Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Home AGENDA Τετάρτη 8 Μαρτίου: Απεργία σε πλοία, λεωφορεία,σιδηρόδρομο, ΑΔΕΔΥ,ΕΦΚΑ, μαθητικά συλλαλητήρια
AGENDAΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη 8 Μαρτίου: Απεργία σε πλοία, λεωφορεία,σιδηρόδρομο, ΑΔΕΔΥ,ΕΦΚΑ, μαθητικά συλλαλητήρια

Αποφάσεις για συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ στο δημόσιο τομέα την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 λαμβάνουν οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες της Αθήνας.

Τα Λεωφορεία αναμένεται να παραμείνουν ακινητοποιημένα όλη τη μέρα λόγω 24ωρης απεργίας του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ. Εκτός απροόπτου, αναμένεται να κινηθούν τα αστικά λεωφορεία στις γραμμές που έχουν αναλάβει τα ΚΤΕΛ.

Το σωματείο ζητά ασφαλή και σύγχρονη δημόσια συγκοινωνία και τη λήψη μέτρων για την ασφάλεια εργαζόμενων και επιβατών.

Μέχρι την ίδια μέρα τουλάχιστον αναμένεται να συνεχιστεί η απεργία διαρκείας στο σιδηρόδρομο. Έτσι, δεν θα κινηθεί ο Προαστιακός της Αθήνας και τα υπόλοιπα τρένα της Hellenic Train.

Προς το παρόν αναμένονται αποφάσεις για το πώς θα κινηθούν τα υπόλοιπα μέσα.

Σημειώνεται ότι με σημερινή του ανακοίνωση το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ καταγγέλλει τη διοίκηση της εταιρείας για τις προσφυγές κατά της πραγματοποίησης στάσεων εργασίας στα μέσα σταθερής τροχιάς, επιλέγοντας τη δικαστική οδό αντί για να απαντήσει στα αιτήματα των εργαζομένων.

πηγή Athens Transport  https://www.athenstransport.com/2023/03/8-martiou-apergia

Μπαράζ απεργιών ξεκινά ήδη από την Τρίτη 7 Μαρτίου, αλλά και την Τετάρτη 8 Μαρτίου για την τραγωδία στα Τέμπη. Πιο συγκεκριμένα την Τρίτη (7/3) προχωρά σε 24ωρη απεργία ο ΕΦΚΑ, με τους εργαζομένους να διεκδικούν την ουσιαστική ενίσχυση του Φορέα, τη διασφάλιση των δικαιωμάτων ασφαλισμένων και συνταξιούχων, καθώς και τη μη εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα στην κοινωνική ασφάλιση.

Σε μεγάλη κινητοποίηση καλεί η ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη (8/3) μετατρέποντας τη στάση εργασίας σε 24ωρη απεργία, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Τέλος, όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στην Αθήνα στις 12:30 το μεσημέρι, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

24ωρη απεργία στα πλοία την Τετάρτη 8/3

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας για την Τετάρτη 8/3/2023, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων που αναχωρούν από το λιμάνι του Πειραιά, αποφάσισε σε σημερινή της συνεδρίαση η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), με αφορμή τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Η κινητοποίηση αρχίζει στο 00.01 τα ξημερώματα της Τετάρτης έως στις 24.00 της ίδιας ημέρας.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΝΟ αναφέρει ότι η «στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων της χώρας για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης Παν-Πειραϊκής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων…» απαιτώντας την πλήρη διαλεύκανση όλων των πτυχών της σύγκρουσης των δύο τρένων και τη λήψη όλων εκείνων των μέτρων που απαιτούνται για ασφαλείς χερσαίες και θαλάσσιες μεταφορές και συγκοινωνίες.

 

Μαθητικά συλλαλητήρια στις 8 Μαρτίου

Χαιρετίζοντας τις κινητοποιήσεις που απαιτούν να αποδοθούν ευθύνες για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, η ΔΟΕ ανακοίνωσε ότι θα συμμετέχει στην απεργία της 8ης Μαρτίου 2023 και στη συγκέντρωση στις 12:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος. «Δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα», αναφέρει η ΔΟΕ και προσθέτει: «Όλοι οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους γονείς και τους μαθητές μας μπορούμε να δείξουμε τη δύναμή μας και την απόφασή μας να μην σιωπήσουμε και να απαιτήσουμε, οργανωμένα, να αποδοθούν οι ευθύνες χωρίς συμψηφισμούς και συγκαλύψεις».

Ταυτόχρονα, η Ομοσπονδία ζητά να παρθούν τα αναγκαία μέτρα για να εξασφαλιστούν σύγχρονες και ασφαλείς σχολικές υποδομές για εκπαιδευτικούς και μαθητές σε όλη τη χώρα, με επαρκή χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό, να διαμορφωθούν οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις ασφάλειας και υγιεινής, να πραγματοποιηθούν έλεγχοι σε όλα τα σχολεία με ευθύνη του κράτους και στελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών, να πραγματοποιηθούν άμεσα αντισεισμικοί έλεγχοι σε όλα τα σχολεία με ευθύνη του κράτους και να εκδοθούν πιστοποιητικά πυρασφάλειας και ελέγχου του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού σε όλα τα σχολεία, από κρατικό φορέα και πρωτόκολλα ενεργειών που αφορούν τους προβλεπόμενους όρους υγιεινής και ασφάλειας των σχολικών μονάδων.

Πηγή Newmoney.gr

Related Articles

“ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΣΠ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΜΗΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ”

Τη Δευτέρα 1η Απριλίου και ώρα 3.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η ετήσια...

YES FORUM: Grand Open Day

Ένα από τα μεγαλύτερα Open Days του YES Forum είναι εδώ και...

«Η άμβλυνση των συνεπειών που επέφεραν οι κρίσεις αποτελεί υποχρέωση της Περιφέρειας Αττικής» τόνισε ο Περιφερειάρχης Αττικής.

Την ενίσχυση των ευάλωτων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων με στοχευμένες δράσεις, ύψους...

ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ-Πρόσκληση

ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ Είσαστε όλοι καλεσμένοι στο εργαστήρι του γλύπτη...