Κυριακή , 24 Σεπτέμβριος 2023
Home ΕΛΛΑΔΑ HELMEPA: «SEAGUARDIANS-ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ»
ΕΛΛΑΔΑΝΑΥΤΙΛΙΑ

HELMEPA: «SEAGUARDIANS-ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ»

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

 «SEAGUARDIANS-ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ».

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΩΝ ΜΑΣ,  ΣΤΗΝ ΑΛΟΝΝΗΣΟ

 

Τέσσερις μεγάλες δράσειςγια την υγεία των θαλασσών μας, με περισσότερους από 700 συμμετέχοντες, διοργανώθηκαν σε όλη τη χώρα με στόχο την εκπαίδευση όσων ασχολούνται με τη θάλασσα, επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά, στο πλαίσιο του έργου «SEAGUARDIANS-ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ».

 

Στο νησί της Αλοννήσου, με το εμβληματικό θαλάσσιο πάρκο και την πολυετή εμπειρία στη διαχείριση της συγκεκριμένης Θαλάσσιας Προστατευόμενης Περιοχής, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διήμερη εκδήλωση λήξης του χρηματοδοτούμενου από το Πράσινο Ταμείο έργουστις 8 & 9 Ιουνίου 2023.

Στη διάρκεια της πρώτης ημέρας της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε ημερίδα με την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου και ακολούθησε συζήτηση πάνω στις βασικές θεματικές του:

 

  • Προστατευόμενες περιοχές – ιστορίες επιτυχίας και διδάγματα από άλλες εθνικές πρωτοβουλίες για τη διατήρηση των θαλασσών
  • Περιορισμός του περιβαλλοντικού αποτυπώματος στα σκάφη αναψυχής
  • Βέλτιστες πρακτικές και προκλήσεις στη βιώσιμη αλιεία

 

Στα πάνελ των συζητήσεων συμμετείχαν εκπρόσωποι θεσμικών φορέων, της πανεπιστημιακής κοινότητας και περιβαλλοντικών οργανισμών, ερευνητές, αλιείς και επαγγελματίες του θαλάσσιου τουρισμού.

Τη δεύτερη ημέρα της εκδήλωσης, Παρασκευή 9 Ιουνίου, με την συμμετοχή εθελοντών από την ΑΕΝΑΟΣ ΘΑΛΑΣΣΑ, τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.ΚΑ), την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA), τους SEA SHEPHERD GREECE, και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, πραγματοποιήθηκαν παράκτιοι καθαρισμοί στο νησάκι Περιστέρα και υποβρύχιοι καθαρισμοί σε επιλεγμένα σημεία του θαλάσσιου πάρκου, με τη συνδρομή των καταδυτικών κέντρων ALONISSOS Triton Divecenter και του Ikion Diving ALONISSOS.

 

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με συντονιστή την HELMEPA, εταίρους την ΑΕΝΑΟΣ ΘΑΛΑΣΣΑ, τον Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α και επιστημονικό αρωγό το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μέσω του του Εργαστηρίου Ιχθυολογίας του Τμήματος Βιολογίας ΑΠΘ.

 

 

Related Articles

FURUNO HELLAS helps Thessaly

FURUNO HELLAS has contributed to Thessaly people support by supplying with essentials...

Ο Γιώργος Ξηραδάκης για την ακρίβεια και την αναβάθμιση της οικονομίας

Από τον Γιώργο Ξηραδάκη ιδρυτή και ceo of  XRTC Business consultants L.T.D....

Jotun Hellas pioneers vessel maintenance and safety with novel Aerial Drone Inspection Service

We are excited to launch our groundbreaking Aerial Drone Inspection Service, ensuring...

Η ομιλία του πρόεδρου Ε.Ε.Α. στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο για τις ΜμΕ

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ...