Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Πρόσκρουση Φ/Γ πλοίου εμπορευματοκιβωτίων στη Θεσσαλονίκη
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Πρόσκρουση Φ/Γ πλοίου εμπορευματοκιβωτίων στη Θεσσαλονίκη

Πρόσκρουση Φ/Γ πλοίου εμπορευματοκιβωτίων στη Θεσσαλονίκη – Ανεύρεση σορού άνδρα αγνώστων λοιπών στοιχείων στο Πυθαγόρειο Σάμου – Θάνατος επιβάτιδος Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο Ηράκλειο – Πτώση οχήματος στον λιμένα Πυθαγορείου Σάμου – Διακομιδή ασθενούς

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης για πιθανό πρόβλημα σε Φ/Γ πλοίο εμπορευματοκιβωτίων σημαίας Πορτογαλίας, το οποίο βρίσκεται παραβεβλημένο σε κρηπίδωμα του λιμένα Θεσσαλονίκης.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν εξουσιοδοτημένοι Επιθεωρητές της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν ότι το εν λόγω πλοίο προσέκρουσε την 03.04.2023 σε χαρτογραφημένο ναυάγιο έξω από τον κυματοθραύστη, κατά τον είσπλου του στον οικείο λιμένα.

Ακολούθησε επιθεώρηση των υφάλων από εξειδικευμένο συνεργείο, κατά την οποία διαπιστώθηκε ρηγμάτωση στη δεξιά πλευρά του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο Πλοίαρχος του Φ/Γ πλοίου και επιβλήθηκε το μέτρο της κράτησης, ενώ πρόκειται να κινηθεί η διαδικασία των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Από το εν λόγω περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πυθαγορείου, για την ύπαρξη σορού άνδρα, στην παραλία “ΠΟΤΟΚΑΚΙ” ν. Σάμου.

Ο άνδρας, αγνώστων λοιπών στοιχείων, ήταν κανονικής σωματικής διάπλασης και ενδεδυμένος με τζιν παντελόνι χρώματος μπλε και μαύρο μπουφάν.

Η σορός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, ενώ από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Πυθαγορείου του Λιμεναρχείου Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, ότι 72χρονη ημεδαπή επιβάτιδα του Ε/Γ-Ο/Γ ”ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ” Ν.Η. 44, απώλεσε τις αισθήσεις της.

Στο πλοίο μετέβησαν ιατρός και ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, όπου διαπίστωσαν το θάνατό της.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πυθαγορείου, για περιστατικό πτώσης σταθμευμένου Ι.Χ.Ε. οχήματος, άνευ επιβαινόντων, σε αβαθή, εντός του οικείου λιμένα.

Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Πυθαγορείου του Λιμεναρχείου Σάμου, ενώ το εν λόγω όχημα ανελκύστηκε από ιδιωτικό συνεργείο.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη απογευματινές ώρες χθες, από τον λιμένα Πίσω Αετού ν. Ιθάκης στον λιμένα Σάμης ν. Κεφαλληνίας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 52χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Related Articles

Μανιός και Πνευματικός εισήχθησαν στο Πάνθεον της Ελληνικής Ναυτιλίας

Οι δύο Εισακτέοι για το 2023 ανεβάζουν τον αριθμό των μεγάλων μεγάλες...

Απάντηση του ΥΝΑΝΠ σε δηλώσεις του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Στέφανου Κασσελάκη

Απάντηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε δηλώσεις του Αρχηγού της...

H Capital-Executive Ship Management Corp. παρέλαβε τα νεότευκτα containerships «Avios» & «Astraios»

Η Capital-Executive Ship Management Corp., ανακοινώνει την επιτυχή παραλαβή των νεότευκτων πλοίων...