Τετάρτη , 1 Μάιος 2024
Home AGENDA Ψηφιακό Εργαστήριο με θέμα τις μεταρρυθμίσεις για την επιτάχυνση και απλοποίηση των αδειοδοτικών διαδικασιών  
AGENDA

Ψηφιακό Εργαστήριο με θέμα τις μεταρρυθμίσεις για την επιτάχυνση και απλοποίηση των αδειοδοτικών διαδικασιών  

Τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023 και ώρες 14:00-15:40, ο ΣΕΒ με την υποστήριξη των Περιφερειακών Βιομηχανικών Συνδέσμων (ΣΒΑΠ, ΣΒΘΣΕ, ΣΒΣΕ, ΣΕΒΠΔΕ και ΣΘΕΒ) διοργανώνουν Ψηφιακό Θεματικό Εργαστήριο με τίτλο: «Βελτιώνοντας το επιχειρηματικό περιβάλλον: η πορεία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων για την απλοποίηση της αδειοδότησης».

Την έναρξη των εργασιών του Εργαστηρίου θα χαιρετίσει ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης. Στις εργασίες που θα ακολουθήσουν, θα συμμετέχουν οι Γενικοί Γραμματείς: Βιομηχανίας-κα Θέμις Ευτυχίδου, Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων-κ. Πέτρος Βαρελίδης και Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος-κ. Ευθύμιος Μπακογιάννης.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι αφενός η ενημέρωση των επιχειρήσεων-μελών αναφορικά με τις νέες διαδικασίες, τις αλλαγές αλλά και απαιτήσεις του νέου πλαισίου αδειοδότησης (για την εγκατάσταση και λειτουργία, την περιβαλλοντική αδειοδότηση, τη χωροθέτηση-χρήσεις γης), αφετέρου μία πρώτη αποτίμηση της  αποτελεσματικότητας των έως τώρα ρυθμίσεων, προκειμένου να εντοπιστούν νεότερα πεδία παρέμβασης για την περαιτέρω απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών μέσα από τον εντοπισμό των επόμενων αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.

Για τη συμμετοχή στο Εργαστήριο, απαιτείται προηγούμενη εγγραφή στην παρακάτω φόρμα.

Για την υποβολή ερωτημάτων που θα θέλατε να τεθούν στους Γενικούς Γραμματείς, μπορείτε είτε να συμπληρώσετε το σχετικό πεδίο στην κατωτέρω Δήλωση Συμμετοχής, είτε να τα θέσετε κατά τη διάρκεια του Εργαστηρίου στο πλαίσιο γραπτού διαλόγου που θα είναι διαθέσιμο.

Δηλώστε συμμετοχή

 

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Γιάννη Λαϊνά, Senior Advisor Τομέα Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος και Ρυθμιστικών Πολιτικών ΣΕΒ (Ε: ilainas@sev.org.gr T: 211 500 6114)

 

Related Articles

Πανεπιστήμιο Πειραιά: Παράταση υποβολής υποψηφιοτήτων

Παράταση υποβολής υποψηφιοτήτων για τον νέο ακαδημαϊκό κύκλο έως 31/05/2024! https://maritime-unipi.gr/…/meta…/msc-shipping/aitiseis/ #mscinshipping...

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα “Discover Thailand”

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ο ΣΕΒ, το ΕΒΕΑ, η Enterprise Greece και ο ΣΕΒΕ διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα με θέμα: “Discover Thailand”, την Τρίτη...

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ «ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΝΑΤ – ΝΑΥΤΟΣΥΝΗ»

Οι μαθητές των Γυμνασίων του Πειραιά γνωρίζουν καλύτερα ένα σύμβολο της πόλης...

Διαγωνισμός ΦΟΙΝΙΞ: Ζωγραφικής – Αγιογραφίας & Παιδικής ζωγραφικής

Ανακοίνωση από ΕΝΩΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΔΙΩΝΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ   ΔΗΛΩΣΤΕ Έγκαιρα συμμετοχή στον...