Σάββατο , 24 Μάιος 2025
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΕΕΝΜΑ: Ελεύθερη η διέλευση εμπορικών πλοίων στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΕΝΜΑ: Ελεύθερη η διέλευση εμπορικών πλοίων στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος

«Οριστική επίλυση του πάγιου αιτήματος της ΕΕΝΜΑ για την ελεύθερη διέλευση εμπορικών πλοίων από τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας τη νύχτα με άρση απαγόρευσης».

 Σήμερα ικανοποιήθηκε το χρόνιο αίτημα της Ένωσης μετά από πέντε χρόνια προσπαθειών και παρεμβάσεων.

Ένα ζήτημα που όσο διαρκούσε, δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα και αναίτιες καθυστερήσεις σε όλα τα εμπορικά πλοία αλλά και στα φορτία, αυτό της απαγόρευσης της διέλευσης των εμπορικών πλοίων του διαύλου ναυστάθμου κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Μετά από επανειλημμένες έγγραφες και προφορικές παρεμβάσεις προς τους εκάστοτε Αρχηγούς του Π.Ν., ο νέος Αρχηγός Π.Ν., Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης, αντιλήφθηκε αμέσως το υπαρκτό πρόβλημα και εξέδωσε την NAVTEX 532/2023, με την οποία επιτρέπεται πλέον η διέλευση των εμπορικών πλοίων κατά την νύχτα, με ίδιες διαδικασίες που τηρούνται και για την διέλευση πλοίων κατά την διάρκεια της ημέρας και με γνωστοποίηση της διέλευσης δύο ώρες πριν την αιτούμενη ώρα διέλευσης.

Παράλληλα ενημερώθηκε εγγράφως η Ένωση μας ότι προωθείται και η σχετική αναθεώρηση/τροποποίηση της ισχύουσας Αγγελίας (5/2023).

Ο Πρόεδρος της ΕΕΝΜΑ, Χαράλαμπος Σημαντώνης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή, η οποία επιλύει ένα σοβαρότατο πρόβλημα καθυστέρησης όλων των πλοίων  και ευχαριστεί τον Αρχηγό Π.Ν, ελπίζοντας ο τρόπος που λειτούργησε να αποτελέσει παράδειγμα για την επίλυση αυτονόητων ζητημάτων που δημιουργούν εμπόδια στον κλάδο της ναυτιλίας.

 

Related Articles

Η UPoilTankers διοργανώνει: “1st Oil & Shipping Money Show”

     ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 1st Oil & Shipping Money Show Με αφορμή της...

VIVI KOLLIOPOULOU-WISTA HELLAS: emphasized the need for a balanced environment in the marine insurance industry

The second Marine Insurance Greece Conference recently took place in Athens, and...

“Rough Seas Ahead?” DNV Maritime Software and Oriani Launch Strategic Alliance with Visionary Maritime Event in Greece

“Rough Seas Ahead?” DNV Maritime Software and Oriani Launch Strategic Alliance with...

DNV-Navigating towards Net-Zero Framework

The International Maritime Organization (IMO) has introduced the Net-Zero Framework (NZF), a...