Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Πρόσκρουση Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ σκάφους σε Ε/Γ -Ο/Γ «CHAMPION JET 1» στην Τήνο
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Πρόσκρουση Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ σκάφους σε Ε/Γ -Ο/Γ «CHAMPION JET 1» στην Τήνο

Προσέκρουσε ελαφρά μεσημβρινές ώρες , το  Ε/Γ – Ο/Γ -Τ/Χ «CHAMPION JET 1» σημαίας Κύπρου στο ελλιμενισμένο Ε/Γ -Ο/Γ «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π.» Ν.Π. 10668, κατά τη διαδικασία κατάπλου του στον λιμένα Τήνου.

Το «CHAMPIONS JET 1», εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα Ραφήνας για Άνδρο – Τήνο – Μύκονο – Νάξο -Πάρο -Πειραιά  με 686 επιβάτες, ενώ  το «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π.» εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα Νάξου για  Μύκονο – Τήνο – Ραφήνα  με 217 επιβάτες.

Το «CHAMPIONS JET 1» προσέδεσε με ασφάλεια στον οικείο λιμένα, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Τήνου διενεργεί την προανάκριση, επετράπη η συνέχιση των δρομολογίων των ανωτέρω πλοίων μετά από προσκόμιση βεβαιωτικών διατήρησης κλάσης από τους νηογνώμονες που τα παρακολουθούν.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μήλου, ότι το Ι/Φ σκάφος “ALCYONE” σημαίας Μεγάλης Βρετανίας, παρουσίασε μηχανική βλάβη, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 1ν.μ. δυτικά  Φουρκοβουνίου ν. Μήλου.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ το «ALCYONE»  με τη συνδρομή του Ε/Γ- Λάντζα «ΓΕΩΡΓΙΟΣ Β» Ν. Λαυρίου 893, κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Αδάμαντα ν. Μήλου.

Από το Λιμεναρχείο Μήλου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης, για τον θάνατο 61χρονου αλλοδαπού οδηγού Φ/Γ οχήματος, το οποίο έλαβε χώρα στην Πύλη Νο 16 στον λιμένα Θεσσαλονίκης.

Άμεσα, στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στο σημείο, όπου και ενημερώθηκαν από διασώστες του ΕΚΑΒ ότι ο 61χρονος εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του εντός του ακινητοποιημένου Φ/Γ οχήματος στην θέση του οδηγού, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ  στο Γενικό Νοσοκομείο «Ιπποκράτειο».

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

 

 

 

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σάμης Κεφαλληνίας, ότι 75χρονος αλλοδαπός επιβαίνοντας στο Ι/Φ σκάφος «THETIS» σημαίας Ολλανδίας, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο εντός του κόλπου Αγίας Ευφημίας ν. Κεφαλληνίας, έχρηζε παροχής πρώτων βοηθειών.

Άμεσα στο σημείο μετέβη το Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος ¨ΚΑΠΤΑΙΝ ΜΑΣΟΣ¨ Ν. Χίου 823,  με επιβαίνοντα στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, το οποίο παρέλαβε και μετέφερε τον ανωτέρω  με ασφάλεια στον λιμένα Σάμης.

Ο εν λόγω ασθενής, μεταφέρθηκε  στο Κέντρο Υγείας Σάμης προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις.

 

Related Articles

Our Ocean: Η επίσκεψη του προέδρου του Παλάου στην Ελλάδα επιβεβαιώνει τη στήριξή του στο Palau International Ship Registry 

Our Ocean: Η επίσκεψη του προέδρου του Παλάου στην Ελλάδα επιβεβαιώνει τη...

YACHTING FINANCE

  Χρηματοδοτήστε την αγορά του σκάφους σας με τα 3 επενδυτικά εργαλεία...

Η Thenamaris Ships Management Inc. συμμετέχει στην ημέρα καριέρας ΔΥΠΑ

Thenamaris Ships Management Inc. We are thrilled to announce our participation as...