Κυριακή , 21 Απρίλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ United Maritime: Κέρδη 36,5 εκατ. δολάρια για το δ’ τρίμηνο
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

United Maritime: Κέρδη 36,5 εκατ. δολάρια για το δ’ τρίμηνο

Στα 41,8 εκατ. δολάρια τα EBITDA

Share via Facebook Share via Twitter Share via LinkedIn Share via Email

Στα 36,5 εκατ. δολάρια ανήλθαν τα καθαρά κέρδη της United Maritime στο δ΄τρίμηνο του έτους, ενώ τα EBITDA διαμορφώθηκαν στα 38,9 εκατ. δολάρια. Η εταιρεία η οποία είναι spin – off της Seanergy Maritime ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2022. Για το διάστημα αυτό τα καθαρά της κέρδη διαμορφώθηκαν στα  37,5 εκατ. δολάρια και τα  EBITDA στα 41,8 εκατ. δολάρια.

 

Η εταιρεία στο διάστημα αυτό τρέχει το δεύτερο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 98 εκατ. δολαρίων. Αφορά δύο πλοία capesize , δύο πλοία Kamsarmax και ένα πλοίο Panamax στο πλαίσιο συμφωνίας ναύλωσης bare boat με δικαίωμα προαίρεσης αγοράς στις 22 Φεβρουαρίου 2023.  Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης νέο τακτικό τριμηνιαίο μέρισμα ύψους 0,075 δολαρίων ανά μετοχή.

 

Μετά την ολοκλήρωση των επικείμενων συναλλαγών, ο στόλος της εταιρείας θα αποτελείται από επτά πλοία με ένα LR2 δεξαμενόπλοιο, τρία Capesize, δύο Kamsarmax, και ένα Panamax), με συνολική μεταφορική ικανότητα 877.320 dwt τόνων περίπου

 

Ο κ. Σταμάτης Τσαντάνης, ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε: «Η United Maritime ιδρύθηκε το δεύτερό τρίμηνο του 2022 και μέσα σε μόλις έξι μήνες από την έναρξη των εργασιών μας καταγράψαμε καθαρά κέρδη ύψους 37,5 εκατ. δολαρίων. Αυτό επετεύχθη καθώς εκμεταλλευθήκαμε τις ευκαιρίες που έδωσε η αγορά τη σωστή χρονική περίοδο, πετυχαίνοντας για τα τρία πλοία που πωλήσαμε, απόδοση ιδίων κεφαλαίων που ξεπέρασε το 350% σε λιγότερο από έξι μήνες. Καταβάλαμε επίσης έκτακτο μέρισμα ύψους 1 δολαρίου ανά μετοχή, διανέμοντας έτσι ένα σημαντικό μέρος των κερδών στους μετόχους μας. Ολοκληρώσαμε ακόμα την επαναγορά κοινών μετοχών ύψους 6 εκατομμυρίων δολαρίων, επιτυγχάνοντας μείωση του αριθμού των μετοχών μας κατά 25%. Τέλος, το διοικητικό συμβούλιο της Εταιρείας αποφάσισε να ξεκινήσει την καταβολή τακτικού τριμηνιαίου μερίσματος ύψους 0,075 δολαρίων ανά μετοχή, το οποίο θα ξεκινήσει να καταβάλλεται από τον Απρίλιο».

Πηγή Ναυτεμπορική https://www.naftemporiki.gr/

Related Articles

Δρ.Γιάννης Πατηνιώτης: Πρόκληση της αναγνώρισης των Soft Skills!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΤΗΝΙΩΤΗΣ: “*Ηγετικές Ικανότητες: Η ικανότητα να καθοδηγείς και να εμπνέεις την...

Regent Seven Seas Cruises :Νέο πρόγραμμα

Η Regent Seven Seas Cruises δημοσίευσε το νέο της πρόγραμμα για το...

Η Cunard παρέλαβε το QUEEN ANNE

Στο στόλο της Cunard ανήκει κι επίσημα πλέον η Queen Anne, τέταρτη...

Νέοι παίκτες στον τουρισμό και την κρουαζιέρα

Η νέα προσπάθεια του Μάριου Ηλιόπουλου Οι άλλοι εφοπλιστές Η προφητεία του...