Τρίτη , 21 Μάρτιος 2023
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΑΠΟΧΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΑΠΟΧΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. ΤΟΥ Δ.Σ.Π.

Το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών ανέδειξε τα διαχρονικά προβλήματα που αφορούν στη χρόνια υποβάθμιση, απαξίωση και υποστελέχωση υπηρεσιών, υποδομών και ελεγκτικών μηχανισμών, ακόμη και σε τομείς ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια των πολιτών και τη λειτουργία της Χώρας.

Το φοβερό αυτό δυστύχημα με θύματα κυρίως νέους ανθρώπους πρέπει να γίνει η αφορμή και η ουσιαστική απαρχή μιας άλλης πολιτικής ενάντια στη λογική της εμπορευματοποίησης των κοινωνικών αγαθών, όπου η αξία της ανθρώπινης ζωής, της ασφάλειας και της αξιοπρέπειας των πολιτών θα είναι στο επίκεντρο.

Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά καταδικάζει έντονα κάθε συμπεριφορά δικηγόρου που επιχειρεί, με αφορμή το τραγικό δυστύχημα, να εκμεταλλευτεί τον ανθρώπινο πόνο ως αντίθετη με τις διατάξεις του Κώδικα Δικηγόρων και τη Δεοντολογία του δικηγορικού λειτουργήματος.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά στηρίζει την από 5/3/2023 απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων για τη συγκρότηση Επιτροπής από μέλη της, προκειμένου να διερευνήσει από νομική και ουσιαστική σκοπιά τυχόν παρέμβαση των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, λόγω του ειδικού εννόμου συμφέροντος που έχουν, κατ’ άρθρο 90 Κώδικα Δικηγόρων, είτε με την κατάθεση μήνυσης είτε με παράσταση προς υπoστήριξη της κατηγορίας στην εκκρεμή ποινική διαδικασία  κατά  παντός  υπευθύνου που ήθελε τυχόν βρεθεί.

Ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στην μνήμη των θυμάτων, το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά  αποφασίζει αποχή των Δικηγόρων Πειραιά από τα καθήκοντα τους την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 και ζητά από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας:

  1. Την ταχεία και πλήρη διερεύνηση των αιτίων του δυστυχήματος και την απόδοση των ευθυνών , όπου ανήκουν, ως ελάχιστη υποχρέωση της Πολιτείας προς τα θύματα.
  2. Την ανάθεση της ανάκρισης, λόγω της μείζονος σοβαρότητας της υπόθεσης, σε ειδικό Εφέτη ανακριτή.
  3. Την άμεση λήψη μέτρων για την ασφάλεια όλων των συγκοινωνιών και την ουσιαστική προστασία επιβατών και εργαζομένων.

 

Πειραιάς, 6 Μαρτίου 2023

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Ηλίας Ι. Κλάππας

 

Η Γεν. Γραμματέας

Παναγιώτα Α. Μπουρλετίδου

 

Related Articles

Μητροπολίτης Πειραιώς: Η Ορθοδοξία και η Ρωμιοσύνη ανταμωμένες και αγκαλιασμένες βαδίζουν στο πεπρωμένο της αιωνιότητος

Γεμάτη από Εθνική υπερηφάνεια, παλμό, ζωντάνια και ενθουσιασμό ήταν Εκδήλωση που διοργάνωσε...

ΕΒΕΠ: «Ο Δείκτης Επιχειρηματικού Κλίματος των ΜμΕ μειώνεται, ενώ ο πληθωρισμός της ΕΕ αυξάνεται»

«Ο Δείκτης Επιχειρηματικού Κλίματος των ΜμΕ μειώνεται, ενώ ο πληθωρισμός της ΕΕ...

Επίσκεψη στο Χριστοδούλειο Ίδρυμα από  τον Σοροπτιμιστικό Όμιλο Πειραιά και την Πολύμορφη

Οι σοροπτιμίστριες του Πειραιά, επισκέφτηκαν  το Χριστοδούλειο ίδρυμα, που φιλοξενεί στην στέγη...

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά στις 20 Μαρτίου

Ειδική Συνεδρίαση του Σώματος,  θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20-3-2023 και ώρα 16:30,...