Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Γιάννης Μελάς: Η μεγαλειώδης συγκέντρωση στο Καραϊσκάκη
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Γιάννης Μελάς: Η μεγαλειώδης συγκέντρωση στο Καραϊσκάκη

Η καθαρή στήριξη της Δημοτικής αρχής και του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου του Πειραιά. Η απουσία του πατέρα του και η αφιέρωση του αγώνα σε εκείνον που τον ενέπνευσε να ασχοληθεί με την πολιτική και την ίδια περίοδο με τις εκλογές δίνει τη μάχη για τη ζωή του.

 

Μεγαλειώδης η παρουσία των Πειραιωτών στην κεντρική προεκλογική ομιλία του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και εκ νέου υποψήφιου στην Α’ Πειραιώς & Νήσων, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 15 Μαΐου, στο Στάδιο Γ. Καραϊσκάκης.

 

Πριν την ομιλία του Γιάννη Μελά, προλόγησαν την εκδήλωση δύο προσωπικότητες του Πειραιά, ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης και ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Περιαιώς,Βασίλης Κορκίδης.

 

Η στήριξη της Δημοτικής αρχής του Γιάννη Μώραλη

Ο Δήμαρχος Πειραιά αναφέρθηκε στις ικανότητες και την οξυδέρκεια του Γιάννη Μελά, δίνοντας έμφαση στην πολύ καλή συνεργασία που έχουν τα τελευταία 10 χρόνια, αρχικά ως Αντιδήμαρχος μαζί του την περίοδο 2014-2019 και αργότερα ως Βουλευτής. Επίσης, αναφέρθηκε στην προσωπική φιλία που τους συνδέει και παρότρυνε τους Πειραιώτες να τον στηρίξουν ξανά και σε αυτόν τον εκλογικό αγώνα. Εξάλλου στην κατάμεστη αίθουσα του Σταδίου Γ. Καραϊσκάκης ήταν σχεδόν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι και Αντιδήμαρχοι της δημοτικής αρχής του Γιάννη Μώραλη αλλά και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι από τον συνδυασμό «Πειραιάς Πόλη Πρότυπο» που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία.

 

Τα θερμά λόγια του Βασίλη Κορκίδη. 

 

Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλης Κορκίδης συγκίνησε το κοινό, καθώς αναφέρθηκε στην ημέρα που ο Γιάννης Μελάς ως γνήσιος Πειραιώτης του «ζήτησε σε γάμο» την κόρη του Χριστίνα ακλουθώντας τον πατροπαράδοτο τρόπο. Επίσης, επισήμανε τη διαχρονική στήριξη του Βουλευτή στον επιχειρηματικό και εμπορικό κόσμο της πόλης, την έφεση του στην επιχειρηματικότητα και την εκτίμηση του στο πρόσωπο του ως νέου πολιτικού, αλλά και ως μέλος της οικογένειας του. Μάλιστα πλήθος εκπροσώπων από τον επιχειρηματικό και εμπορικό κόσμο της πόλης του Πειραιά και όχι μόνο,βρέθηκαν στο Στάδιο Γ. Καραϊσκάκης για να στηρίξουν τον Γιάννη Μελά.

 

Το έργο της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και η ιδιαίτερη αναφορά στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό.

 

Ο Γιάννης Μελάς, μίλησε για το έργο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας την τετραετία αυτή τόσο για την Ελλάδα, όσο για τον Πειραιά και τα νησιά. Χαρακτηριστικά ανέφερε τα έργα που έχουν γίνει τα 4 αυτά χρόνια για τον Πειραιά και τα νησιά, αναφέρθηκε ακόμη στα έργα της Περιφέρειας Αττικής και κάλεσε τους πολίτες να δώσουν στην Α΄ Πειραιώς & Νήσων μεγάλη νίκη στη Νέα Δημοκρατία ως απάντηση στην απουσία έργων επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και στην επιλογή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ,  Αλέξη Τσίπρα, να είναι υποψήφιος σε αυτή την περιφέρεια.

 

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους. Ο Γιάννης Μελάς, ανέφερε ότι το 2012 στην αρχή της πολιτικής του διαδρομής, ανέλαβε Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στον Δήμο Πειραιά, όταν στην πραγματικότητα ηλεκτρονική διακυβέρνηση δεν υπήρχε γιατί τα πληροφοριακά συστήματα δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, λόγω έλλειψης υποδομών αλλά και νομοθεσίας. Εξέφρασε παράλληλα, την ικανοποίηση του που ως νέος βουλευτής ήταν εισηγητής σε όλα τα νομοσχέδια για την ψηφιακή διακυβέρνηση, τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες και τις αναδυόμενες τεχνολογίες πληροφορικής και με αυτόν τον τρόπο συμμετείχε σε μια σημαντική μεταρρύθμιση για τη χώρα και τους πολίτες.

 

Η απουσία του πατέρα του και οι δύσκολες ώρες με την περιπέτεια της υγείας του.

 

Ιδιαίτερη ήταν η στιγμή όταν ο Γιάννης Μελάς αναφέρθηκε στην απουσία του πατέρα του και πρώην Βουλευτή, Παναγιώτη Μελά. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Ο πατέρας μου σήμερα λείπει! Εγώ μπορεί να δίνω αυτήν την περίοδο τη μάχη μου στον πολιτικό στίβο, όμως ο πατέρας μου δίνει τη μάχη για την ίδια του τη ζωή», καθώς ο Παναγιώτης Μελάς νοσηλεύεται σε ΜΕΘ το τελευταίο διάστημα λόγω σοβαρού χρόνιου προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει και αφιέρωσε τον αγώνα του σε εκείνον,  ο οποίος όπως είπε είναι το πρότυπο του στην πολιτική και τη ζωή.

Στην αρχική φωτογραφία ο κ.Γιάννης  Μελάς, με την πανέμορφη σύζυγό του, Χριστίνα Κορκίδη-Μελά.

 

 

Από αρ. η Κλαίρη Παπά με Δ.Σ. Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, Μιχάλη Χατζηιωάννου, Μαρία Πιττάκη, Θεόδωρο Καπράλο, Άρη Μασουρίδη

 

Κλαίρη Παπά από το ιστολόγιο (Piraeus365.gr),  Γιάννης Παρασκευάκος αιρετός εκπρόσωπος   ΕΒΕΠ στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Related Articles

ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ της ΔΥΠΑ στην Πέτρινη Αποθήκη του ΟΛΠ στον Πειραιά

Το Σάββατο 27 Απριλίου σε περιμένουμε στον Πειραιά στην ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ της...

21 Απριλίου-  Ημέρα Μνήμης: Στρατόπεδο Παπαδογιωργή

Με ένα λουλούδι στο χέρι θα βρεθούμε την Κυριακή 21 Απριλίου και ώρα 11:30 το πρωί...

VANOS S.A. at the 31st “Go Maritime” Event

VANOS S.A. had the pleasure of attending the 31st “Go Maritime” Event,...

InTownCheckIn «παρακαλώ προσδεθείτε απογειωνόμαστε» AEGEAN & ATHENS MEDICAL GROUP on board

Και ενώ οι πτήσεις συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς από τα εγκαίνια του ...