Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Φορτηγό πλοίο συγκρούστηκε με δεξαμενόπλοιο και βυθίστηκε-Ένας νεκρός τρεις αγνοούμενοι
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Φορτηγό πλοίο συγκρούστηκε με δεξαμενόπλοιο και βυθίστηκε-Ένας νεκρός τρεις αγνοούμενοι

ΜΑΝΙΛΑ, Φιλιππίνες — Ένα Κινεζικό μέλος του πληρώματος έχασε τη ζωή του ενώ άλλα 18 διασώθηκαν και ανοούνται 3 άτομα, μετά από σύγκρουση δύο πλοίων του  MV Hong Hai 189 και του  MT Petite Soeur στα γειτονικά ύδατα του νησιού Corregidor την περασμένη Παρασκευή, σύμφωνα με την ακτοφυλακή των Φιλιππίνων.

 

Κατά την διάρκεια του συμβάντος,  το MV Hong Hai 189   έχασε ένα μέλος του πληρώματος, ενώ οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται.

Η Κίνα λέει ότι η «προκλητική ενέργεια» του φιλιππινέζικου σκάφους προκάλεσε σχεδόν συντριβή

“Η ακτοφυλακή των Φιλιππίνων (PCG) ανταποκρίνεται σε μια σύγκρουση μεταξύ του MV Hong Hai 189 και του MT Petite Soeur στα γειτονικά ύδατα ανοιχτά του νησιού Corregidor χθες, 28 Απριλίου 2023”, δήλωσε το PCG το Σάββατο.

 

“Ο υποσταθμός της ακτοφυλακής Corregidor ενημερώθηκε ότι το MV Hong Hai 189 ήδη ανατράπηκε. Το πλοίο PCG, BRP Capones, κατευθύνθηκε να προχωρήσει στην περιοχή του συμβάντος

Το τελευταίο λιμάνι του πρώτου καταγράφηκε στο Botolan, Zambales, ενώ το δεύτερο ήταν στο Mariveles, Bataan.

Το διασωστικό σκάφος Heng Da 19, το οποίο βρισκόταν κοντά στην περιοχή του συμβάντος, ήρθε να σώσει τα 16 από τα 20 μέλη του πληρώματος του MV Hong Hai 189.

Το PCG το Σάββατο απάντησε επίσης και έστειλε ένα άλλο σκάφος, καθώς και ελάχιστα και λαστιχένια σκάφη για να βοηθήσουν στις επιχειρήσεις διάσωσης.

«Από τις 7:30 π.μ., η ομάδα του SAR ανέσυρε ένα πτώμα (κινεζικό πλήρωμα)», δήλωσε το Λιμενικό Σώμα.

«Επίσης διέσωσαν δύο ακόμη πλήρωμα που μεταφέρθηκαν αμέσως στο πλησιέστερο νοσοκομείο για ταυτοποίηση και ιατρική βοήθεια», προστίθεται.

Μέλη της Αεροπορικής Δύναμης του Λιμενικού Σώματος πραγματοποιούν αυτή τη στιγμή εναέρια έρευνα για να ενισχύσουν τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

 

Και τα 21 μέλη του πληρώματος του MT Petite Soeur λέγεται ότι είναι σε καλή φυσική κατάσταση.

 

«Οι αρχές θα διενεργήσουν επιθεώρηση ελέγχου από το κράτος λιμένα στην MT Petite Soeur για να κρατήσει και να κρατήσει το σκάφος», ανέφερε η PCG.

 

Το περιστατικό συνέβη μόλις λίγες ημέρες αφότου ένα πλοίο της κινεζικής ακτοφυλακής έκοψε ένα πλοίο περιπολίας των Φιλιππίνων που μετέφερε δημοσιογράφους κοντά στο Ayungin Shoal, μια περιοχή επίσημα εντός της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης των Φιλιππίνων της Μανίλα, η οποία παραλίγο να καταλήξει σε σύγκρουση .

 

Το Πεκίνο καταδίκασε το περιστατικό ως « προμελετημένη και προκλητική ενέργεια ». Το Πεκίνο διεκδικεί την κυριαρχία σχεδόν σε ολόκληρη τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, αγνοώντας μια διεθνή διαιτητική απόφαση του 2016 στη Θάλασσα των Δυτικών Φιλιππίνων που ευνοεί τις Φιλιππίνες.

 

πηγή www-philstar-com

Related Articles

«Σταύρος Νιάρχος»: Σε πλήρη επαναλειτουργία η μεγαλύτερη πλωτή δεξαμενή της χώρας

Μετά από 13 χρόνια η δεξαμενή Νο 3 (AFRAMAX), η μεγαλύτερη πλωτή...

Χρήστος Στυλιανίδης: «Η ασφάλεια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών είναι για μας στο ΥΝΑΝΠ πρώτη προτεραιότητα»

Η ομιλία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστου Στυλιανίδη στο σεμινάριο...

Ανανέωση Θητείας Εκπροσώπου Ελλάδος στο Θεσμό “IMO Goodwill Maritime Ambassador”

Στο πλαίσιο του θεσμού του «Ναυτιλιακού Πρεσβευτή» (ΙΜΟ Goodwill Maritime ν Ambassador)...

Ενίσχυση των δεσμών της HELMEPA με την Αμερικανική Ακτοφυλακή και ναυτιλιακούς ηγέτες στην WashingtonDC

Η πολυπληθέστερη αντιπροσωπεία μελών της HELMEPAπου ταξίδεψε στις ΗΠΑ συμμετείχε σε μια...