Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος (VIDOFERRO) τυχερός της χρονιάς στην πίτα του ΣΒΑΠ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΕΙΡΑΙΑΣ

Ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος (VIDOFERRO) τυχερός της χρονιάς στην πίτα του ΣΒΑΠ

Ο δραστήριος και έμπειρος βιοτέχνης κ.Γιώργος Κωνσταντόπουλος, Αντιπρόεδρος Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, ήταν ο τυχερός που κέρδισε το «φλουρί» στην Βασιλόπιτα που έκοψε ο ΣΒΑΠ στις 26  Ιανουαρίου 2023.

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αττικής Πειραιώς, με Πρόεδρο τον κ.Δημήτρη Μαθιό, πραγματοποίησε την  Γενική Συνέλευση, ενημέρωσε τα μέλη του για τα πεπραγμένα του Συνδέσμου, τα προγράμματα  επιμόρφωσης του εργατικού δυναμικού, τις εξελίξεις στην  Οικονομία, και κατόπιν προέβη σε κοπή πίτας.

Από αρισ. ο κ.Κωνσταντόπουλος με τον κ.Μαθιό

Ας είναι μια τυχερή και δημιουργική χρονιά για τον κ.Κωνσταντόπουλο, το εργοστάσιο, VIDOFERRO, τους υπαλλήλους του, και  για όλα τα μέλη του ΣΒΑΠ.

Την εκδήλωση κάλυψε δημοσιογραφικά το ιστολόγιο Piraeus365.gr

 

Ο χαιρετισμός του κ.Κωνσταντόπουλου:

Το 2022 ήταν μία χρονιά που ξεκίνησε με μεγάλες προσδοκίες. Στα πλαίσια πια πολιτικής σταθερότητας, η Ελλάδα προσπάθησε και ως ένα σημαντικό βαθμό τα κατάφερε σταδιακά ν’ αφήσει πίσω της την πολυετή κρίση και τις κοινωνικοοικονομικές συνέπειες της πανδημίας και δειλά δειλά να κερδίσει και πάλι την εμπιστοσύνη της διεθνούς κοινότητας. Ωστόσο, ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και η πρωτοφανής  ενεργειακή κρίσηπου ξέσπασε ως επακόλουθο φρέναραν εκ νέου τις όποιες προσπάθειες ανάπτυξης της οικονομίας, των επιχειρήσεων, της αγοραστικής δύναμης του κοινού αλλά και της γενικότερης βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου των πολιτών.

Πιο συγκεκριμένα, το υψηλό κόστος ενέργειας, καυσίμων και πρώτων υλών φάνηκε να είναι το μεγαλύτερο αγκάθι στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων για το 2022. Σε συνδυασμό με ένα τραπεζικό σύστημα που αδυνατεί ακόμα να εξυγιανθεί και στέκεται απέναντι από τον επιχειρηματία αντί να τον στηρίζει, το ζήτημα παραμένει φλέγον και καίριο: Είναι αναγκαία η εξασφάλιση συνθηκών χρηματοδότησης με ευμενέστερους όρους που θα μπορούν να καλύψουν τις δανειακές απαιτήσεις του επιχειρηματικού κόσμου.

Ας ελπίσουμε ότι το 2023οι επιχειρήσεις θα λάβουν την απαιτούμενη υποστήριξη και με τα κατάλληλα εργαλεία και κεφάλαια θα καταφέρουν να μεταρρυθμιστούν, να εκσυγχρονίσουν τις δομές τους και να πετύχουν τους στόχους της τεχνολογικής, ψηφιακής και πράσινης αναβάθμισης ώστε να καταστούν ανταγωνιστικές και εξωστρεφείς. Το κράτος και η κυβέρνηση δεν πρέπει να λησμονούν ότι ο παραγωγικός και μεταποιητικός τομέας αποτελούν τους βασικούς πυλώνεςγια τη δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας, την κοινωνική και αναπτυξιακή συνοχή. Χωρίς παραγωγή δεν υπάρχει ελπίδα για ανάπτυξη. Εξάλλου αυτή είναι που συντηρεί τόσα χρόνια τα εισοδήματα των νοικοκυριών με συνέπεια καισταθερότητα παρά τις δυσκολίες! Μακάρι τη νέα χρονιά να παραμείνουμε υγιείς και βιώσιμοι…

Γ. Κωνσταντόπουλος

 

Κλαίρη Παπά (Piraeus365.gr)  Γιώργος Κωνσταντόπουλος

 

Η ΒΙΔΟ-FERRO είναι μια ελληνική επιχείρηση η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της κατασκευής βιδών και συναφών προϊόντων. Τα πρώτα της βήματα έγιναν το 1985 από τα αδέρφια Γεώργιο και Αντώνιο Κωνσταντόπουλο με έδρα ένα ιδιόκτητο κτίριο 3000 τ.μ στην περιοχή του Μοσχάτου.

Οι επιχειρηματικές μας ανησυχίες, ο έντονος ανταγωνισμός και η σκληρή δουλειά υλοποίησαν ένα έργο ζωής. Δημιουργήσαμε μια υγιή, σύγχρονη επιχείρηση με εξέχουσα θέση στη αγορά, επενδύοντας συνεχώς σε τελευταίας τεχνολογίας μηχανολογικό εξοπλισμό.

Δείτε περισσότερα εδώ:    https://vidoferro.gr/

 

Related Articles

ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ: Διεξαγωγή Αγώνων Στρατιωτικών Σχολών ΕΔ & ΣΑ

ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ Ν. ΑΓΩΓΗΣ Πειραιάς, 9 Απριλίου 2024...

1ο Beauty show 2024

Από την  Ευγενία Μπαρμπαγιάννη,  Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο σε θέματα εθελοντισμού. Για πρώτη...

Θέατρο ΑΥΛΑΙΑ στον Πειραιά: “Η Κοκκινοσκουφίτσα και ο Πονηρός Λύκος”

“Η Κοκκινοσκουφίτσα και ο Πονηρός Λύκος” (Βασιλική Αγγέλη + Ηλίας Τσούμπελης) σας...

To Δημοτικό Θέατρο Πειραιά,παρουσιάζει το Πειραϊκό φωνητικό σύνολο Libro coro

To Δημοτικό Θέατρο Πειραιά / Municipal Theatre of Piraeus στο πλαίσιο του...