Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ Με 50 οχήματα της Περιφέρειας Αττικής ξεκινάει η βοήθεια προς τους σεισμόπληκτουςτης Τουρκίας
ΕΛΛΑΔΑ

Με 50 οχήματα της Περιφέρειας Αττικής ξεκινάει η βοήθεια προς τους σεισμόπληκτουςτης Τουρκίας

Με 50 οχήματα της Περιφέρειας Αττικής ξεκινάει αύριο Κυριακή στις 10 το πρωί από το ΣΕΦ το κομβόι της ανθρωπιστικής βοήθειας  

 

Πάνω από 110 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας συγκεντρώθηκαν με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής, του «Όλοι Μαζί Μπορούμε», του ΙΣΑ και των δήμων της Αττικής 

 

Γ. Πατούλης: «Μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς η τεράστια ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα μας συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμόπληκτους γείτονές μας»

 

Μια από τις μεγαλύτερες αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας με 50 οχήματα της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΔΣΝΑ  ξεκινάει αύριο στις 10 το πρωί από το ΣΕΦ (Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας) με προορισμό την Τουρκία. Μετά την πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε»,  τους Δήμους της Αττικής(ΚΕΔΕ -ΠΕΔΑ) και τον ΙΣΑ,συγκεντρώθηκαν, περισσότεροι από 110 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας, για τις ανάγκες των σεισμόπληκτων στην Τουρκία.

 

Η αναχώρηση της αποστολής αύριο το πρωί Κυριακή 19 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, του Τούρκου Πρέσβη στην Αθήνα ÇağatayErciyes, του Γενικού Προξένου της Τουρκίας στην Αθήνα MustafaSomuncu, εκπροσώπων Υπουργείου Εξωτερικών και του ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

 

Επικεφαλής και συντονιστής στο κομβόι της ανθρωπιστικής βοήθειας είναι ο

Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κόκκαλης.Η αποστολή αναμένεται να περάσει τα ελληνοτουρκικά σύνορα το πρωί της Δευτέρας, με τελικό προορισμό τις αποθήκες συγκέντρωσης υλικού στη Ραιδεστό (Tekirdag).Στο υλικό που θα αποσταλεί που πλησιάζει τα 1000 m3 (πάνω από 110 τόνοι) στη γείτονα, περιλαμβάνονται περισσότερες από 20.000 κουβέρτες, 7,5 τόνοι φάρμακα, πέντε τόνοι ιατρικό υλικό,  πάνες για μωρά, κ.α..

 

Με αφορμή την αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας ο κ. Πατούλης τόνισε μεταξύ άλλων:  «Η συμμετοχή των πολιτών σε αυτή την αλυσίδα αγάπης που στήσαμε μαζί με το Όλοι Μαζί Μπορούμε, τους Δήμους και τον ΙΣΑ, ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Η τεράστια ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα μας και η σημαντική συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμόπληκτους γείτονές μας, στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιά. Είμαστε ευγνώμονες και ευχαριστούμε θερμά τους πολίτες της Αττικής για  την ανταπόκριση τους στο κάλεσμα μας. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, είμαστε όλοι μαζί, ενωμένοι προκειμένου να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται σκληρά».

 

 

Related Articles

Ενδυναμώνοντας την γενιά Z

Στην κατάμεστη αίθουσα του συνεδριακού κέντρου του Ιδρύματος Ευγενίδου, η γενιά Ζ...

Γεύμα εργασίας του ΥΝΑΝΠ με τον Υφυπουργό Οικολογικής Μετάβασης και Περιφερειακής Συνοχής της Γαλλίας

Γεύμα εργασίας του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Στυλιανίδη, με τον...

Neptune Lines recently had hosted 14 students from the World Maritime University of Malmö

Neptune Lines recently had the privilege of hosting 14 students from the...