Κυριακή , 24 Σεπτέμβριος 2023
Home ΕΛΛΑΔΑ «Γ. Χατζηθεοδοσίου: Τα Επιμελητήρια οφείλουν να σταθούν δίπλα στις πυρόπληκτες επιχειρήσεις»
ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Γ. Χατζηθεοδοσίου: Τα Επιμελητήρια οφείλουν να σταθούν δίπλα στις πυρόπληκτες επιχειρήσεις»

Για ακόμη μία χρονιά, κι ενώ είμαστε ακόμη στο μέσον του καλοκαιριού, χιλιάδες συμπολίτες μας σε πολλές περιοχές της χώρας δοκιμάζονται από τις καταστροφικές πυρκαγιές, ενώ τεράστια είναι και η περιβαλλοντική καταστροφή.

 

Σε αυτές τις δραματικές ώρες οφείλουμε όλοι να σταθούμε δίπλα σε όσους υποφέρουν. Σε εκείνους που έχασαν τα πάντα από τη μία στιγμή στην άλλη, που είδαν τους κόπους μιας ζωής να παραδίδονται στις φλόγες.

Λαμβάνοντας υπόψη το θεσμικό ρόλο των Επιμελητηρίων ως σύμβουλοι της Πολιτείας αλλά και ως πολύτιμοι σύμμαχοι επιχειρήσεων και επαγγελματιών, καλώ την Κ.Ε.Ε.Ε. καθώς και τα 59 Επιμελητήρια της χώρας να στηρίξουν άμεσα, με κάθε δυνατό μέσο, τα πυρόπληκτα μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας ανά την Ελλάδα.

Εμείς είμαστε που πρέπει να δώσουμε το έμπρακτο παράδειγμα της ενίσχυσης σε όσους βιώνουν αυτή τη στιγμή τις καταστροφικές συνέπειες της πύρινης λαίλαπας, γιατί είμαστε οι κύριοι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών κάνει την αρχή, διαθέτοντας καταρχήν το ποσό των 30.000 ευρώ για την άμεση στήριξη πυρόπληκτων επιχειρήσεων.

Στο Ε.Ε.Α. θεωρούμε αυτονόητη τη συμβολή μας στην ανακούφιση των πληγέντων. Αυτό πράττουμε πάντα και αυτό πράξαμε τόσο αμέσως μετά τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι το 2018, όσο και στη Βαρυμπόμπη το 2021, αλλά και σε όλες τις πληγείσες από φυσικές καταστροφές περιοχές της χώρας, προσφέροντας σημαντική οικονομική ενίσχυση στις επιχειρήσεις που υπέστησαν μερική ή ολική καταστροφή, είδη πρώτης ανάγκης αλλά και εμπειρογνώμονες για την καταγραφή των ζημιών. Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι και για το περιβάλλον, ολοκληρώσαμε επίσης πρόσφατα ένα πρόγραμμα φύτευσης 10.000 νέων δενδρυλλίων σε περιοχές της Αττικής και συνεχίζουμε.

Μόνο αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας μπορούμε να επουλώσουμε γρηγορότερα τις «πληγές» που έχουν αφήσει οι νέες πυρκαγιές και να συμβάλουμε στην αποκατάσταση του περιβάλλοντος και της κοινωνικής και οικονομικής ζωής των περιοχών που επλήγησαν.

 

Γιάννης Χατζηθεοδοσίου

 

Πρόεδρος Ε.Ε.Α.

Επίτιμος Διδάκτωρ ΠΑ.ΠΕΙ.

 

Related Articles

FURUNO HELLAS helps Thessaly

FURUNO HELLAS has contributed to Thessaly people support by supplying with essentials...

Jotun Hellas pioneers vessel maintenance and safety with novel Aerial Drone Inspection Service

We are excited to launch our groundbreaking Aerial Drone Inspection Service, ensuring...

Η ομιλία του πρόεδρου Ε.Ε.Α. στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο για τις ΜμΕ

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ...

NAVIGATING THE MARITIME LANDSCAPE: Insights into GREECE’S shipping industry

Greece continues to hold a strong position in the maritime industry, demonstrating...