Πέμπτη , 30 Μάιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Γιώργος Προκοπίου: Ένας νέος στα τριάντα του μπορεί να κερδίζει 10.000 ευρώ στη θάλασσα
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Γιώργος Προκοπίου: Ένας νέος στα τριάντα του μπορεί να κερδίζει 10.000 ευρώ στη θάλασσα

«Ο ζωτικός σας χώρος σας δεν είναι η γειτονιά σας, ή η ιδιαίτερη πατρίδα σας, είναι όλη η οικουμένη, γιατί η τύχη σας βρίσκεται πάνω σε όλη τη γη», τόνισε ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου, μιλώντας σε νεαρούς σπουδαστές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού και του Πανεπιστημίου Πειραιά, στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδας.

Ξεδιπλώνοντας τις ανοιχτές και οικουμενικές αντιλήψεις του, ο Γιώργος Προκοπίου, με ένα γλαφυρό τρόπο παρακίνησε τους νέους να ασχοληθούν με τη ναυτιλία και τα επαγγέλματα της θάλασσας και επισήμανε:

«Υπάρχουν πολλές ιστορίες για τις κακουχίες των ναυτικών. Παραδέχομαι ότι ήταν δύσκολα. Όχι, όμως, πλέον. Τα πλοία σήμερα είναι ξενοδοχεία. Τα μπάρκα, δηλαδή, τα συμβόλαια ναυτολόγησης διαρκούν τέσσερις με έξι μήνες. Οι αμοιβές των ναυτικών σχεδόν είναι αφορολόγητες. Το σημαντικότερο είναι ότι στα 30 έτη του, ένας νέος μπορεί να κερδίζει 10.000 ευρώ τον μήνα.

Επιπλέον θα δει ο νέος τον κόσμο. Θα αποκτήσει εμπειρίες. Και μετά είσαι περιζήτητος για τα ναυτιλιακά γραφεία, αλλά και για όλα τα περί της ναυτιλίας υποστηρικτικά επαγγέλματα. Μεσίτες ναυλώσεων, αγοραπωλησιών, επιθεωρητών, ναυτιλιακοί πράκτορες, δικηγόροι, τράπεζες, επισκευαστικές βάσεις, ναυπηγεία, δεν έχει τέλος, ο αριθμός των επαγγελμάτων.

Είμαστε στην εποχή της γνώσης όμως. Μάθετε να διαβάζετε. Ταξιδέψτε. Σε ό,τι κάνετε να είστε πρώτοι. Χωρίς συμβιβασμούς και κενά. Μόνο έτσι θα πατάτε γερά στα πόδια σας και δεν θα έχετε ανάγκη κανέναν. Να εξελιχθείτε σε leaders και μέσω της εξέλιξης και της συνεχούς εμπειρίας να μάθετε με τα λάθη σας, και με τα λάθη των άλλων.

Συνήθως οι έξυπνοι άνθρωποι μαθαίνουν με τα λάθη των άλλων. Ας μαθαίνουμε εμείς με τα λάθη τα δικά μας και να μην τα επαναλαμβάνουμε. Να κάνουμε μια καλύτερη Ελλάδα. Έναν καλύτερο κόσμο».

Πηγή: Σάββας Αθανασίου

https://www.mononews.gr/…/giorgos-prokopiou-sta-30-tou…

Related Articles

Παρασημοφόρηση του Πάνου Λασκαρίδη από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Το Παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος της Τιμής απένειμε σήμερα το πρωί...

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ 2023-2024

Δημοσιεύτηκε σήμερα η Ετήσια Έκθεση 2023-2024 της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, η οποία...

Η Tototheo Maritime μετονομάζεται σε Tototheo Global

Η Tototheo Maritime, ένας όμιλος εταιρειών που προσφέρει μια σειρά από υπηρεσίες...

Η Celestyal παρουσιάζει την καλοκαιρινή της καμπάνια

ΗCelestyal  μετά την πρόσφατη ανανέωση του στόλου της και την αύξηση του...