Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ανατροπή από τον ΟΠΕΚ που ανακοίνωσε μείωση παραγωγής πετρελαίου: Aνεβαίνει η τιμή της βενζίνης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανατροπή από τον ΟΠΕΚ που ανακοίνωσε μείωση παραγωγής πετρελαίου: Aνεβαίνει η τιμή της βενζίνης

Απροετοίμαστες έπιασε τις αγορές και τους οργανισμούς ο ΟΠΕΚ, που μείωσε τελικά την παραγωγή πετρελαίου αντί να την αυξήσει όπως αναμενόταν. Eκτιμάται ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, η τιμή του βαρελιού θα σπάσει το φράγμα των 100 δολαρίων το βαρέλι.

Η περαιτέρω μείωση στην ημερήσια παραγωγή πετρελαίου που ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚ, προκαλεί τριγμούς και στις σχέσεις των δυτικών χωρών, προσθέτοντας, αντιθέτως, ένα σημαντικό πλεονέκτημα στη Ρωσία και τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η μείωση στην ημερήσια παραγωγή «μαύρου χρυσού» αναμένεται να έχει άμεσες συνέπειες στις τιμές των καυσίμων, στα επίπεδα του πληθωρισμού και τα  επιτόκια των τραπεζών.

Κερδισμένος θα είναι και ο Βλαντίμιρ Πούτιν! Και αυτό επειδή η μείωση της παραγωγής από τις χώρες-μέλη του ΟΠΕΚ, πιέζει ακόμα περισσότερο τις μη πετρελαιοπαραγωγές χώρες να αναζητήσουν νέες συμφωνίες με τη Μόσχα για την προμήθεια πετρελαίου, πάνω από τα 60 δολάρια το βαρέλι που έχει οριστεί ως πλαφόν για το ρωσικό πετρέλαιο.

Ελλάδα: «Φωτιά» στην τιμή της αμόλυβδης – Ξεπερνά τα 2 ευρώ

Η τιμή στην αμόλυβδη παίρνει ξανά «φωτιά» όσο φτάνουμε προς το Πάσχα, κάνοντας την έξοδο των εκδρομέων ακόμη πιο δαπανηρή. Η αγορά των υγρών καυσίμων είναι άνω – κάτω και οι εκδρομείς του Πάσχα δεν μπορούν να υπολογίσουν τα έξοδα της μετακίνησής τους.

Πηγή:newsit.gr

 

Related Articles

ΤΙΤΑΝ: Αιτήσεις για το νέο Data Engineering Lab

Titan Cement Company SA Οι αιτήσεις για το νέο Data Engineering Lab...

Ψηφιακή κάρτα εργασίας από το ΒΕΠ και ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ Ν.ΠΕΙΡΑΙΩΣ «Η ΔΗΜΗΤΡΑ»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το  ΔΩΡΕΑΝ σεμινάριο με θέμα «ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΑΡΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ» που...

Seagull takes flight at the Logistics & Transport Expo and Freskon

Seagull takes flight at the Logistics & Transport Expo and Freskon! Join...