Σάββατο , 9 Δεκέμβριος 2023
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Γιώργος Προκοπίου: Ένας νέος στα τριάντα του μπορεί να κερδίζει 10.000 ευρώ στη θάλασσα
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Γιώργος Προκοπίου: Ένας νέος στα τριάντα του μπορεί να κερδίζει 10.000 ευρώ στη θάλασσα

«Ο ζωτικός σας χώρος σας δεν είναι η γειτονιά σας, ή η ιδιαίτερη πατρίδα σας, είναι όλη η οικουμένη, γιατί η τύχη σας βρίσκεται πάνω σε όλη τη γη», τόνισε ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου, μιλώντας σε νεαρούς σπουδαστές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού και του Πανεπιστημίου Πειραιά, στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδας.

Ξεδιπλώνοντας τις ανοιχτές και οικουμενικές αντιλήψεις του, ο Γιώργος Προκοπίου, με ένα γλαφυρό τρόπο παρακίνησε τους νέους να ασχοληθούν με τη ναυτιλία και τα επαγγέλματα της θάλασσας και επισήμανε:

«Υπάρχουν πολλές ιστορίες για τις κακουχίες των ναυτικών. Παραδέχομαι ότι ήταν δύσκολα. Όχι, όμως, πλέον. Τα πλοία σήμερα είναι ξενοδοχεία. Τα μπάρκα, δηλαδή, τα συμβόλαια ναυτολόγησης διαρκούν τέσσερις με έξι μήνες. Οι αμοιβές των ναυτικών σχεδόν είναι αφορολόγητες. Το σημαντικότερο είναι ότι στα 30 έτη του, ένας νέος μπορεί να κερδίζει 10.000 ευρώ τον μήνα.

Επιπλέον θα δει ο νέος τον κόσμο. Θα αποκτήσει εμπειρίες. Και μετά είσαι περιζήτητος για τα ναυτιλιακά γραφεία, αλλά και για όλα τα περί της ναυτιλίας υποστηρικτικά επαγγέλματα. Μεσίτες ναυλώσεων, αγοραπωλησιών, επιθεωρητών, ναυτιλιακοί πράκτορες, δικηγόροι, τράπεζες, επισκευαστικές βάσεις, ναυπηγεία, δεν έχει τέλος, ο αριθμός των επαγγελμάτων.

Είμαστε στην εποχή της γνώσης όμως. Μάθετε να διαβάζετε. Ταξιδέψτε. Σε ό,τι κάνετε να είστε πρώτοι. Χωρίς συμβιβασμούς και κενά. Μόνο έτσι θα πατάτε γερά στα πόδια σας και δεν θα έχετε ανάγκη κανέναν. Να εξελιχθείτε σε leaders και μέσω της εξέλιξης και της συνεχούς εμπειρίας να μάθετε με τα λάθη σας, και με τα λάθη των άλλων.

Συνήθως οι έξυπνοι άνθρωποι μαθαίνουν με τα λάθη των άλλων. Ας μαθαίνουμε εμείς με τα λάθη τα δικά μας και να μην τα επαναλαμβάνουμε. Να κάνουμε μια καλύτερη Ελλάδα. Έναν καλύτερο κόσμο».

Πηγή: Σάββας Αθανασίου

https://www.mononews.gr/…/giorgos-prokopiou-sta-30-tou…

Related Articles

Γιώργος Οικονόμου – «M/V Sikinos»: Η TMS παρέλαβε το 2ο από τα συνολικά 8 νεότευκτα φορτηγά – Ultramax

Τα πλοία ναυπηγούνται στις γιάρδες Nantong Xiangyu Η ναυτιλιακή εταιρεία TMS πρώην Cardiff Marine...

Δημήτρης Πατρίκιος: Νέος πρόεδρος της Intertanko Hellenic Mediterranean Panel

Νέοι Αντιπρόεδροι εξελέγησαν ο Βασίλης Σαρρής της Chartworld και ο Ιωάννης Πανώριος...

Πρόσκρουση Δ/Ξ πλοίου στο Πέραμα

Ενημερώθηκε, τις απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Περάματος ότι κατά την...

Χρήστος Στυλιανίδης: «Η απανθρακοποίηση και η πράσινη ναυτιλία είναι το μέλλον»

Η ομιλία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστου Στυλιανίδη στην ημερίδα...