Δευτέρα , 24 Ιούνιος 2024
Home AGENDA ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ: Παρουσίαση της νέας αποστολής της ΕSA στο Δία μαζί με την παράσταση «Το Μέλλον στο Διάστημα»
AGENDAΕΛΛΑΔΑ

ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ: Παρουσίαση της νέας αποστολής της ΕSA στο Δία μαζί με την παράσταση «Το Μέλλον στο Διάστημα»

Mε τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος  (ΕSA), μέσω livestreaming, θα συνδεθεί ο θόλος του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου την Κυριακή 7 Μαΐου στις 8.15 μ.μ, για να αναμεταδώσει  ζωντανάδύο παρουσιάσεις γύρω από την νέα διαστημική αποστολή «Juice» που εκτοξεύτηκε πριν ένα μήνα στο μακρινό πλανήτη Δία. Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Πλανηταρίων, δύο έμπειροι επιστήμονες της ESA που εργάζονται σε καίριες θέσεις για την αποστολή, ο Dr. ChristianErd, επικεφαλής μηχανικός και ο IgnacioTanco, επικεφαλής επιχειρήσεων του «JUICE» στο κέντρο διαστημικών επιχειρήσεων της ESA θα δώσουν πληροφορίες σχετικά με την αποστολή, ενώ την εκδήλωση θα προλογίσει ο Διευθυντής του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου Δρ. Μ. Κιτσώνας. Στην συνέχεια θα προβληθεί η παράσταση «Το Μέλλον στο Διάστημα».

Η διαστημοσυσκευή  JupiterIcyMoons Explorer της ESA (JUICE), που εκτοξεύτηκε με επιτυχία στις 14 Απριλίου 2023 από την Γαλλική Γουιάνα με τον πύραυλο Ariane 5,  έχει ως αποστολή να παρατηρήσει και να εξερευνήσει τα τρία μεγάλα φεγγάρια (Γανυμήδη, Καλλιστώ, Ευρώπη) του γιγάντιου αέριου πλανήτη, με μια σειρά επιστημονικών οργάνων. Η αποστολή θα εξερευνήσει και τους παγωμένους ωκεανούς τους καθώς και το πολύπλοκο περιβάλλον του Δία σε βάθος. Επιπλέον θα μελετήσει το συνολικό σύστημα του Δία ως ένα τυπικό αέριο γίγαντα Πλανήτη του Σύμπαντός μας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά και διοργανώνεται από κοινού με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος ESA (European Space Agency) και την Διεθνή Ένωση Πλανηταρίων IPS (International Planetarium Society).

Μετά την παρουσίαση, οι θεατές θα έχουν την δυνατότητα να δουν την παράσταση «Το Μέλλον στο Διάστημα» που σχετίζεται με τους κινδύνους, τις προκλήσεις και την ανθρώπινη ανάγκη για μεγαλύτερη εξερεύνηση του Διαστήματος. Η ψηφιακή παράσταση «Το Μέλλον στο Διάστημα», μετά από μία ιστορική αναδρομή της προσπάθειας για την «κατάκτηση» της Σελήνης, επιχειρεί να απαντήσει σε ορισμένα συναρπαστικά ερωτήματα που σχετίζονται με το μέλλον της διαστημικής εξερεύνησης. Θα κατασκευάσουμε ποτέ διαστημικές βάσεις στην Σελήνη και στον Άρη; Πότε θα υλοποιηθεί η πρώτη αποστολή  με ανθρώπινο πλήρωμα προς τον κόκκινο πλανήτη και ποιες δυσκολίες αντιμετωπίζει; Θα καταφέρουμε ποτέ να διαφύγουμε από τα στενά όρια του Ηλιακού μας συστήματος ή μήπως τα διαστρικά ταξίδια θα παραμείνουν σενάριο επιστημονικής φαντασίας για πάντα;

*Κυριακή 7 Μαΐου στις 8:15 μ.μ/ Διάρκεια συνολικά περίπου 90’/ Ηλικίες: 12+

Για αγορά εισιτηρίων πατήστε εδώ

Related Articles

Attica Group: Νέα εποχή για την ακτοπλοΐα στον Αργοσαρωνικό στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου

ΜΗΝΑΣ ΤΣΑΜΟΠΟΥΛΟΣ Στις επόμενες ημέρες αλλάζει σελίδα το ακτοπλοϊκό αφήγημα για τα...

Αφιέρωμα στον Τίτο Πατρίκιο στην Πινακοθήκη Πειραιά

Είστε όλοι καλεσμένοι σε ένα μοναδικό αφιέρωμα στον Τίτο Πατρίκιο , ποιητή-πεζογράφο-μεταφραστή,...

Η παραδοσιακή ναυπηγική στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη

Η παραδοσιακή ναυπηγική αποτελεί μείζον κεφάλαιο στην ιστορία της Ελλάδας. Παρά τη...