Σάββατο , 18 Ιανουάριος 2025
Home AGENDA ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ: Η εντυπωσιακή παραγωγή “ΒΟΤΚΑ ΜΟΛΟΤΟΦ” για λίγες παραστάσεις
AGENDAΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ: Η εντυπωσιακή παραγωγή “ΒΟΤΚΑ ΜΟΛΟΤΟΦ” για λίγες παραστάσεις

ΒΟΤΚΑ ΜΟΛΟΤΟΦ | Η εκρηκτική κωμωδία της Ελένης Ράντου, βασισμένη στη διασκευή του Νηλ Σάιμον πάνω στα διηγήματα του Άντων Τσέχωφ συνεχίζεται στο Αίθριο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», σε μία ακόμα εντυπωσιακή παραγωγή από την εταιρεία «Μέθεξις» του Χρήστου Τριπόδη.
Ο Άντον Τσέχωφ σκιαγραφεί χαρακτήρες τόσο από τα αστικά κέντρα, όσο και από την επαρχία της προεπαναστατικής Ρωσίας, μεγεθύνοντας με γλαφυρό τρόπο αλλά πάντα με συμπάθεια τις συνήθειες, τις εμμονές τους, τους φόβους τους, την προσήλωσή τους στα μικροσυμφέροντά τους, την αφέλειά τους αλλά και την πονηριά τους. Επί σκηνής, παρελαύνουν χαρακτηριστικοί τύποι της εποχής και της κοινωνίας του: από δασκάλες και νταντάδες, μέχρι παπάδες και οδοντίατροι. Όλοι οι ήρωες παραδίδονται, πανανθρώπινοι και παντοτινοί, στην κρίση όλων μας για το «χθες», το «σήμερα» και το «αύριο».
Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης
Στον ρόλο του Τσέχωφ, ο Τάσος Χαλκιάς
Πρωταγωνιστούν (Αλφαβητικά): Ιωάννης Απέργης, Παναγιώτα Βιτετζάκη, Κατερίνα Γερονικολού, Βίβιαν Κοντομάρη, Πάνος Σταθακόπουλος, Γιούλη Τσαγκαράκη, Χάρης Χιώτης
Πληροφορίες-Κρατήσεις:
🎭 Στα ταμεία του Θεάτρου
📞 212 254 0300 & 2107622034
#helleniccosmos #ΒΟΤΚΑΜΟΛΟΤΟΦ

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Με τη σκέψη στο παρελθόν και τη ματιά στο μέλλον

Ο «Ελληνικός Κόσμος», το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού βρίσκεται στην Πειραιώς 254, δίπλα από τη Σχολή Καλών Τεχνών με την πολύβουη δημιουργικότητά της και πάνω σε έναν δρόμο, όπου η ιστορική μνήμη συναντάται με τη σύγχρονη πόλη.

Αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο πολιτισμικής δημιουργίας και έκφρασης, έχει καταφέρει να αποτελεί σημείο αναφοράς για την οδό Πειραιώς και σημείο συνάντησης εικαστικών, μουσικών, ηθοποιών, επιστημόνων και επισκεπτών από όλο τον κόσμο που επιθυμούν να βιώσουν την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό με τρόπο μοναδικό.

Ο «Ελληνικός Κόσμος» είναι μουσείο αλλά όχι με τη συμβατική έννοια του όρου, αφού τις «αίθουσες με τ’ αγάλματα» έχουν αντικαταστήσει τα διαδραστικά εκθέματα και οι πλέον πρωτοποριακές εφαρμογές της σύγχρονης τεχνολογίας.

Είναι ο χώρος όπου στεγάζεται το μοναδικό αυτή τη στιγμή στη χώρα σύστηµα Εικονικής Πραγματικότητας, η «Θόλος», χωρητικότητας 130 ατόµων, καθώς και το «Θέατρον», ένα κτήριο πολλαπλών χρήσεων, χωρητικότητας 1.000 ατόµων που μπορεί να φιλοξενήσει μία ευρεία γκάμα εκδηλώσεων.

Εσείς τι θα κάνετε αυτό το ΣΚ με τα παιδιά σας;
Επισκεφθείτε τις εκθέσεις, παρακολουθήστε μια προβολή στην Θόλο, κάντε κράτηση σε ένα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα.
Περάστε μια βόλτα από τον «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»!

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Πειραιώς 254, 177 78, Ταύρος
Τ: 212 254 0000
Email: hellenic-cosmos@ime.gr
www.hellenic-cosmos.gr

Related Articles

COATING FORUM 2025

Tο Coating Forum 2025, η κορυφαία εκδήλωση για τον κλάδο χρωμάτων και...

Industry.tec 2025 – Βιομηχανικός Εξοπλισμός & Smart Manufacturing

Με σημαντικές συμμετοχές και εντυπωσιακές παράλληλες εκδηλώσεις η Industry.tec 2025 – Βιομηχανικός Εξοπλισμός...

Επικαιρότητα 15ης Ιανουρίου

ΙΣΤΟΡΙΚΑ Ελλάς, Κύπρος, Ένωσις, 15η Ιανουαρίου 1950 ΕΘΝΙΚΑ Eurovision 2025: Το τραγούδι...

Εντοπισμός 36 αλλοδαπών στην Αγία Γαλήνη

Εντοπισμός 36 αλλοδαπών στην Αγία Γαλήνη – Αλιευτική παράβαση στη Νέα Μηχανιώνα...