Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Με χρηματοδότηση της Περιφέρειας 3 μηχανήματα αξίας 6 εκ. ευρώ στο ΜΕΤΑΞΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Με χρηματοδότηση της Περιφέρειας 3 μηχανήματα αξίας 6 εκ. ευρώ στο ΜΕΤΑΞΑ

Με 3 πολύ κρίσιμα για τη θεραπεία των ασθενών μηχανήματα, προβλέπεται να προμηθευθεί το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Μεταξά με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, 6 εκ. ευρώ, ποσό που εντάχθηκε στο σχεδιασμό του νέου ΕΣΠΑ.

 

Γ. Πατούλης: «Στο σχεδιασμό μας είναι η ενίσχυση του μεγαλύτερου αντικαρκινικού νοσοκομείου της χώρας με χρήσιμα εργαλεία προς όφελος της υγείας των ασθενών, που είναι απαράβατη προτεραιότητα μας»

 

Αναγνωρίζοντας τις σοβαρές ελλείψεις σε κρίσιμα τεχνολογικά μηχανήματα, στο μεγαλύτερο Αντικαρκινικό νοσοκομείο της χώρας το «Μεταξά» αλλά και γενικότερα σε υγειονομικές  δομές της Αττικής, η Περιφέρεια Αττικής έχει προβλέψει ένα σημαντικό κονδύλι στο νέο πρόγραμμα Αττική 2021-2027 για την κάλυψη των αναγκών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας  φροντίδας υγείας, μεταξύ αυτών και το ποσό των 6 εκ. ευρώ για την προμήθεια  τριών κρίσιμων μηχανημάτων στο «Μεταξά».

 

Σε συνέχεια και της πρόσφατης συνάντησης του Περιφερειάρχη με την Αν. Υπουργό Υγείας Μ. Γκάγκα η οποία συμφώνησε στην άμεση ανάγκη ενίσχυσης του απαραίτητου εξοπλισμού στο νοσοκομείο Μεταξά όπως και σε άλλες δομές υγείας της Αττικής, ο κ. Πατούλης δέχθηκε χθες στο γραφείο του στην Περιφέρεια,  τον διοικητή του Νοσοκομείου Χ. Τουμπέκη τον οποίο και ενημέρωσε για το σχετικό σχεδιασμό της Περιφέρειας, επισημαίνοντας πως για τη διοίκηση της Περιφέρειας η προάσπιση της υγείας των ασθενών είναι προτεραιότητα.

 

Επισημαίνεται πως η Περιφέρεια θα οριστικοποιήσει το σχέδιο χρηματοδότησης, αφού πρώτα λάβει και τον οδικό χάρτη προτεραιοποίησης των σχετικών αναγκών στις δομές Υγείας της Αττικής, όπως έχει συμφωνηθεί μεταξύ της διοίκησης της Περιφέρειας και της  πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Υγείας.

 

Ο κ. Τουμπέκης ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη, σημειώνοντας πως με  την προμήθεια των συγκεκριμένων μηχανημάτων λύνεται ένα σοβαρό πρόβλημα στο  ογκολογικό τμήμα του νοσοκομείου, το οποίο  σχετίζεται με τις πολυήμερες αναμονές ασθενών για τη πραγματοποίηση των απαραίτητων εξετάσεων.

 

Στη συνάντηση μετείχε και η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σ. Αντωνάκου.

 

Ειδικότερα με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας το Νοσοκομείο «Μεταξά» προμηθεύεται με 2 Γραμμικούς Επιταχυντές και 1 Αξονικό Εξομοιωτή, για τις ανάγκες του Ακτινοδιαγνωστικού Εργαστηρίου του Νοσοκομείου.

 

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης επισήμανε μεταξύ άλλων:

Έχουμε αποδείξει έμπρακτα πως στις προτεραιότητες της διοίκησης της Περιφέρειας είναι η προάσπιση της υγείας των ασθενών αλλά και η στήριξη τόσο των υγειονομικών δομών της Αττικής όσο και του ιατρικονοσηλευτικού προσωπικού, με στόχο να διευκολύνουμε το έργο τους. Μάλιστα όταν μιλάμε για μία ασθένεια σαν τον καρκίνο, η οποία απαιτεί καθημερινό και πολύχρονο αγώνα για την αντιμετώπιση της, θεωρώ ότι είναι καθήκον μας να  ενισχύσουμε το άρτιο υγειονομικό και ιατρικό προσωπικό του «Μεταξά», του μεγαλύτερου αντικαρκινικού νοσοκομείου της χώρας που είναι ένα από τα πιο αξιόμαχα νοσηλευτικά ιδρύματα,  ώστε να κάνει σωστά τη δουλειά του, υπό την καθοδήγηση του άξιου διοικητή Χ. Τουμπέκη.

Αυτός ήταν και ο λόγος όπου το τελευταίο χρονικό διάστημα μετά από προσπάθεια καταφέραμε να εντάξουμε στο σχεδιασμό του νέου προγράμματος Αττική 2021-2027, ένα σημαντικό κονδύλι για την ενίσχυση των υγειονομικών δομών της Αττικής μεταξύ αυτών και το σεβαστό ποσό των 6 εκ. ευρώ για την ενίσχυση του «Μεταξά» με 3 πολύ απαραίτητα μηχανήματα, τα οποία θα συμβάλλουν στην αποτελεσματικότερη θεραπεία των ασθενών.

 

Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί εκτός από τη συνεννόηση και συμφωνία που είχαμε με τον Διοικητή κύριο Τουμπέκη, με τη συμμετοχή και της Αντιπεριφερειάρχου κυρίας Σταυρούλας Αντωνάκου υπήρξε και η σύμφωνη γνώμη για την ανάγκη στήριξης των νοσοκομειακών δομών και βεβαίως του  «Μεταξά» και από την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα, κατά τη συνάντηση την οποία είχαμε πριν δύο ημέρες. Άρα προχωρούμε και νομίζω ότι τα καλύτερα είναι μπροστά.

 

Από  την πλευρά του ο Διοικητής του Νοσοκομείου «Μεταξά» Χ. Τουμπέκης αφού ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη για  τη συνδρομή και τη στήριξη του στο νοσοκομείο, τόνισε μεταξύ άλλων:

 

«Η πλήρης αναβάθμιση του νοσοκομείου Μεταξά είναι γεγονός μετά την πραγματική ευαισθησία που επέδειξαν ο Περιφερειάρχης μας Γ. Πατούλης και η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σ. Αντωνάκου. Η αναβάθμιση του νοσοκομείου είναι σε άλλο επίπεδο και οφείλω να συγχαρώ τη περιφέρεια για τις πρωτοβουλίες της και εκ μέρους των πολιτών της πόλης του Πειραιά, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, όπως και όλων των εργαζομένων και των ασθενών. Πιστεύω ότι η επόμενη μέρα θα βρει τους ασθενείς του νοσοκομείου μας πιο ασφαλείς και οι θεραπείες θα είναι στα ευρωπαϊκά πρότυπα, όπως αρμόζει στους ασθενείς μας.

 

Με τη σειρά της η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σ. Αντωνάκου σημείωσε:

Είναι μία σημαντική μέρα η σημερινή και θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον Περιφερειάρχη γιατί στην ενότητα του Πειραιά, όπου έχουμε τρία πολύ σημαντικά και κομβικά νοσοκομεία όχι μόνο για την Αττική αλλά και για όλη τη χώρα και στα τρία η Περιφέρεια Αττικής έχει συνδράμει. Αυτή τη φορά όμως, πρόκειται για το μεγαλύτερο αντικαρκινικό νοσοκομείο της χώρας το νοσοκομείο Μεταξά στον Πειραιά στο οποίο θα συνδράμουμε επί της ουσίας, στις άοκνες προσπάθειες της διοίκησης,  των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού.

Γιατί όπως ανέφερε και ο  Περιφερειάρχης με την ιδιότητα του και ως γιατρός,  οφείλουμε να είμαστε στο πλευρό των ασθενών και των συγγενών τους που δίνουν καθημερινό αγώνα. Ευχαριστώ για άλλη μία φορά τον Περιφερειάρχη για την πολύτιμη συνδρομή της Περιφέρειας εκτός από το «Μεταξά», στο Κρατικό Νίκαιας αλλά και στο Τζάνειο και θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι η αγαστή συνεργασία που έχουμε με τον πρώην αυτοδιοικητικό, τον Διοικητή κύριο Χ. Τουμπέκη συνεχίζεται και θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

 

Δείτε σχετικό βίντεο στο παρακάτω link:

https://youtu.be/YsuDIcqjZs

 

 

 

Related Articles

Επιμορφωτική συνάντηση  του προσωπικού  των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά

Επιμορφωτική συνάντηση  του προσωπικού  των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά  με θέμα:...

Β.Ε.Π. και Δήμος Κορυδαλλού σε κοινή προσπάθεια στήριξης του παραγωγικού κόσμου της περιοχής

Σε μια προσπάθεια στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της επιμελητηριακής περιφέρειας του ΒΕΠ,...

Ενέργεια, εξαγωγές και επενδύσεις τα «3Ε» της εξωστρέφειας

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, φιλοξένησε την 4η Συνεδρίαση του Συμβουλίου...

18η Διημερίδα Βιολογίας

Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΒΙΟΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ και • ΤΟ ΡΑΛΛΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΘΗΛΕΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ διοργανώνουν...