Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Home AGENDA Rethinking Economic Theory (RET) International Workshop
AGENDAΠΕΙΡΑΙΑΣ

Rethinking Economic Theory (RET) International Workshop

(Επανεξέταση της Οικονομικής Θεωρίας 2023)

 

Tο Πανεπιστήιο Πειραιώς ανακοινώνει την διοργάνωση του Διεθνούς Συνεδρίου

“Rethinking Economic Theory 2023”, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής και φιλοξενείται από το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών στην Ελλάδα, του Πανεπιστημίου Harvard, από 31 Μαΐου  μέχρι 2 Ιουνίου.

Διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί, υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και επαγγελματίες θα φιλοξενηθούν σε ένα εργαστήριο, που φιλοδοξεί να αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για την αντιμετώπιση των προκλήσεων των οικονομικών θεωρητικών σε ένα εξελισσόμενο οικονομικό τοπίο.

Το εργαστήριο στοχεύει να αναλύσει τις τελευταίες εξελίξεις της οικονομικής

θεωρίας και να καλωσορίσει καινοτόμες ιδέες για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που θέτει ο σύγχρονος κόσμος.

Θέματα που θα συζητηθούν είναι η ανάκαμψη από την παγκόσμια οικονομική

κρίση που υπέστη η ελληνική οικονομία και άλλες χώρες της Νότιας Ευρώπης την τελευταία δεκαετία. Οι συνέπειες της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, μαζί με την ενεργειακή κρίση και τον αυξανόμενο πληθωρισμό παγκοσμίως που διαμορφώνουν ένα περιβάλλον οικονομικής και χρηματοπιστωτικής αβεβαιότητας.

Οι νέες τεχνολογικές εξελίξεις (ιδιαίτερα το διαδίκτυο/μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η ανάλυση μεγάλων δεδομένων) που φέρνουν τη διάδοση πληροφοριών σε πραγματικές και χρηματοπιστωτικές αγορές σε πρωτοφανή επίπεδα. Η κλιματικήαλλαγή και οι σχετικές αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις της, καθώς και ο κυρίαρχος ρόλος των Κεντρικών Τραπεζών στην περιβαλλοντική ρύθμιση.

Το εργαστήριο καλωσορίζει τις συνεισφορές στην οικονομική θεωρία και τη θεωρία παιγνίων, με εφαρμογές σε χρηματοπιστωτικές αγορές, μικροθεμελιώσεις  μακροοικονομίας, μαθηματικά θεσμικά οικονομικά, δημόσια οικονομικά, πτυχές γενικής ισορροπίας της τιμολόγησης περιουσιακών στοιχείων, θεωρία δημοπρασιών  και σχεδιασμό μηχανισμών.

Εκτός από τις τακτικές ακαδημαϊκές συνεδρίες, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει συζήτηση σε πάνελ και προσκεκλημένες παρουσιάσεις. Οι στόχοι αυτών των ειδικώνσυνεδριών είναι να ενισχύσουν την ανταλλαγή ιδεών μεταξύ ακαδημαϊκών και να παρέχουν ένα φόρουμ για συζήτηση ειδικών θεμάτων για τους συμμετέχοντες στο  συνέδριο.

Συμμετέχουν καθηγητές από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, της Ουτρέχτης, το Harvard, το Αυτόνομο Τεχνολογικό Ινστιτούτο του Μεξικού, το Ozyegin της Τουρκίας, το Georgetown της Ουάσιγκτον, το Πανεπιστήμιο του Λουξεμβούργου και του Λονδίνου.

Περισσότερες πληροφορίες https://bankfin.unipi.gr/ret2023/

 

Related Articles

“ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΣΠ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΜΗΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ”

Τη Δευτέρα 1η Απριλίου και ώρα 3.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η ετήσια...

Επιμορφωτική συνάντηση  του προσωπικού  των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά

Επιμορφωτική συνάντηση  του προσωπικού  των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά  με θέμα:...

YES FORUM: Grand Open Day

Ένα από τα μεγαλύτερα Open Days του YES Forum είναι εδώ και...

Β.Ε.Π. και Δήμος Κορυδαλλού σε κοινή προσπάθεια στήριξης του παραγωγικού κόσμου της περιοχής

Σε μια προσπάθεια στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της επιμελητηριακής περιφέρειας του ΒΕΠ,...