Τρίτη , 30 Απρίλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς στο 7ο Ναυτιλιακό Συνέδριο της Ναυτεμπορικής
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς στο 7ο Ναυτιλιακό Συνέδριο της Ναυτεμπορικής

Την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023, στη Πέτρινη Αποθήκη του ΟΛΠ,
πραγματοποιήθηκε το 7ο Ναυτιλιακό Συνέδριο της Ναυτεμπορικής, με θέμα «Τα μεγάλα διλήμματα», στο οποίο παρέστη ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς,  καθηγητής Μιχαήλ Σφακιανάκης.
Στον χαιρετισμό που απηύθυνε στους συνέδρους, τόνισε ότι η θεματολογία του  συνεδρίου είναι στοχευμένη στα διλήμματα της εποχής, που προκύπτουν με βάσητους αστάθμητους παράγοντες, οι οποίοι δυστυχώς, προϊόντος του χρόνου,  πολλαπλασιάζονται. Από την πανδημία μέχρι τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη διάρκειά του, την ενεργειακή κρίση που ακολούθησε και πολλά άλλα τα οποία, ουδείς θα μπορούσε να προβλέψει στο πρόσφατο παρελθόν.
Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, μέσα από τις συνιστώσες της έρευνας στα πεδία της βιώσιμης ανάπτυξης και της τεχνητής νοημοσύνης, αλλά και μέσα από στοχευμένα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά τμήματα, συμβάλλει και συνδράμει ενεργά στην παραγωγή νέας γνώσης σε πεδία, που βρίσκονται στην αιχμή της προσπάθειας για την συνεχή προσαρμογή της Ελληνικής Ναυτιλίας, στο διαρκώς εξελισσόμενο  περιβάλλον.
Κλείνοντας, ευχήθηκε γόνιμα συμπεράσματα στη ναυτιλιακή κοινότητα, η οποία δίνει το παρόν με κορυφαίους εκπροσώπους του κλάδου, καταθέτοντας απόψεις και προβληματισμούς για το παρόν και το μέλλον της ναυτιλίας.
Οι προκλήσεις, τα προβλήματα και οι προοπτικές της ναυτιλίας μικρών
αποστάσεων βρέθηκαν στο επίκεντρο του πάνελ με τίτλο «Τα μεγάλα διλήμματα», που συντόνισε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Στράτος Παπαδημητρίου.
Ανάμεσα στους ομιλητές από όλο το φάσμα του Ελληνικού Ναυτιλιακού κόσμου, ήταν και η Μελίνα Τραυλού, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

Related Articles

YES FORUM: OPEN DAY / WE ARE HIRING !

Are you ready? Ανυπομονείς πως και πως για το επόμενο Open day...

PCT: Στήριξη ευάλωτων οικογενειών για τις ημέρες του Πάσχα

PCT:Στήριξη ευάλωτων οικογενειών για τις ημέρες του Πάσχα    HPCT  (Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων...

Ο Υπουργός Επικρατείας σε γεύμα εργασίας στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιώς

Την Τρίτη 23Απριλίου 2024, στην Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιώς πραγματοποιήθηκε γεύμα εργασίας, με...

Επίθεση Χούθι στο Ελληνόκτητο πλοίο Cyclades

Σύμφωνα με την αμερικανική διοίκηση, δεν υπήρξαν τραυματισμοί στο πλοίο που συνεχίζει...