Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά στην Χαλκίδα
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά στην Χαλκίδα

Ανεύρεση σορού άνδρα αγνώστων λοιπών στοιχείων στη Σύρο--Σύλληψη αλλοδαπής στην Πάτρα-Σύλληψη ημεδαπού για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας στην Μυτιλήνη-Διακομιδές ασθενών

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Σύρου από εργαζόμενο ναυπηγοεπισκευαστικής επιχείρησης, για την ύπαρξη σορού άνδρα στη θαλάσσια περιοχή εντός του λιμένα Σύρου.

Στο σημείο έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου με την συνδρομή ιδιώτη δύτη, εντόπισε και περισυνέλεξε την ανωτέρω σορό, η οποία βρισκόταν σε προχωρημένη σήψη. Ο άνδρας, αγνώστων λοιπών στοιχείων, ηλικίας περίπου 50 ετών, ήταν μέτριας σωματικής διάπλασης, ύψους περίπου 1,70μ., με λευκό χρώμα δέρματος, ενώ έφερε εσώρουχο χρώματος στρατιωτικής παραλλαγής και κοντομάνικη μπλούζα χρώματος σκούρο μπλε.

Από το Λιμεναρχείο Σύρου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά.

*****

Στο πλαίσιο ελέγχου που πραγματοποιήθηκε από τα στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας, συνελήφθη πρωινές ώρες σήμερα 63χρονος ημεδαπός για παράβαση του νόμου «περί εξαρτησιογόνων ουσιών».

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο περιπολίας από ανωτέρω στελέχη στο αλιευτικό καταφύγιο “Παναγίτσας” στην περιοχή Δροσιά Χαλκίδας, κατελήφθη ο προαναφερόμενος, να κατέχει ποσότητα ναρκωτικής ουσίας του είδους ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους 1,8 γρ.

Στη συνέχεια, σε νομότυπο έλεγχο που διενεργήθηκε σε κτήμα που διαχειρίζεται αποκλειστικά ο ίδιος σε αγροτική περιοχή εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τρία (03) δενδρύλλια κάνναβης 1,0μ., 0,5μ. και 0,5μ. ύψους αντίστοιχα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ναρκωτικές ουσίεςενώ πρόκειται να αποσταλούν στην αρμόδια Χημική Υπηρεσία για ποσοτική και χημική ανάλυση.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στο www.hcg.gr.

*****

Στη σύλληψη μίας 38χρονης αλλοδαπής, προέβησαν μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν τον απόπλου Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι η 38χρονη δεν διέθετε ταξιδιωτικά έγγραφα που να της επιτρέπουν τη νόμιμη παραμονή της σε έδαφος SCHENGEN, ενώ υπήρχε καταχώρηση με το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

*****

Για οδήγηση στερούμενος άδειας ικανότητας, συνελήφθη ένας 20χρονος ημεδαπός οδηγός δίκυκλου οχήματος, πρωινές ώρες σήμερα, επί της οδού “Π. Κουντουριώτη”, εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Μυτιλήνης, από τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-75χρονου, από το λιμένα ν. Σίκινου στον λιμένα ν. Θήρας, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΣΤΕΛΙΟΣ» Ν. Ίου 16,

-26χρονης, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι» Ν.Π. 8745,

-59χρονου, από τον λιμένα Καμαριώτισσας ν. Σαμοθράκης στον λιμένα Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-77χρονη, από τον λιμένα Μύτικα Αιτ/νίας στον λιμένα Καλάμου ν. Λευκάδας, με το θαλάσσιο ταξί “ΝΤΟΛΦΙΝ ΕΞΠΡΕΣ ΙΙ” ΝΛ. 313,

-67χρονου, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ» Ν. Τήνου 25 και

-07μηνών αγόρι, από τον λιμένα ν. Πάτμου στον λιμένα ν. Λέρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Αποβίβαση ασθενή από Τ/Ρ-Α/Ψ στην Κέρκυρα – Πτώση οχήματος στη Θάλασσα χωρίς επιβαίνοντες στην Ερμιόνη – Διακομιδές ασθενών

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, ότι ο 68χρονος αλλοδαπός και μοναδικός επιβάτης του Τ/Ρ-Α/Ψ “BLUΕ WRANGLER” σημαίας Δανίας, έχρηζε παροχής πρώτων βοηθειών, στη θαλάσσια περιοχή 0,2 ν. μ. έξωθεν όρμου Γαρίτσας ν. Κέρκυρας.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, στο σημείο έσπευσε ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το εν λόγω σκάφος, παρέλαβε τον ασθενή και τον αποβίβασε με ασφάλεια στον λιμένα Κέρκυρας.

Ο ανωτέρω αλλοδαπός διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.

*****

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ερμιόνης για περιστατικό πτώσης οχήματος χωρίς επιβαίνοντες στη θάλασσα, στον κύριο λιμένα Ερμιόνης.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν ότι ένα Ι.Χ.Ε. όχημα βρισκόταν εντός θαλάσσης, το οποίο στη συνέχεια ανελκύστηκε από ιδιωτικό γερανό.

Προανάκριση διενεργείται από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Ερμιόνης του Λιμεναρχείου Ναυπλίου, ενώ από το συμβάν δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

84χρονου, από τον όρμο “Πεύκο” ν. Σκύρου στον λιμένα Κύμης, με το Ε/Π -Τ/Ρ «ΚΥΜΟΘΟΗ» Ν. Ραφήνας 73,

-90χρονου, από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Related Articles

CARELL SA: What is the process of the emergency ship repairs at sea?

FAQ Friday: In urgent repair scenarios, our swift action minimizes downtime and...

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΕΝΙΕΡΗΣ: Εκ νέου πρόεδρος της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως εν Ελλάδι

Ανακοίνωση Τύπου της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως εν Ελλάδι Αξιότιμες Κυρίες και αξιότιμοι...

ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΤΛΟΥ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ ΣΤΟΝ CAPT ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟ

Το American BC University Business and Theology απένειμε τον τίτλο του Επίτιμου...