόεδρος της CCBE και πρώην Αντιπρόεδρος του Δ.Σ.Π., κ. Ευάγγελος Τσουρούλης, ο Σύμβουλος του Δ.Σ.Α. κ.Ιωάννης Αβαρκιώτης, ο Γενικός Γραμματέας του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών κ.Θεόδωρος Χαλκίδης, ο Νομικός Σύμβουλος και εκπρόσωπος της Αθλητικής  Ομοσπονδίας ατόμων με αναπηρία, κ. Χρήστος Ι. Ηλιάδης, καθώς και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκτελωνιστών Ελλάδος, κ. Χαράλαμπος Μπαρτζώκας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκτελωνιστών Πειραιά, κ. Παναγιώτης Μελιγκοτσίδης, ο Δ/ντης του Ταμείου Περίθαλψης Εκτελωνιστών Πειραιά, κ. Αθανάσιος Κουτσονίκας, ο Πρόεδρος της της Αστικής Εταιρείας Εκτελωνιστών Πειραιώς-Αθηνών κ.Σταμάτης Χατζηγιάννης. Την ημερίδα, επίσης, τίμησαν πολλοί δικηγόροι και πολίτες.

Την εκδήλωση κάλυψε το ιστολόγιο  Piraeus365.gr

 

Related Articles

VANOS SA: Be visible,Be safe!!

Ensuring safety in low-light or high-risk work settings is crucial. VANOS S.A....

Α. Μπουλντούμης: “Για μας η προσφορά στον συνάνθρωπο, δεν είναι ευκαιριακή επιλογή, αλλά συνειδητή πράξη”

­”Για μας η προσφορά στον συνάνθρωπο, δεν είναι ευκαιριακή επιλογή, αλλά συνειδητή...

ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ-Ανακοίνωση

ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ/ANNOUNCEMENT Ενημερώνουμε τους επισκέπτες πως την Τετάρτη 24/4...

ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: “Τα Πάθη τα Σεπτά”

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: Η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας καλεί την Παρασκευή 26 Απριλίου σε...