Κυριακή , 24 Σεπτέμβριος 2023
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Παραδοσιακοί χοροί από τα σωματεία του Πειραιά στις «Ημέρες Θάλασσας»
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Παραδοσιακοί χοροί από τα σωματεία του Πειραιά στις «Ημέρες Θάλασσας»

Μια ξεχωριστή βραδιά, γεμάτη με παραδοσιακούς χορούς από πολλές περιοχές της Ελλάδος έζησαν εκατοντάδες Πειραιώτες και επισκέπτες της πόλης, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε   χθες στην πλατεία Παπανικολή, στη Μαρίνα Ζέας μπροστά από το Ναυτικό Μουσείο, στο πλαίσιο των Ημερών Θάλασσας.

 

Το  «παρών» στην εκδήλωση έδωσε και ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο οποίος παρακολούθησε τα μουσικοχορευτικά δρώμενα μαζί με πλήθος Πειραιωτών αλλά και με τα μέλη των Συλλόγων που συμμετείχαν στα χορευτικά με τις παραδοσιακές τους στολές.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν η Κυθηραϊκή  Αδελφότητα Πειραιώς-Αθηνών, ο Πολιτιστικός Όμιλος Δωδώνη, η Αδελφότητα των Απανταχού Ολυμπιτών Καρπάθου «Η Δήμητρα», το Λύκειο των Ελληνίδων – Περιφερειακό Τμήμα Χορού Πειραιά, ο Σύνδεσμος Αμοργίνων – εκπροσωπώντας την Ομοσπονδία Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων, η Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά, η Πανελλήνια Ένωση Λερίων «Η Παναγιά του Κάστρου», η Ένωση Ποντίων Πειραιώς- Κερατσινίου- Δραπετσώνας

 

και η Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια».

 

 

 

Ο  Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, σημείωσε:

«Λίγο πριν το κλείσιμο των Ημερών Θάλασσας είχα τη χαρά να παρευρεθώ στην εκδήλωση που διοργανώσαμε με τα σωματεία της πόλης μας με τοπικούς παραδοσιακούς χορούς απ΄ όλη την Ελλάδα. Με τους Κρήτες, τους Ποντίους, τους Κεφαλλονίτες, τους Ιθακήσιους, τους Λέριους, τους Κυθηρίους, τους Καρπάθιους, τους Αμοργινούς, το Λύκειο των Ελληνίδων και τον Πολιτιστικό Όμιλο Δωδώνη, περάσαμε υπέροχες στιγμές στο λιμάνι της Ζέας, μπροστά από το Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος. Τους ευχαριστώ όλους!».

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ – Δ/ΝΣΗ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ, DESTINATION PIRAEUS,      ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: DMARIN     

Related Articles

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ.Π. ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΓΛΙΑΣ – ΟΥΑΛΙΑΣ

Την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά...

Ένωση Απανταχού Μανιατών: Έναρξη δωρεάν μαθημάτων Πολιτιστικών Τμημάτων

Έναρξη δωρεάν μαθημάτων Πολιτιστικών Τμημάτων Ένωσης Απανταχού Μανιατών «Η Μάνη» Τη Δευτέρα,...

Ένωση Απανταχού Μανιατών:Μανιάτικο αντάμωμα στις 30 Σεπτεμβρίου

Σας περιμένουμε όλους το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στο ΣΕΦ, να διασκεδάσουμε σε...