Τετάρτη , 29 Μάιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ Ατόπημα κάθε σκέψη για αναβολή των Επιμελητηριακών εκλογών, τονίζουν στελέχη Επιμελητηρίων
ΕΛΛΑΔΑ

Ατόπημα κάθε σκέψη για αναβολή των Επιμελητηριακών εκλογών, τονίζουν στελέχη Επιμελητηρίων

Από το Επαγγελματικό  Επιμελητήριο Αθηνών

Έντονες συζητήσεις αλλά και προβληματισμό προκαλούν τα σενάρια που διακινούνται τις τελευταίες ώρες για μία νέα αναβολή των Επιμελητηριακών εκλογών οι οποίες είχαν θεσμικά οριστεί για το τέλος του έτους.

Εάν ισχύσει τελικά η μετάθεση της εκλογικής διαδικασίας κατά ένα χρόνο, σύμφωνα με όσα ακούγονται, τότε θα πρόκειται –όπως υποστηρίζουν πολλά στελέχη Επιμελητηρίων αλλά και παράγοντες της αγοράς- για μία υποβάθμιση του Επιμελητηριακού θεσμού.

Εκ του νόμου οι Επιμελητηριακές εκλογές διεξάγονται κάθε τέσσερα χρόνια, όμως ήδη έχουν δοθεί δύο παρατάσεις τα προηγούμενα χρόνια εξαιτίας της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης. Εφόσον δοθεί και τρίτη, τότε όταν διεξαχθούν οι εκλογές οι διοικήσεις των Επιμελητηρίων θα βρίσκονται στον έβδομο χρόνο θητείας τους!

Όπως σημειώνουν στελέχη Επιμελητηρίων τα οποία δεν βλέπουν κάποιον προφανή λόγο αναβολής των εκλογών, ο Επιμελητηριακός θεσμός δείχνει να χάνει τις σταθερές του και αυτό μπορεί να έχει επίπτωση στην αποτελεσματικότητα του έργου του, δηλαδή στην εκπροσώπηση των επιχειρήσεων της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο προηγούμενος Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, είχε αποκλείσει κάθε πιθανότητα μετάθεσης του χρόνου διεξαγωγής των Επιμελητηριακών εκλογών. Με δεδομένο ότι το Κράτος έχει συνέχεια, κάτι που έχουν τονίσει ιδιαίτερα από την κυβέρνηση, θα πρέπει να ισχύσει η δέσμευση του κ. Γεωργιάδη και να μην αλλάξει το πρόγραμμα που έχει ορισθεί, τονίζουν παράγοντες της αγοράς.

 

Related Articles

Η Tototheo Maritime μετονομάζεται σε Tototheo Global

Η Tototheo Maritime, ένας όμιλος εταιρειών που προσφέρει μια σειρά από υπηρεσίες...

Η Celestyal παρουσιάζει την καλοκαιρινή της καμπάνια

ΗCelestyal  μετά την πρόσφατη ανανέωση του στόλου της και την αύξηση του...

To Μαζί για το Παιδί και η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών αγκαλιάζουν 107 οικογένειες πλημμυροπαθών στη Θεσσαλία

Το Μαζί για το Παιδί με την ευγενική δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών,...