Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ Επίδομα 25 εκατομμύρια ευρώ στα πληρώματα Πολεμικού Ναυτικού (Δ.Δ.Μ.Ν.) και Ειδικές Δυνάμεις Στρατού Ξηράς
ΕΛΛΑΔΑ

Επίδομα 25 εκατομμύρια ευρώ στα πληρώματα Πολεμικού Ναυτικού (Δ.Δ.Μ.Ν.) και Ειδικές Δυνάμεις Στρατού Ξηράς

Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε με τεκμηριωμένες εισηγήσεις του Βουλευτή  Α΄Πειραιά  και Νήσων  κ.Νικόλαου Μανωλάκου Στρατηγού εν αποστρατεία, Επίτιμου Διοικητού ΑΣΔΕΝ.

 

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Εθνικής  Άμυνας κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη, ολοκληρώθηκε η απόφαση του Πρωθυπουργού να δοθεί το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ στα πληρώματα του Στόλου και των πλοίων της Διοικητικής Μέριμνας (Δ.Δ.Μ.Ν.), καθώς και το ποσό των 5 εκατομμύριων ευρώ ως επίδομα στις Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού Ξηράς.

Το σύνολο του ποσού είναι της τάξεως των 25 εκατομμυρίων ΤΟ ΧΡΟΝΟ.

Το επίδομα του Στόλου, που χαρακτηρίζεται ως «ΠΛΕΥΣΙΜΑ», θα δίνεται σε όλες τις βαθμίδες του προσωπικού που υπηρετεί επί του Πολεμικού Πλοίου, δηλαδή στον Κυβερνήτη, τον Υπάρχο, τον πρώτο Μηχανικό και σε όλους τους Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς και επαγγελματίες Ναύτες.

Οι δικαιούχοι αναμένεται να δουν άμεσα την αύξηση στο μηνιαίο εισόδημα τους καθώς, σύμφωνα με το Σχέδιο Νόμου, το επίδομα ισχύει από 1η Ιανουαρίου.

Εκτός από ηθική ανταμοιβή για τις πολύτιμες υπηρεσίες τους, το επίδομα αποτελεί και έμπρακτη αναγνώριση των προσπαθειών τους ενώ στοχεύει στη συγκράτηση του κύματος φυγής από τις Ένοπλες Δυνάμεις που προκαλεί πονοκέφαλο στην πολιτική ηγεσία και ευρύτερα στην κυβέρνηση.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στο στράτευμα είναι ότι το 2021, οι επτά από τους έντεκα μηχανικούς που φοίτησαν στην ίδια τάξη της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, όλοι τους έμπειροι και μάχιμοι αξιωματικοί, αποχώρησαν από το Πολεμικό Ναυτικό αναζητώντας την τύχη τους στον ιδιωτικό τομέα.

Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε με τεκμηριωμένες εισηγήσεις από τρείς Βουλευτές που προέρχονται από τις Ένοπλες Δυνάμεις και είναι μέλη της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας, τους κ.κ. Διονύση Χατζηδάκη, Νικόλαο Μανωλάκο και Στέφανο Γκίκα.

πηγή:  Σ.Α./Σ.Μ.Υ.Ν Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολών Μόνιμων Υπαξιωματικών Ναυτικού.

Η σελίδα στο facebook που αντλήσαμε την πληροφορία είναι εδώ:

https://www.facebook.com/groups/145908109238299/?notif_id=1678208734273055&notif_t=group_r2j_approved&ref=notif

 

Επίδομα Στόλου στο Πολεμικό Ναυτικό περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που κατατέθηκε την Τρίτη (7/2) προς ψήφιση στη Βουλή. Με ειδική τροπολογία, το ύψος του ποσού αυξάνεται από τα 19 στα 25 εκατομμύρια ευρώ. Το ποσό περιλαμβάνει και το προσωπικό των Ειδικών Δυνάμεων.

Πότε ξεκινά το επίδομα στόλου στο ΠΝ

Οι δικαιούχοι αναμένεται να δουν άμεσα την αύξηση. Σύμφωνα με το Σχέδιο Νόμου, το επίδομα ισχύει από 1η Ιανουαρίου. Τα ποσά που θα εισπράξουν οι ένστολοι κυμαίνονται από 105 έως 500 ευρώ. Για τα Στελέχη που είναι έγγαμα χωρίς τέκνα, το επίδομα έχει προσαύξηση 55 ευρώ και για όσους έχουν τέκνα, αυξάνεται κατά 115 ευρώ.

Πίνακας – Πόσο είναι το επίδομα στόλου

 

Το επίδομα θα λάβουν αποκλειστικά όσα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού υπηρετούν στα πλοία του Στόλου και για όσο χρόνο βρίσκονται σε αυτά. Κατά μέσο όρο, οι μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού περνούν 5 με 6 μήνες εν πλω.

Πηγή https://www.ieidiseis.gr/

Related Articles

Ενδυναμώνοντας την γενιά Z

Στην κατάμεστη αίθουσα του συνεδριακού κέντρου του Ιδρύματος Ευγενίδου, η γενιά Ζ...

Γεύμα εργασίας του ΥΝΑΝΠ με τον Υφυπουργό Οικολογικής Μετάβασης και Περιφερειακής Συνοχής της Γαλλίας

Γεύμα εργασίας του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Στυλιανίδη, με τον...