Κυριακή , 26 Μάιος 2024
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΕΒΕΠ: «Εβδομάδα εκθέσεων και βραβεύσεων του Yachting στην Ελλάδα»
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΕΒΕΠ: «Εβδομάδα εκθέσεων και βραβεύσεων του Yachting στην Ελλάδα»

Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης επισήμανε πως το 19ο East Med Yacht Show, αποτελεί θεσμό του τομέα του θαλάσσιου τουρισμού και χαίρεται που φιλοξενείται στον μαγευτικό Πόρο, που είναι η κοιτίδα και η ιστορική αναφορά των ναυτικών σαλονιών στη χώρα μας. Η φετινή διοργάνωση, μετά την αναγκαστική διακοπή της πανδημίας, θα συμβάλει δυναμικά στην ανάδειξη του θαλάσσιου τουρισμού της χώρας μας και ιδιαίτερα της ευρύτερης Περιφέρειας Αττικής και Νήσων ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού διεθνώς. Οφείλουμε να δώσουμε τη δέουσα σημασία στο yachting, να το «αποενοχοποιήσουμε», καθώς έχει εσφαλμένα καταχωρηθεί ως μια μορφή τουρισμού για υπερυψηλά εισοδήματα και άστοχα ότι δεν προσφέρει τίποτα στις τοπικές κοινωνίες. Ταυτόχρονα, το κράτος θα πρέπει να αντιμετωπίσει με ρεαλισμό όλα τα κρίσιμα θέματα που σχετίζονται με το yachting, απαλείφοντας στρεβλώσεις που θέτουν σε κίνδυνο τα επαγγελματικά σκάφη με ελληνική σημαία, αλλά και ρυθμίζοντας μια σειρά επί μέρους θέματα που σχετίζονται με τις χωροθετήσεις μαρίνων και τις λειτουργίες των νησιωτικών τουριστικών λιμανιών.
Η χώρα μας, που επενδύει και στο θαλάσσιο τουρισμό, οφείλει να δημιουργήσει ένα δόκιμο περιβάλλον παραμονής και φιλοξενίας για το yachting. Να στηρίξει τις επιχειρήσεις που επέλεξαν να υψώσουν την ελληνική σημαία στα σκάφη τους κάνοντας αυτά πρεσβευτές της Ελλάδας. Οφείλουμε να αναλογιστούμε ότι το yachting είναι ο επαγγελματικός προσανατολισμός που οι νέοι μπορούν να στοχεύσουν για ένα ευοίωνο και προσοδοφόρο μέλλον. Και δεν πρέπει να διαλάθει της προσοχής μας το γεγονός ότι, η ανάπτυξη μαρίνων στη νησιωτική χώρα, ιδιαίτερα δε στα συμπλέγματα των μικρών νησιών, εν δυνάμει θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας κυρίως για νέους που υπό άλλες συνθήκες θα πρέπει να αναζητήσουν επαγγελματικό προσανατολισμό στα αστικά κέντρα εγκαταλείποντας έτσι τον τόπο τους. Παράλληλα η ανάπτυξη των αναγκαίων υποστηρικτικών υπηρεσιών εντός και εκτός μαρίνων δημιουργεί ένα μίνι cluster το οποίο θα συμβάλει στην διατήρηση της τοπικής οικονομίας και άρα της εθνικής. Είμαστε μια χώρα θαλασσινή, με ξεχωριστά για τις ομορφιές τους νησιωτικά συγκροτήματα. Και πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτές τις ομορφιές, αυτή την ιδιαίτερη προσέγγιση που δίνει το yachting. Πρέπει να κάνουμε το κόσμο του yachting που έρχεται στη χώρα μας να έρθει και να ξανάρθει για να ανακαλύψει και πάλι τις ατελείωτες ακτές, την κουλτούρα της νησιωτικής Ελλάδα και να γίνει πρεσβευτής της χώρας.
Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς έχει ήδη προτείνει μια σειρά «εργαλεία», στο πλαίσιο του Διαλόγου που είχε αρχίσει για τη λήψη μέτρων στήριξης του τουριστικού κλάδου μεταξύ της κυβέρνησης και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, ενώ είναι θερμός υποστηρικτής όλων εκείνων των δράσεων και παρεμβάσεων που θα στοχεύσουν στην ανάπτυξη του συνόλου των υπηρεσιών του yachting.

Related Articles

EEL &ΠΑΠΕΙ:¨Τα Logistics & η Ναυτιλία σε μια νέα εποχή: Βασικός πυλώνας ανάπτυξης θέσεων εργασίας”

H EEL διοργανώνει την Παρασκευή 24 Μαΐου, σε συνεργασία με το Τμήμα...

Αγώνες κωπηλασίας Ομίλου Ερετών-Ημέρες θάλασσας 2024

 Αγώνες κωπηλασίας Ομίλου Ερετών Απολαύστε τους κωπηλατικούς αγώνες από την παραλία της...

ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ στο μαγικό ηλιοβασίλεμα της Πειραϊκής

10 χρόνια Ημέρες Θάλασσας  Σινεμά στη Θάλασσα Θερινό σινεμά, με το άρωμα...

Πάνδημος ο εορτασμός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Πειραιά

Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού και συνιερουργούντων του...