Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ Γ. Χατζηθεοδοσίου: Προς τη θετική κατεύθυνση οι προτεραιότητες της κυβέρνησης αλλά περιμέναμε περισσότερη στήριξη των ΜμΕ
ΕΛΛΑΔΑ

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Προς τη θετική κατεύθυνση οι προτεραιότητες της κυβέρνησης αλλά περιμέναμε περισσότερη στήριξη των ΜμΕ

Δήλωση Προέδρου Ε.Ε.Α και Επίτιμου Διδάκτορα ΠΑ.ΠΕΙ. κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου

 

Πολλά από τα μέτρα που ακούσαμε από τον Πρωθυπουργό, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων για την τετραετία 2023-2027, έχουν ως στόχο την στήριξη των ευάλωτων όπως οι χαμηλοσυνταξιούχοι ή η νέα γενιά, γεγονός αναμφίβολα θετικό για την κοινωνία. Επίσης προβλέπονται μεγάλες μεταρρυθμίσεις που μπορούν πράγματι να δώσουν μία νέα εικόνα στη χώρα και να καταπολεμήσουν στρεβλώσεις που έρχονται από το παρελθόν.

Οι άνθρωποι της αγοράς όμως περιμέναμε να δοθεί βαρύτητα και στην στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων οι οποίες πλήττονται βάναυσα τα τελευταία χρόνια από τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν στην πραγματική οικονομία, κυρίως λόγω της ακρίβειας και της έλλειψης ρευστότητας.

Σε μία εποχή που επιχειρήσεις και επαγγελματίες αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα με το υψηλό λειτουργικό κόστος, που αγωνιούν καθημερινά για το πως θα μπορέσουν να πληρώσουν οφειλές από τη δύσκολη εποχή της πανδημίας, που βλέπουν την κατανάλωση να έχει υποχωρήσει αισθητά, που στερούνται πολύτιμων κεφαλαίων κίνησης, έχει μεγάλη σημασία να δουν ότι η Πολιτεία δεν τους έχει ξεχάσει και ότι τους στηρίζει ουσιαστικά.

Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσω στοχευμένων μέτρων όπως η βελτίωση των υφιστάμενων ρυθμίσεων για τις οφειλές σε Εφορία και Ταμεία, το δικαίωμα πρόσβασης περισσότερων επιχειρήσεων σε χρηματοδοτικά προγράμματα του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ από τα οποία παραμένουν αποκλεισμένες, με μείωση των έμμεσων φόρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, με αλλαγή της τραπεζικής πολιτικής τόσο στο θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας όσο και στο θέμα του ύψους των προμηθειών συναλλαγών αλλά και γενικότερα της στήριξης των δανειοληπτών που έχουν επιβαρυνθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό από τις συνεχόμενες αυξήσεις των επιτοκίων δανεισμού.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι η κυβερνητική στήριξη προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας θα εκφραστεί με πιο συγκεκριμένο τρόπο στις εξαγγελίες που θα κάνει ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ. Γιατί αν μείνουμε μόνο σε όσα ανακοινώθηκαν χθες, τότε θα πρέπει να θεωρηθεί σίγουρη η εξαφάνιση από τον επιχειρηματικό χάρτη ενός μεγάλου αριθμού ΜμΕ, καθώς οι αντοχές τους έχουν ήδη εξαντληθεί.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α.

&

Επίτιμος Διδάκτορας ΠΑ.ΠΕΙ.

 Γιάννης Χατζηθεοδοσίου

Related Articles

Απάντηση του ΥΝΑΝΠ σε δηλώσεις του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Στέφανου Κασσελάκη

Απάντηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε δηλώσεις του Αρχηγού της...

Επιστημονική Εκδήλωση της Ομάδας Δικαιοσύνης του ICCWOMENHELLAS για την Τεχνητή Νοημοσύνη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Επιστημονική Εκδήλωση της Ομάδας Δικαιοσύνης του ICCWOMENHELLAS για την Τεχνητή Νοημοσύνη στο...

«Προς θάλασσα μεριά…»το νέο βιβλίο της Δανάης Μπεζαντάκου

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μαζί με την Δανάη Μπεζαντάκου ανακοινώνουμε την δημιουργία...

Επικαιρότητα 19ης Απριλίου

ΙΣΤΟΡΙΚΑ Ο λόρδος Βύρωνας και ο γουοκισμός. 19 Απριλίου συμπληρώνονται διακόσια χρόνια...