Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Σύλληψη πλοιάρχου στον Φλοίσβο 
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Σύλληψη πλοιάρχου στον Φλοίσβο 

Τραυματισμός αλιεργάτη στο Γαλαξίδι – Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα – Διακομιδές ασθενών

Στη σύλληψη ενός 52χρονου ημεδαπού πλοιάρχου, προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σαρωνικού, για παράβαση των διατάξεων Υγειονομικού Κανονισμού, του άρθρου 43 παρ. 12 του Ν. 4025/2011.

Συγκεκριμένα, διενεργήθηκε έλεγχος σε τρία (03) Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (Κ.Υ.Ε.), τα οποία λειτουργούσαν εντός Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε ότι δύο (02) εξ αυτών στερούνταν βεβαίωσης συνδρομής νόμιμων προϋποθέσεων.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου του Λιμεναρχείου Σαρωνικού που διενεργεί την προανάκριση, επιδόθηκε απόφαση σφράγισης των ανωτέρω καταστημάτων.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, το Γ’ Λιμενικό Τμήμα Γαλαξιδίου του Λιμεναρχείου Ιτέας, από τον Κυβερνήτη αλιευτικού σκάφους, για τον τραυματισμό 40χρονου αλλοδαπού αλιεργάτη μέλους πληρώματος.

Συγκεκριμένα, ο 40χρονος ενώ εκτελούσε αλιευτικές εργασίες εντός του σκάφους, τραυματίστηκε σε δάχτυλο του αριστερού χεριού του. Ο άνδρας διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας για παροχή των πρώτων βοηθειών και εν συνεχεία μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας για περαιτέρω ιατρική εξέταση.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Στη σύλληψη ενός 27χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του στο εξωτερικό.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε τα πλαστό έγγραφο.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-7χρονης, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

-29χρονης, από τον λιμένα ν. Φολέγανδρου στον λιμένα Όρμου Φηρών ν. Θήρας, με Ε/Γ-Τ/Ρ “ΣΗ ΣΤΑΡ” Ν.Θ.68.

 

Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και λαθραία καπνικά προϊόντα στο Ηράκλειο

Στη σύλληψη ενός 21χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) της Λιμενικής Αρχής Ηρακλείου, για παράβαση του Ν. 4139/13 “περί εξαρτησιογόνων ουσιών” και του Ν. 2960/2001 ”Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας”.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών ο 21χρονος εντοπίστηκε από τα ανωτέρω στελέχη, κατά την έξοδο από την οικία του στο Ηράκλειο, να κατέχει μία αυτοσχέδια (01) νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη ινδική κάνναβη μικτού βάρους 1γρ.

Στη συνέχεια, διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα με συνδρομή αστυνομικού σκύλου “ΜΑΣΚ” στην οικία του ανωτέρω, όπου βρέθηκαν επιπλέον πενήντα (50) πακέτα τσιγάρα και δέκα τρεις (13) συσκευασίες καπνού, στερούμενα στο σύνολό τους τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.

Επιπροσθέτως, σε παρακείμενο εγκαταλελειμμένο κτίριο, το οποίο ο 21χρονος χρησιμοποιούσε ως χώρο απόκρυψης ναρκωτικών ουσιών, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες τρεις (03) νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη ινδική κάνναβη συνολικού μικτού βάρους εκατόν πενήντα εννέα 159γρ.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ναρκωτικές ουσίες, ενώ τα λαθραία καπνικά προϊόντα πρόκειται να παραδοθούν στο Τελωνείο Ηρακλείου.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στο www.hcg.gr.

 

Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του Ν. 4139/2013 “περί εξαρτησιογόνων ουσιών” στην Κέρκυρα
Στη σύλληψη  39χρονου ημεδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) με τη συνδρομή  της ομάδας Κ9 του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας, για παράβαση του νόμου “περί εξαρτησιογόνων ουσιών”.
Συγκεκριμένα, κατόπιν πληροφοριών που περιήλθαν στην Λιμενική Αρχή ότι ο ανωτέρω διακινεί στην πόλη της Κέρκυρας ναρκωτικές ουσίες,  ο 39χρονος εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. όχημα στο κέντρο της πόλης. Κατά την διάρκεια σωματικού ελέγχου που του διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του έξι (06) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, περιέχουσες κοκαΐνη, συνολικού μικτού βάρους  πέντε γραμμαρίων και τριών δεκάτων του γραμμαρίου (5,3gr), δύο (02) συσκευές κινητής τηλεφωνίας, καθώς και το ποσό των τριακοσίων (300) ευρώ.
Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε έλεγχος, από τα ανωτέρω στελέχη, με τη συνδρομή  της ομάδας Κ9 της οικείας Λιμενικής Αρχής, σε αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας του όπου ανεβρέθηκε ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού μικτού βάρους πενήντα πέντε γραμμαρίων και τριών δεκάτων του γραμμαρίου (55,3gr) και μία λειτουργική ζυγαριά ακριβείας.
Επιπροσθέτως, σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του 39χρονου, πρωινές ώρες σήμερα, εντοπίστηκαν δεκαεννέα (19) φιαλίδια αναβολικών ουσιών.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι προαναφερόμενες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, δύο (02) συσκευές κινητής τηλεφωνίας, μία λειτουργική ζυγαριά ακριβείας, καθώς και το Ι.Χ.Ε. όχημα.

Related Articles

DNV on IMO MEPC 81: Negotiations on New GHG Reduction Requirements Continue’

Following on from the 81st meeting of the Marine Environment Protection Committee...

INTERCARGO attended the recent IMO MEPC 81 meeting

INTERCARGO attended the recent @IMO MEPC 81 meeting on key environmental measures...

Ο κλάδος κρουαζιέρας του MSC Group ενισχύει περαιτέρω τη δραστηριότητά του στην ελληνική αγορά

Η MSC Cruises και η Explora Journeys θα πραγματοποιήσουν περισσότερες από 400...

VANOS SA: Your safety, tactical, and adventure gear in a click way

Explore a world of high-quality products and trusted brands whose aim is...