Παρασκευή , 3 Μάιος 2024
Home AGENDA 1ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΟΚΕΕ ΣΤΙΣ 29/6/2023 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
AGENDAΕΛΛΑΔΑ

1ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΟΚΕΕ ΣΤΙΣ 29/6/2023 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

1ο Συνέδριο ΣΟΚΕΕ στις 29/6/2023 στην Αθήνα
Σκοπός η ανάδειξη της σημασίας των εκθέσεων για την εθνική οικονομία

 

Την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023, στο AthensMarriottHotel, ο Σύνδεσμος Οργανωτών και Κατασκευαστών Εκθέσεων Ελλάδος (ΣΟΚΕΕ) διοργανώνει το πρώτο του Συνέδριο, το οποίο θα ακολουθήσει την Ετήσια Γενική Συνέλευση για τα μέλη ΣΟΚΕΕ.Η οικονομική σημασία των εκθέσεωνγια την εθνική οικονομία και η βιώσιμη ανάπτυξη θα αποτελέσουντους βασικούς άξονες του Συνεδρίου, με Έλληνες αλλά και ξένους ομιλητές. Παράλληλα, το Συνέδριο θα αποτελέσει μία σημαντική ευκαιρία δικτύωσης για τη βιομηχανία εκθέσεων,ενώ στο μέλλον αναμένεται να καθιερωθεί ως το ετήσιο meetingpointτου κλάδου.

 

Η ανάπτυξη της εγχώριας εκθεσιακής βιομηχανίας αποτελεί πρόκληση, αλλά και ευκαιρία. Στο πρώτο κομμάτι του Συνεδρίου, εκπρόσωποι από διεθνείς οργανισμούς, όπως οι IFES (Διεθνής Ομοσπονδία Υπηρεσιών Εκθέσεων & Εκδηλώσεων), AUMA (Ένωση Γερμανικής Βιομηχανίας Εμπορικών Εκθέσεων),κοκ, θα καταθέσουν τη δική τους εμπειρία και θα παρουσιάσουν επιτυχημένες πρακτικές, αλλά και τις εξελίξεις του κλάδου. Συγκεκριμένα, στην 1η Συνεδρία (15:00-16:00) με τίτλο: «Οι οικονομικές επιπτώσεις των εκθέσεων στη μετα-COVID εποχή» θα σκιαγραφηθούν η οικονομική σημασία των εκθέσεων για μια σειρά Ευρωπαϊκών οικονομιών, οι τάσεις στον κλάδο, όπως αποτυπώνονται διεθνώς, αλλά και νέες μεθοδολογίες που μπορούν να αφομοιωθούν αποτελεσματικά από την εγχώρια αγορά.

 

Κατά τη διάρκεια της 2ηςΣυνεδρίας (16:15-17:20), με τίτλο: «Η οικονομική σημασία των εκθέσεων για την εθνική οικονομία», θα αναπτυχθούν τα θέματα τα οποία απασχολούν τους επαγγελματίες της εκθεσιακής βιομηχανίας. Στη συζήτηση θα συμβάλλουν με τις τοποθετήσεις τους και θεσμικοί εκπρόσωποι, όπως οι κκ.Άδωνις Γεωργιάδης,Υπουργός Εργασίαςκαι Κοινωνικής Ασφάλισης, Κατερίνα Νοτοπούλου,βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κατερίνα Μπατζελή,πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ΠΑΣΟΚ.

 

Στην Ελλάδα, ο εκθεσιακός κλάδος περιλαμβάνει περισσότερες από 1.050 εταιρείες, με 4.400 εργαζόμενους και τζίρο 225 εκατ. ευρώ. Τα πολλαπλασιαστικά οικονομικά οφέλη του κλάδου για την ελληνική οικονομία δημιουργούν συνολικό οικονομικό όφελος άνω του 1 δισ. ευρώ για πλήθος συνεργαζόμενων κλάδων, όπως τουρισμός, εστίαση, συνέδρια, catering, μεταφορές κ.ά., ενώ ενισχύει πολλαπλασιαστικά και τα φορολογικά έσοδα.

 

Περισσότερες πληροφορίες για τον ΣΟΚΕΕ και για το Πρόγραμμα του Συνεδρίου θα βρείτε εδώ: www.sokee.gr.

 

Χρυσοί χορηγοί του Συνεδρίου είναι η Φόρουμ ΑΕ και το MetropolitanExpo, αργυροί χορηγοί είναι η Expoworkκαι η Interformκαι χάλκινοι χορηγοί είναι οι BeBest, Constr-Action, ΔΕΘ-HELEXPO, Εκθέσεις Ποσειδώνια Α.Ε., PromoSolutionsκαι Tetragon.

 

 

Για τον ΣΟΚΕΕ

Ο Σύνδεσμος Οργανωτών και Κατασκευαστών Εκθέσεων Ελλάδος είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 2022 με σκοπό να εκπροσωπεί την εκθεσιακή βιομηχανία τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Αποστολή του είναι να συμβάλει στην ανάπτυξη της ελληνικής εκθεσιακής βιομηχανίας και των εταιριών που λειτουργούν στον τομέα αυτόν, μέσω οργανωμένων δράσεων και της εκπροσώπησης των συμφερόντων του κλάδου σε εθνικές και διεθνείς αρχές, θέτοντας ως προτεραιότητα τη συνολική ανάπτυξη του κλάδου και την μεγιστοποίηση του οικονομικού οφέλους για την εθνική οικονομία και την ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών.

 

 

Related Articles

Με  πυροτεχνήματα θα γιορτάσει την Ανάσταση ο Πειραιάς

Με λαμπρότητα θα γιορτάσει και εφέτος την Ανάσταση ο Δήμος Πειραιά, με ένα υπερθέαμα...

Δήλωση του  Πέτρου Κόκκαλη για την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου

Η 3η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου και...

Επικαιρότητα 30ης Απριλίου

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ Το Πολεμικό Ναυτικό έφερε την ανατροπή! Τέλος οι LCS –...

Επίσκεψη της Π.Ο.Β.Α.Σ. στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

Επίσκεψη της Π.Ο.Β.Α.Σ. στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού σχετικά με την...