Παρασκευή , 17 Απρίλιος 2026
Home ΕΛΛΑΔΑ ΔΗΛΩΣΗ ΕΣΠ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΕΛΛΑΔΑΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΕΣΠ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Με αφορμή το εκλογικό αποτέλεσμα και την ανάδειξη αυτοδύναμης Κυβέρνησης, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς δηλώνει ότι:

Το κρίσιμο ζήτημα της επόμενης ημέρας, είναι να γίνει πράξη το αίτημα της κοινωνίας και της επιχειρηματικής κοινότητας για μια σταθερή διακυβέρνηση, που θα κάνει τις απαραίτητες τομές που έχει ανάγκη η χώρα μας.

Προσδοκούμε ένα ξεκάθαρο, απλό, σταθερό φορολογικό σύστημα με ορίζοντα σταθερότητας στις επιχειρήσεις και τους επενδυτές, με περαιτέρω μείωση των φορολογικών συντελεστών και κατάργηση παράλογων φόρων που εναντιώνονται στην επιχειρηματικότητα και στους συνεπείς φορολογούμενους. Αντίστοιχα, αναμένουμε νέα μείωση του μη μισθολογικού κόστους, ώστε να τονωθεί η απασχόληση και η ανταγωνιστικότητα.

Πρόσθετα, αναγκαία είναι η τόνωση της ρευστότητας ειδικά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών που ταλανίζουν χρόνια το επιχειρείν, η επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης, αλλά και να δοθούν ευκαιρίες και κίνητρα, ώστε εργαζόμενοι και εργοδότες να αποκτήσουν τις νέες δεξιότητες που απαιτούνται.

Σε αυτή την προσπάθεια οι θεσμοθετημένοι φορείς της αγοράς προσδοκούν να διαδραματίσουν τον ρόλο που τους αναλογεί και αναμένουν από την Πολιτεία να κληθούν σε γόνιμο διάλογο.

Προσδοκούμε από την Κυβέρνηση να φανεί αντάξια των προσδοκιών των επιχειρήσεων, των εργαζομένων και του συνόλου των Ελλήνων πολιτών, αλλά και των απαιτήσεων της περιόδου που διανύουμε.

 

 

Related Articles

Περιοδεία στα έργα ανάπλασης επί της οδού Κλεισόβης

ΑλλάΖΟΥΜΕ τον Πειραιά για όλους & όλες Η παράταξή μας «ΑλλάΖΟΥΜΕ τον...

ΥΝΑΝΠ-Ενημέρωση

Εντοπισμός 38 αλλοδαπών και σύλληψη του διακινητή τους στους Καλούς Λιμένες –...

Επικαιρότητα 11ης Απριλίου

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ «Μπλόκο» από τις ελληνικές αρχές στην Ισίν Καρατζά στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»!...