Τρίτη , 27 Οκτώβριος 2026
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Σύγκρουση φορτηγών πλοίων σημαίας Βανουάτου και Σιγκαπούρης στη Χίο
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Σύγκρουση φορτηγών πλοίων σημαίας Βανουάτου και Σιγκαπούρης στη Χίο

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για  σύγκρουση του Φ/Γ πλοίου «ΑΝΤ» σημαίας Βανουάτου με δεκατρείς (13) αλλοδαπούς πλήρωμα, με το Φ/Γ πλοίο «POTENTIA», σημαίας Σιγκαπούρης με δεκαεννέα (19) αλλοδαπούς πλήρωμα στη θαλάσσια περιοχή 9 ν.μ. βόρεια βορειοδυτικά ν. Χίου, σε Διεθνή Ύδατα, εντός ελληνικής περιοχής έρευνας και διάσωσης.
Υπό τον συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. άμεσα έσπευσαν στο σημείο επτά (07) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) πλοίο ανοικτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ συνέδραμαν επίσης ένα (01) πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, ένα (01) αεροσκάφος Canadair CL-215 της Πολεμικής Αεροπορίας, τρία  (03) ελικόπτερα SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και παραπλέοντα πλοία. Επίσης, στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή έχει καταπλεύσει και σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής.
Επί του πλοίου σημαίας Βανουάτου, καταβιβάσθηκε διασώστης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από το δεύτερο ελικόπτερο SUPER PUMA της Π.Α. που βρέθηκε στο σημείο, προκειμένου να διαπιστώσει την κατάσταση του πληρώματος και την ανάγκη τυχόν παροχής βοήθειας. Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. παραμένουν στην περιοχή, ενώ τυχόν εξελίξεις θα αναφερθούν με νεότερο δελτίο τύπου.
Ενημέρωση από: Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Related Articles

Από την Κέρκυρα χαράσσεται ο λιμενικός χάρτης της επόμενης επταετίας

  Στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Δ.Σ. της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (Ε.ΛΙΜ.Ε.)...

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΝΑΥΣΙΠΛΟΪΑΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η Πανελλήνια Ένωση Πλοιοκτητών – Εφοπλιστών Ρυμουλκών & Ναυαγοσωστικών Πλοίων επανέρχεται με...

14 νέες εκδόσεις από το Ίδρυμα Ευγενίδου για τους αυριανούς αξιωματικούς του Εμπορικού Ναυτικού

Εδώ και 70 χρόνια, η εκπαίδευση και η διάδοση της επιστημονικής και...

KATRADIS GROUP: Operating through Las Palmas

Operating through Las Palmas? #Katradis supports vessels in the region with local...