Πέμπτη , 11 Δεκέμβριος 2025
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΑΠΟΧΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΑΠΟΧΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. ΤΟΥ Δ.Σ.Π.

Το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών ανέδειξε τα διαχρονικά προβλήματα που αφορούν στη χρόνια υποβάθμιση, απαξίωση και υποστελέχωση υπηρεσιών, υποδομών και ελεγκτικών μηχανισμών, ακόμη και σε τομείς ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια των πολιτών και τη λειτουργία της Χώρας.

Το φοβερό αυτό δυστύχημα με θύματα κυρίως νέους ανθρώπους πρέπει να γίνει η αφορμή και η ουσιαστική απαρχή μιας άλλης πολιτικής ενάντια στη λογική της εμπορευματοποίησης των κοινωνικών αγαθών, όπου η αξία της ανθρώπινης ζωής, της ασφάλειας και της αξιοπρέπειας των πολιτών θα είναι στο επίκεντρο.

Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά καταδικάζει έντονα κάθε συμπεριφορά δικηγόρου που επιχειρεί, με αφορμή το τραγικό δυστύχημα, να εκμεταλλευτεί τον ανθρώπινο πόνο ως αντίθετη με τις διατάξεις του Κώδικα Δικηγόρων και τη Δεοντολογία του δικηγορικού λειτουργήματος.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά στηρίζει την από 5/3/2023 απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων για τη συγκρότηση Επιτροπής από μέλη της, προκειμένου να διερευνήσει από νομική και ουσιαστική σκοπιά τυχόν παρέμβαση των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, λόγω του ειδικού εννόμου συμφέροντος που έχουν, κατ’ άρθρο 90 Κώδικα Δικηγόρων, είτε με την κατάθεση μήνυσης είτε με παράσταση προς υπoστήριξη της κατηγορίας στην εκκρεμή ποινική διαδικασία  κατά  παντός  υπευθύνου που ήθελε τυχόν βρεθεί.

Ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στην μνήμη των θυμάτων, το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά  αποφασίζει αποχή των Δικηγόρων Πειραιά από τα καθήκοντα τους την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 και ζητά από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας:

  1. Την ταχεία και πλήρη διερεύνηση των αιτίων του δυστυχήματος και την απόδοση των ευθυνών , όπου ανήκουν, ως ελάχιστη υποχρέωση της Πολιτείας προς τα θύματα.
  2. Την ανάθεση της ανάκρισης, λόγω της μείζονος σοβαρότητας της υπόθεσης, σε ειδικό Εφέτη ανακριτή.
  3. Την άμεση λήψη μέτρων για την ασφάλεια όλων των συγκοινωνιών και την ουσιαστική προστασία επιβατών και εργαζομένων.

 

Πειραιάς, 6 Μαρτίου 2023

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Ηλίας Ι. Κλάππας

 

Η Γεν. Γραμματέας

Παναγιώτα Α. Μπουρλετίδου

 

Related Articles

ST. NICHOLAS BUSINESS CLUB- CHRISTMAS GALA 2025

Dear esteemed guests of St’ Nicholas Business Club,   We are delighted...

«Ε.Β.Ε.Π.: Στο επίκεντρο το επενδυτικό ενδιαφέρον για την οικονομία του Πειραιά το 2026»

Χρονιά ευκαιριών αλλά και προκλήσεων στο οικονομικό πεδίο για τον Πειραιά χαρακτήρισε...

ΕΣΠ: ΔΙΑΦΑΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ

ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΝΕΟ, ΔΙΑΦΑΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΑΙ...

Συμμετοχή του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά στη Διήμερη Γενική Συνέλευση της ΚΕΕΕ

ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Δεκεμβρίου...