Τετάρτη , 4 Οκτώβριος 2023
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ United Maritime: Κέρδη 36,5 εκατ. δολάρια για το δ’ τρίμηνο
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

United Maritime: Κέρδη 36,5 εκατ. δολάρια για το δ’ τρίμηνο

Στα 41,8 εκατ. δολάρια τα EBITDA

Share via Facebook Share via Twitter Share via LinkedIn Share via Email

Στα 36,5 εκατ. δολάρια ανήλθαν τα καθαρά κέρδη της United Maritime στο δ΄τρίμηνο του έτους, ενώ τα EBITDA διαμορφώθηκαν στα 38,9 εκατ. δολάρια. Η εταιρεία η οποία είναι spin – off της Seanergy Maritime ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2022. Για το διάστημα αυτό τα καθαρά της κέρδη διαμορφώθηκαν στα  37,5 εκατ. δολάρια και τα  EBITDA στα 41,8 εκατ. δολάρια.

 

Η εταιρεία στο διάστημα αυτό τρέχει το δεύτερο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 98 εκατ. δολαρίων. Αφορά δύο πλοία capesize , δύο πλοία Kamsarmax και ένα πλοίο Panamax στο πλαίσιο συμφωνίας ναύλωσης bare boat με δικαίωμα προαίρεσης αγοράς στις 22 Φεβρουαρίου 2023.  Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης νέο τακτικό τριμηνιαίο μέρισμα ύψους 0,075 δολαρίων ανά μετοχή.

 

Μετά την ολοκλήρωση των επικείμενων συναλλαγών, ο στόλος της εταιρείας θα αποτελείται από επτά πλοία με ένα LR2 δεξαμενόπλοιο, τρία Capesize, δύο Kamsarmax, και ένα Panamax), με συνολική μεταφορική ικανότητα 877.320 dwt τόνων περίπου

 

Ο κ. Σταμάτης Τσαντάνης, ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε: «Η United Maritime ιδρύθηκε το δεύτερό τρίμηνο του 2022 και μέσα σε μόλις έξι μήνες από την έναρξη των εργασιών μας καταγράψαμε καθαρά κέρδη ύψους 37,5 εκατ. δολαρίων. Αυτό επετεύχθη καθώς εκμεταλλευθήκαμε τις ευκαιρίες που έδωσε η αγορά τη σωστή χρονική περίοδο, πετυχαίνοντας για τα τρία πλοία που πωλήσαμε, απόδοση ιδίων κεφαλαίων που ξεπέρασε το 350% σε λιγότερο από έξι μήνες. Καταβάλαμε επίσης έκτακτο μέρισμα ύψους 1 δολαρίου ανά μετοχή, διανέμοντας έτσι ένα σημαντικό μέρος των κερδών στους μετόχους μας. Ολοκληρώσαμε ακόμα την επαναγορά κοινών μετοχών ύψους 6 εκατομμυρίων δολαρίων, επιτυγχάνοντας μείωση του αριθμού των μετοχών μας κατά 25%. Τέλος, το διοικητικό συμβούλιο της Εταιρείας αποφάσισε να ξεκινήσει την καταβολή τακτικού τριμηνιαίου μερίσματος ύψους 0,075 δολαρίων ανά μετοχή, το οποίο θα ξεκινήσει να καταβάλλεται από τον Απρίλιο».

Πηγή Ναυτεμπορική https://www.naftemporiki.gr/

Related Articles

SAS TECHNOLOGY: Ολοκλήρωσε την δοκιμή της Empusa EMP-X6

https://youtu.be/iVEngl1D5SI Η Ομάδα της SAS Technology ολοκλήρωσε την Παρασκευή 29-9 την κατασκευή...

Επενδύσεις 140 εκατ. δολ. από τον Όμιλο Βαφειά

Μπαράζ επενδύσεων σε νεότευκτα και μοντέρνα second hand πλοία υλοποίησε τις τελευταίες δέκα μέρες...

BLACK ROPE: Safety to the maximum!

SAFETY TO THE MAXIMUM Upgrade your Mooring. Avoid dangerous Snap-Backs & maximize...

Ο Σταμάτης Τσαντάνης στο 13ο Ετήσιο Capital Link forum

O Σταμάτης Τσαντάνης, που είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στις εισηγμένες ναυτιλιακές...