Κυριακή , 24 Σεπτέμβριος 2023
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Σύλληψη κυβερνήτη στην Πάρο 
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Σύλληψη κυβερνήτη στην Πάρο 

Στη σύλληψη ενός ημεδαπού Κυβερνήτη Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους, προέβησαν απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάρου, για παράβαση των άρθρων 180 παρ.1, 234 και 235 παρ. Ζ περί Κ.Δ.Ν.Δ. και του άρθρου 12 του Π.Δ. 23/1999.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε κατά τον κατάπλου του πλοίου στον λιμένα Πούντας ν. Πάρου, διαπιστώθηκε ότι το ανωτέρω σκάφος διενεργούσε επαγγελματικό ταξίδι αναψυχής, με δέκα (10) επιβαίνοντες, χωρίς να έχει λάβει τη σχετική άδεια απόπλου από τη Λιμενική Αρχή και χωρίς να κατέχει τα απαραίτητα ναυτιλιακά έγγραφα, ενώ δεν έφερε βεβαίωση καταμέτρησης επιβαινόντων.

Από το Λιμεναρχείο Πάρου που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε η διαδικασία των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Α’ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ότι το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «BLUE GALAXY» Ν. Π. 12247, απώλεσε την αριστερή άγκυρα κατά την διαδικασία άπαρσης αυτής, πριν τον απόπλου του από τον λιμένα «ΒΑΘΥ» ν. Σάμου, ενώ εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα Βαθύ ν. Σάμου στον λιμένα Πειραιά.

Το εν λόγω πλοίο κατέπλευσε στον λιμένα Πειραιά, αποβιβάζοντας 263 επιβάτες, 65 Ι.Χ.Ε., 82 Φ/Γ και 64 Δ/Κ.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του «BLUE GALAXY», ενώ κατόπιν αποκατάστασης της βλάβης καθώς και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη ο απόπλους του πλοίου.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Γαυρίου του Λιμεναρχείου Άνδρου, από τον Ύπαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ”ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π” Ν.Π. 11479, για τραυματισμό 72χρονης επιβάτιδος, κατά την εκτέλεση δρομολογίου του πλοίου, από τον λιμένα Γαυρίου προς τον λιμένα Ραφήνας.

Συγκεκριμένα, η ανωτέρω, ενώ ανέβαινε την κυλιόμενη σκάλα του πλοίου έχασε την ισορροπία της με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της στο δεξί άνω άκρο, ενώ άμεσα το πλήρωμα του πλοίου της παρείχε τις πρώτες βοήθειες

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, από τον λιμένα Βατοπεδίου Αγίου Όρους στον λιμένα Ιερισσού, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 70χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Related Articles

FURUNO HELLAS helps Thessaly

FURUNO HELLAS has contributed to Thessaly people support by supplying with essentials...

Ο Γιώργος Ξηραδάκης για την ακρίβεια και την αναβάθμιση της οικονομίας

Από τον Γιώργο Ξηραδάκη ιδρυτή και ceo of  XRTC Business consultants L.T.D....

Jotun Hellas pioneers vessel maintenance and safety with novel Aerial Drone Inspection Service

We are excited to launch our groundbreaking Aerial Drone Inspection Service, ensuring...

NAVIGATING THE MARITIME LANDSCAPE: Insights into GREECE’S shipping industry

Greece continues to hold a strong position in the maritime industry, demonstrating...