Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου, στο Τζάνειο από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου, στο Τζάνειο από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη

Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου, στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιώς από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.Σεραφείμ

Εν όψει της Λαμπροφόρου Αναστάσεως του Κυρίου μας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ τέλεσε σήμερα Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου 2023 στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά, το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.

Κατά την επίσκεψη αυτή δεν παρέλειψε με τον σύντομο χαιρετισμό του να ενδυναμώσει, να στηρίξει και να ευχαριστήσει το Διοικητικό, Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό για το θεάρεστο έργο που επιτελούν.

Ο Σεβασμιώτατος, ευχαριστώντας τον παριστάμενο Διοικητή του νοσοκομείου κ.Ηλία Γουζούαση και τον υποδιοικητή κ.Στέλιο Γερωνυμάκη σημείωσε πως «δεν υπάρχει ιερότερος και εμβληματικότερος χώρος για να βιώσει κανείς την Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών του Κυρίου, από τον χώρο ενός νοσοκομείου, ενός θεραπευτηρίου, διότι εκεί», πρόσθεσε, «πραγματώνεται όλο το μεγαλείο και το μέγεθος της Θείας Αγάπης, μέσα από την εντολή της αγάπης προς τον συνάνθρωπο τον πάσχοντα».

Επισημαίνοντας πως ο Χριστός θεράπευσε την άρρωστη ανθρώπινη φύση «με τον θάνατό Του, με την θυσία Του και με το Αίμα Του και χάρισε σε όλους εμάς την πνευματική, την ψυχική και την σωματική υγεία», αναφέρθηκε στην αγάπη και στο θυσιαστικό πνεύμα με τα οποία πραγματώνεται το έργο του Τζανείου Νοσοκομείου. Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς όλους ευχόμενος «υπέρ υγείας, δυνάμεως, ισχύος, αντοχής, καρτερίας και υπομονής» του Διοικητικού, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

«Κάθε ημέρα, κάθε στιγμή συμπορεύεστε με τον Χριστό όταν συμπαραστέκεστε στο πρόσωπο του αδυνάτου, του ασθενούς του δοκιμαζομένου συνανθρώπου», είπε ολοκληρώνοντας ο Σεβασμιώτατος ευχόμενος σε όλους να έχουν το μήνυμα του Χριστού στην καρδιά τους.

Στην συνέχεια, στον ανακαινισμένο Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων του Τζανείου Νοσοκομείου Πειραιώς, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Ακολουθία επί διασαλεύσει Αγίας Τραπέζης, ενώ οι εντεταλμένοι Ιερείς πέρασαν από τους ορόφους για να χρίσουν τους πάσχοντες αδελφούς μας και να τους ευχηθούν Καλή Ανάσταση.

Related Articles

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ «Γυναίκες και Ευρώπη: Ισότητα και καταπολέμηση των διακρίσεων»

Μια εξαιρετικά επίκαιρη εκδήλωση, η οποία θέτει στο επίκεντρο τη Γυναίκα, συνδιοργανώνουν...

Απεργία στις 17 Απριλίου- Ποιοί συμμετέχουν,Μέσα μαζικής μεταφοράς

Σε «απεργιακό κλοιό» θα βρεθεί η χώρα την Τετάρτη 17 Απριλίου λόγω...

Venieris Maritime S.Α is hiring!!

We are #hiring ! Two positions available:a) Export Department Specialistb) Import Department SpecialistCome and...

Όλοι μαζί φτιάχνουμε ένα τραπέζι αγάπης για τους ευάλωτους συμπολίτες μας

Συγκέντρωση τροφίμων από την ΚΟ.Δ.Ε.Π. εν όψει του Πάσχα Μια ακόμα δράση...