Κυριακή , 24 Σεπτέμβριος 2023
Home ΕΛΛΑΔΑ Ατόπημα κάθε σκέψη για αναβολή των Επιμελητηριακών εκλογών, τονίζουν στελέχη Επιμελητηρίων
ΕΛΛΑΔΑ

Ατόπημα κάθε σκέψη για αναβολή των Επιμελητηριακών εκλογών, τονίζουν στελέχη Επιμελητηρίων

Από το Επαγγελματικό  Επιμελητήριο Αθηνών

Έντονες συζητήσεις αλλά και προβληματισμό προκαλούν τα σενάρια που διακινούνται τις τελευταίες ώρες για μία νέα αναβολή των Επιμελητηριακών εκλογών οι οποίες είχαν θεσμικά οριστεί για το τέλος του έτους.

Εάν ισχύσει τελικά η μετάθεση της εκλογικής διαδικασίας κατά ένα χρόνο, σύμφωνα με όσα ακούγονται, τότε θα πρόκειται –όπως υποστηρίζουν πολλά στελέχη Επιμελητηρίων αλλά και παράγοντες της αγοράς- για μία υποβάθμιση του Επιμελητηριακού θεσμού.

Εκ του νόμου οι Επιμελητηριακές εκλογές διεξάγονται κάθε τέσσερα χρόνια, όμως ήδη έχουν δοθεί δύο παρατάσεις τα προηγούμενα χρόνια εξαιτίας της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης. Εφόσον δοθεί και τρίτη, τότε όταν διεξαχθούν οι εκλογές οι διοικήσεις των Επιμελητηρίων θα βρίσκονται στον έβδομο χρόνο θητείας τους!

Όπως σημειώνουν στελέχη Επιμελητηρίων τα οποία δεν βλέπουν κάποιον προφανή λόγο αναβολής των εκλογών, ο Επιμελητηριακός θεσμός δείχνει να χάνει τις σταθερές του και αυτό μπορεί να έχει επίπτωση στην αποτελεσματικότητα του έργου του, δηλαδή στην εκπροσώπηση των επιχειρήσεων της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο προηγούμενος Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, είχε αποκλείσει κάθε πιθανότητα μετάθεσης του χρόνου διεξαγωγής των Επιμελητηριακών εκλογών. Με δεδομένο ότι το Κράτος έχει συνέχεια, κάτι που έχουν τονίσει ιδιαίτερα από την κυβέρνηση, θα πρέπει να ισχύσει η δέσμευση του κ. Γεωργιάδη και να μην αλλάξει το πρόγραμμα που έχει ορισθεί, τονίζουν παράγοντες της αγοράς.

 

Related Articles

FURUNO HELLAS helps Thessaly

FURUNO HELLAS has contributed to Thessaly people support by supplying with essentials...

Jotun Hellas pioneers vessel maintenance and safety with novel Aerial Drone Inspection Service

We are excited to launch our groundbreaking Aerial Drone Inspection Service, ensuring...

Η ομιλία του πρόεδρου Ε.Ε.Α. στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο για τις ΜμΕ

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ...

NAVIGATING THE MARITIME LANDSCAPE: Insights into GREECE’S shipping industry

Greece continues to hold a strong position in the maritime industry, demonstrating...