Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Ξεκίνησαν τα τεστ ελκτικής δύναμης (bollard pull) για τα ελληνικά ρυμουλκά
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Ξεκίνησαν τα τεστ ελκτικής δύναμης (bollard pull) για τα ελληνικά ρυμουλκά

Την Παρασκευή 12 Μαΐου, διεξήχθη η διαδικασία μέτρησης της ελκτικής δύναμης του ρυμουλκού «ΚΑΠΤΑΙΝ ΜΙΧΑΛΗΣ Ξ», στις εγκαταστάσεις των ναυπηγείων TALOS. Η διαδικασία έγινε σύμφωνα με τις απαιτήσεις του άρθρου 6 του ΠΔ 83/2022, το οποίο προβλέπει ότι κάθε ρυμουλκό – νέο ή υπάρχον – πρέπει να διαθέτει πιστοποιητικό δοκιμής της ελκτικής του δύναμης. Το πιστοποιητικό θα εκδίδεται από κυβερνητικό φορέα πιστοποίησης κατόπιν διενέργειας δοκιμής μέτρησης (Bollard Pull Test) και είναι το στοιχείο που εγγυάται την ασφαλή εκτέλεση των ρυμουλκήσεων.

Η εν λόγω δοκιμή ήταν υποδειγματική και απολύτως επιτυχής και διεξήχθη παρουσία του Αρχιπλοιάρχου του ΛΣ και Κλαδάρχη κ. Ζαφείρη Ροκίδη, του διευθυντή του ΚΕΕΠ κ. Βαλσαμά, του Προέδρου και του Γεν. Διευθυντή της Ελληνικής Ένωσης Πλοιοκτητών Ρυμουλκών κ.κ. Π. Ξηραδάκη και Αθ. Σκορδά, του Καθηγητή της Σχολής Ναυπηγών του ΕΜΠ κ. Ν. Βεντίκου, εκπροσώπων των πλοιοκτητριών εταιρειών και επιθεωρητή του αναγνωρισμένου νηογνώμονα Bureau Veritas.

Μετά το τέλος της δοκιμής όλοι οι παριστάμενοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους και ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Π. Ξηραδάκης δήλωσε: «Μια νέα εποχή για την ασφαλή διεξαγωγή των ρυμουλκήσεων ξεκίνησε. Μετά από πολύχρονες προσπάθειες του κλάδου, η εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου βελτιώνει την ασφάλεια και την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών λιμένων. Όλα τα μέλη της Ένωσης μας έχουν ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες συμμόρφωσης των ρυμουλκών τους βάση των απαιτήσεων του ΠΔ83/2022».

ΠΗΓΗ https://www.greektugowners.gr/

Related Articles

DNV on IMO MEPC 81: Negotiations on New GHG Reduction Requirements Continue’

Following on from the 81st meeting of the Marine Environment Protection Committee...

INTERCARGO attended the recent IMO MEPC 81 meeting

INTERCARGO attended the recent @IMO MEPC 81 meeting on key environmental measures...

Ο κλάδος κρουαζιέρας του MSC Group ενισχύει περαιτέρω τη δραστηριότητά του στην ελληνική αγορά

Η MSC Cruises και η Explora Journeys θα πραγματοποιήσουν περισσότερες από 400...

VANOS SA: Your safety, tactical, and adventure gear in a click way

Explore a world of high-quality products and trusted brands whose aim is...