Κυριακή , 3 Μάρτιος 2024
Home AGENDA Εκδήλωση ΕΒΕΑ – NED CLUB:”Οικογενειακές Επιχειρήσεις και Σύγχρονη Διακυβέρνηση: Εμπιστοσύνη – Μετασχηματισμός -Διαδοχή”
AGENDAΕΛΛΑΔΑ

Εκδήλωση ΕΒΕΑ – NED CLUB:”Οικογενειακές Επιχειρήσεις και Σύγχρονη Διακυβέρνηση: Εμπιστοσύνη – Μετασχηματισμός -Διαδοχή”

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Έχουμε τη χαρά να σας προσκαλέσουμε στην εκδήλωση με θέμα: «Οικογενειακές επιχειρήσεις και σύγχρονη διακυβέρνηση:  Εμπιστοσύνη – Μετασχηματισμός – Διαδοχή», που διοργανώνει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), από κοινού με το The Non-Executive Directors’ Club-Ned Club  και τη συμμετοχή της PwC, την Πέμπτη, 25 Μαΐου 2023, και ώρα 18:00, στο «Κέντρο Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Μίχαλος», Αμερικής 8.

 

Στην εκδήλωση, με την ευκαιρία της πρώτης παρουσίασης της 11ης Παγκόσμιας Έρευνας Οικογενειακών Επιχειρήσεων της PwC (*) με θέμα: “Οικογενειακές επιχειρήσεις: Νέες τάσεις στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης με τα ενδιαφερόμενα μέρη”, που περιλαμβάνει και ελληνικές οικογενειακές επιχειρήσεις, θα συζητηθούν οι νέες τάσεις στην οικοδόμηση της εμπιστοσύνης μεταξύ των οικογενειακών επιχειρήσεων και των ενδιαφερόμενων μερών τους. Επίσης, θα συζητηθεί το θέμα της διαδοχής που όπως προκύπτει από την έρευνα αποτελεί προτεραιότητα για τον Έλληνα επιχειρηματία.

 

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, να θέσουν ερωτήματα και  να συζητήσουν διαδραστικά με τη υποστήριξη των συντονιστών της εκδήλωσης.

Θα ακολουθήσει networking cocktail.

Παρακαλούμε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας μέχρι την Τρίτη 23 Μαΐου, είτε συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ είτε απαντώντας στο e-mail: nedclubhellas@gmail.com

Δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ.

Πληροφορίες:

Τμήμα Εμπορίου ΕΒΕΑ, Τηλ.: +210 3627911

Ned Club, Τηλ.: +30 6995247741

 

(*) Λίγα λόγια για την 11η Παγκόσμια Έρευνα Οικογενειακών Επιχειρήσεων της PwC

 

H 11η Παγκόσμια Έρευνα Οικογενειακών Επιχειρήσεων της PwC αποτυπώνει τις νέες τάσεις που έχουν αναδειχθεί όσον αφορά στην οικοδόμηση της εμπιστοσύνης μεταξύ των οικογενειακών επιχειρήσεων και των ενδιαφερόμενων μερών τους (stakeholders) ενώ, παράλληλα, αποκαλύπτει ότι πολλές είναι οι επιχειρήσεις που δεν είναι εξοικειωμένες με αυτές.

Η έρευνα ανέδειξε ακόμη ότι ο τρόπος με τον οποίο οι επιχειρήσεις καθορίζουν τον σκοπό τους (purpose), προτεραιοποιούν τις ενέργειες που σχετίζονται με το ESG, την πολυμορφία, την ισότητα και τη συμπερίληψη, καθώς και ο βαθμός στον οποίο παίρνουν θέση σε κοινωνικά ζητήματα είναι  παράγοντες για την  οικοδόμηση της εμπιστοσύνης με τα ενδιαφερόμενα μέρη, εξίσου σημαντικοί όσο και η ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών τους.  Οι οικογενειακές επιχειρήσεις δεν χρειάζεται μόνο να μετασχηματιστούν ώστε να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη τους με τα ενδιαφερόμενα μέρη, αλλά πρέπει επίσης να κάνουν την προσπάθειά τους αυτή ορατή και να τους την επικοινωνήσουν με σαφήνεια.

Από την 11η Παγκόσμια Έρευνα Οικογενειακών Επιχειρήσεων της PwC φαίνεται ότι η διαδοχή αποτελεί προτεραιότητα για τον Έλληνα επιχειρηματία. Ποιοι μηχανισμοί θεωρούνται εργαλεία διαδοχής και ποια είναι η χρησιμότητά τους στη διαδικασία μεταβίβασης περιουσιακών στοιχείων στην επόμενη γενιά;

Related Articles

ΒΕΠ: Ψηφιακή κάρτα εργασίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ, 4/3/2024 ΚΑΙ ΩΡΑ 17.30 ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΑΡΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ –...

St.Nicholas Business Club:“Leading in Challenging Times: Practical Tools for Business Excellence”

SAINT NICHOLAS  BUSINESS  CLUB Την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024 και ώρα 19:00-21:00,...

Palau Ship Registry- The SMART Registry

Unlock a new era of efficiency and transparency in maritime compliance with...

WEBINAR EEA ΠΑ.ΠΕΙ για Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές στις 5/3/2024

WEBINAR EEA ΠΑ.ΠΕΙ για Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές στις 5/3/2024 (16:00) με θέμα: «Πλοήγηση...