Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Home AGENDA ΣΒΑΠ-ΕΒΕΠ: Πρόσκληση “ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ”
AGENDAΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΒΑΠ-ΕΒΕΠ: Πρόσκληση “ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ”

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

ΑΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΗ-ΕΜΠΟΡΙΟ-ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ-ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

Ημερομηνία/Τοποθεσία: 22 Φεβρουαρίου, ΕΒΕΠ (Γεωργίου Κασιμάτη 1, Πειραιάς)    Ώρες: 14.30-20.00

 

Αγαπητές κυρίες,

Αγαπητοί κύριοι,

Εκ μέρους του ΕΒΕΠ και του ΣΒΑΠ, σας προσκαλούμε στην επίκαιρη εκδήλωση με τίτλο: ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ : ΑΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΗ-ΕΜΠΟΡΙΟ-ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ-ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ, που αναμένεται να δώσει απαντήσεις σε σημαντικά ερωτήματα της εποχής σχετικά με τα 3Α: Αυτοπαραγωγή – Αυτοκατανάλωση – Αποθήκευση, όπως επίσης για το σχετικό πρόγραμμα επιδότησης φωτοβολταϊκών στη στέγη και άλλα προγράμματα που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, δίνοντας βαρύνουσα έμφαση στον ρόλο της αποθήκευσης και της μπαταρίας.

 

 

Θερμή παράκληση: Σε περίπτωση συμμετοχής σας να την αποστείλετε στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση συμπληρωμένη με τα στοιχεία σας.

 

Συνοπτικές Πληροφορίες

Πρόκειται για μια συνδιοργάνωση και πρωτοβουλία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά – ΕΒΕΠ και του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής – Πειραιά – ΣΒΑΠ, με συντονισμό του επενδυτικού φόρουμ  Α Εnergy, για την Αυτοπαραγωγή ως επιχειρηματικό Αίτημα της Εποχής.

Με την ενεργό συμμετοχή και συνεργασία σειράς άμεσα ενδιαφερόμενων παραγωγικών φορέων, η εκδήλωση θα εστιάσει σε πρακτικά θέματα γύρω από την Αυτοπαραγωγή / Αποθήκευση / Αυτοκατανάλωση, στα τρέχοντα χρηματοδοτικά προγράμματα, αλλά και στις προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Με χαιρετισμό κατά την έναρξη ο Υπουργός ΠΕΝ Κώστας Σκρέκας, με ομιλία η κα. Αλεξάνδρα Σδούκου, Γενική Γραμματέας Ενέργειας, ο κ. Διονύσης Παπαχρήστου, Διευθυντής Επικοινωνίας της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας – ΡΑΕ, ο κ. Στέλιος Ψωμάς, Σύμβουλος Συνδέσμου Εταιρειών Φωτοβολταϊκών – ΣΕΦ, ο κ. Κώστας Φραγκούλης, Πρόεδρος ΠΑΣΥΦΩΣ – Πανελληνίου Συλλόγου Φωτοβολταϊκών Στέγης, ο κ. Πάρης Γραβουνιώτης, Γενικός Γραμματέας Πανελληνίου Συνδέσμου Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων σε Βιομηχανικές Περιοχές – ΠΑΣΕΒΙΠΕ, ο κ. Παναγιώτης Ρωμανός, ειδικός επιστήμονας – συνεργάτης του ΠΑΣΕΒΙΠΕ, ο κ. Θοδωρής Τσιώλης, Solution Director FusionSolar PV, Huawei Digital Power, ο κ. Φώτης Νάκος, Ταμίας ΠΑΣΥΦΩΣ, κ. Περικλής Γκίκας, Υπεύθυνος Επιχειρήσεων, Susta.gr, εκπρόσωπος της εταιρείας ΜΕΤΑΛΟΥΜΙΝ ΑΕΒΕ και άλλοι εξειδικευμένοι ομιλητές, που θα εξηγήσουν τη λειτουργία της μπαταρίας – αποθήκευσης καθώς και κατασκευαστικά, νομικά και ασφαλιστικά θέματα που συνδέονται άμεσα με τις σχετικές επενδύσεις.

 

Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνουν ο κ. Βασίλης Κορκίδης, Πρόεδρος του ΕΒΕΠ και ο κ. Δημήτρης Μαθιός, πρόεδρος ΣΒΑΠ, ενώ θα υπάρξει χαιρετισμός και από πλευράς της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και άλλων υπουργείων.

 

Για την εγγραφή σας στην εκδήλωση, παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα εγγραφής.

https://aenergy.gr/

 

 

Με αυτή την προσέγγιση, θα επιχειρηθεί να εξεταστούν και να απαντηθούν διεξοδικά:

  1. Πώς θα λειτουργήσει το τρέχον πρόγραμμα επιδότησης μικρών φωτοβολταϊκών (έως 10 kv) στις στέγες, για τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσει
  2. Πώς μπορούν να διευκολυνθούν επενδύσεις στον τομέα των εφαρμογών φωτοβολταϊκών συστημάτων αυτοπαραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τις βιομηχανίες της Αττικής και του Πειραιά, όπου λειτουργεί το 50% της βιομηχανικής δυναμικότητας της χώρας, τις εγκατεστημένες σε βιομηχανικές περιοχές επιχειρήσεις και τις πιο ενεργοβόρες.

Ειδική αναφορά, θα γίνει στους διαθέσιμους πόρους και προγράμματα που διατίθενται για επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά των επιχειρήσεων Μέσης Τάσης, στις αδειοδοτήσεις, στην εφαρμογή του Virtual Net Metering για τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις ΜΤ, στη σύσταση Επιχειρηματικών Κοινοτήτων, σε πρακτικά θέματα σχεδιασμού, εγκατάστασης και λειτουργίας και ασφαλώς στο κόστος.

 

  1. Με ποιους τρόπους μπορούν να ενισχυθούν τα δίκτυα, πώς μπορεί να επιτευχθεί αποθήκευση ενέργειας σε μικρή και σε μεγαλύτερη κλίμακα, ποιός θα είναι εφεξής ο ρόλος της μπαταρίας και πώς μπορούν να ενισχυθούν οι σχετικές υποδομές αποθήκευσης.

Ειδική αναφορά, θα γίνει επίσης στην αξιοποίηση των νέων υπαίθριων υποσταθμών φωτοβολταϊκών.

 

  1. Θα υπάρξει, τέλος, παρουσίαση της συνολικής εξέλιξης του κλάδου των φωτοβολταϊκών και της αυτοπαραγωγής σε Ελλάδα και Ευρώπη, όπως επίσης και χαρακτηριστικών έργων (case-studies).

 

Ομιλητές:

Οι βασικοί ομιλητές, είτε έχουν θεσμική ιδιότητα, είτε είναι ειδικοί επιστήμονες, είτε επιχειρηματικοί φορείς/επιτυχημένα στελέχη της αγοράς για μεταφορά εμπειρίας, είτε επενδυτές, είτε εκπρόσωποι ευρωπαϊκών φορέων/Ευρωκοινοβουλίου για το τι γίνεται στην Ευρώπη.

 

Άλλες πληροφορίες για την εκδήλωση:

Ημερομηνίες: Τετάρτη, 22/2/23 (ώρες 14.30-20.00 με διαλείμματα net-working)

Χώρος: Αίθουσα εκδηλώσεων ΕΒΕΠ, Γεωργίου Κασιμάτη 1 (τέως Λουδοβίκου), Πειραιάς (δίπλα στον σταθμό του ΗΣΑΠ, υπάρχει πάρκινγκ πίσω από το κτίριο)

Λοιποί συνεργαζόμενοι φορείς, με ενεργό συμμετοχή και εκπροσώπηση:

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών (ΠΑΣΕΒΙΠΕ), Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών – ΣΕΦ, Πανελλήνιος Σύλλογος Φωτοβολταϊκών Στέγης – ΠΑΣΥΦΩΣ και σειρά ακόμα σημαντικών παραγωγικών φορέων με άμεσο ενδιαφέρον για το θέμα.

Κοινό που θα παρακολουθήσει:

Μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις ανεξαρτήτως κλάδου, με ενδιαφέρον να αξιοποιήσουν άμεσα το τρέχον πρόγραμμα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στη στέγη.

Μεγαλύτερες επιχειρήσεις κυρίως μεταποιητικές, βιομηχανικές, ναυπηγοεπισκευαστικές από τον Πειραιά, την Αττική, αλλά και απο τις Βιομηχανικές Περιοχές σε ολόκληρη την Ελλάδα, που ενδιαφέρονται να συστήσουν επαγγελματικές ενεργειακές κοινότητες, για να αξιοποιήσουν περισσότερο το net metering.

Κατασκευαστικές εταιρείες, εγκαταστάτες, εξειδικευμένοι επιστήμονες, νομικοί σύμβουλοι, βιομηχανίες και προμηθευτές εξοπλισμού και μπαταριών, αλλά και απλοί πολίτες.

Χρηστικότητα εκδήλωσης: Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν πρωτοτύπως από εξειδικευμένα στελέχη του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, πώς μπορούν να αξιοποιήσουν κατά τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τις παρεχόμενες ενισχύσεις,να ενημερωθούν «πρώτο» χέρι για τις διαδικασίες, για το κόστος της επένδυσης στα Φ/Β, αλλά και για πρακτικά θέματα που αφορούν την τοποθέτηση, την επιλογή ή όχι μπαταρίας, το κόστος, θέματα ενίσχυσης του δικτύου κα.

Απήχηση εκδήλωσης: Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος του θέματος αναμένεται μεγάλη απήχηση και προσέλευση.

Παραμένοντας στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση.

Σας περιμένουμε!

 

Πληροφορίες:  

Τηλ. 2103392567, email svap@svap.gr

Τηλ.: 210 41.70.529, 210 41.77.241-5 (εσωτ. 228)

E-mail: studies@pcci.gr

 

Τ210 6912183 | 210 6912505 | Κ: 6978373031

www.sditforum.gr  /  www.aenergy.gr

e-mail: office@aenergy.gr  /  office.aenergy@gmail.com 

Ταχ. Διεύθυνση: Γεωργίου Μπάκου 57, 11524, Ν. Φιλοθέη, Αθήνα.

 

Related Articles

Γινόμαστε η φωνή της γειτονιάς

Αγία Σοφία – Καμίνια, Παλιά Κοκκινιά – Μανιάτικα, Άγιος Δημήτριος – Απόλλωνας...

«Μια Πέμπτη, μια Σαρακοστή» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς

«Μια Πέμπτη, μια Σαρακοστή» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς: Α. Την Πέμπτη...

Μελίνα Τραυλού, Πρόεδρος ΕΕΕ: «Ως ελληνικός εφοπλισμός συμβάλλουμε με έργα που θα προσφέρουν ακόμα καλύτερες υποδομές και υπηρεσίες

Εκδήλωση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την παρουσίαση του σχεδίου αποκατάστασης...

Το νέο Μανιφέστο για το ευρωπαϊκό εμπόριο της περιόδου 2024-2029

Το νέο Μανιφέστο για το ευρωπαϊκό εμπόριο της περιόδου 2024-2029   Το Εμπορικό...