Πέμπτη , 8 Ιούνιος 2023
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Εκδήλωση πυρκαγιάς σε Ε/Γ -Ο/Γ πλοίο στο Πέραμα
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Εκδήλωση πυρκαγιάς σε Ε/Γ -Ο/Γ πλοίο στο Πέραμα

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Περάματος για την παρουσία έντονου καπνού σε Ε/Γ -Ο/Γ πλοίο, το οποίο βρίσκεται ελλιμενισμένο εντός της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος διενεργώντας εργασίες επισκευής – μετασκευής.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στο σημείο μετέβησαν, στελέχη της οικίας Λιμενικής Αρχής καθώς και δύο (02) βυτιοφόρα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, χωρίς όμως να χρειαστεί η επέμβαση, καθώς οι ενέργειες πυρόσβεσης πραγματοποιήθηκαν από το πλήρωμα του πλοίου με τη χρήση φορητών πυροσβεστήρων και μόνιμου δικτύου πυρόσβεσης του πλοίου.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός,  δεν προκλήθηκε  θαλάσσια ρύπανση, ενώ δεν υπήρξε ζημιά σε άλλο πλοίο ή σε εγκαταστάσεις της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης.

Από το Δ΄ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της ζημίας και προσκόμισης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα πιστοποιητικό διατήρησης κλάσης.

 

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, στην χερσαία ζώνη λιμένα Χίου επί της οδού Νεωρείων, όταν Φ.Ι.Χ. αγροτικό όχημα με οδηγό έναν 57χρονο προσέκρουσε σε δίκυκλο όχημα με οδηγό έναν 78χρονο.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο ελαφρύς τραυματισμός του 78χρονου, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ» για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου

 

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, από τον λιμένα ν. Πάρου προς τον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι» Ν.Π. 8745, 77χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

 

Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

 

Related Articles

Απόφαση καθορισμού των ορίων των κατοικημένων παραλιακών περιοχών

Απόφαση καθορισμού των ορίων των κατοικημένων παραλιακών περιοχών και απαγόρευση αγκυροβολίας ιδιωτικής...

ΔΙΕΘΝΗΣ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ: Εισαγωγή στη φορτωτική θαλάσσιας μεταφοράς

­­­­­­Η Διεθνής Ναυτική Ένωσις εν Ελλάδι διοργανώνει την Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2023...

ΤΟ ΕΒΕΠ για την απανθρακοποίηση στις συνδυασμένες μεταφορές

ΤΟ ΕΒΕΠ  συμμετείχε στην εσπερίδα για την “Απανθρακοποίηση στις συνδυασμένες μεταφορές” Ομιλία...

Ανακήρυξη κ. Αλέξανδρου Μπιλλίνη ως Επιτίμου Μέλους της Λέσχης Αποφοίτων Σχολής Ναυτιλίας Ύδρας

Σε κλίμα ιδιαίτερα συγκινητικής ατμόσφαιρας πραγματοποιήθηκε την  Πέμπτη 18 Μαΐου 2023 στο...