Σάββατο , 23 Σεπτέμβριος 2023
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Μηχανική βλάβη Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου στην Κεφαλληνία
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Μηχανική βλάβη Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου στην Κεφαλληνία

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου ”ΒΙΚΕΝΤΙΟΣ ΔΑΜΟΔΟΣ” Ν.Π. 11968 ότι παρουσιάστηκε βλάβη στον καταπέλτη, κατά την προσέγγισή του στον λιμένα Αργοστολίου.
Το εν λόγω πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο στην πορθμειακή γραμμή Ληξουρίου – Αργοστολίου, ενώ οι επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στον οικείο λιμένα.
Από το Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του ”ΒΙΚΕΝΤΙΟΣ ΔΑΜΟΔΟΣ” και στη συνέχεια, κατόπιν προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού επιθεώρησης πλοίου μετά από βλάβη, από τον αρμόδιο φορέα, επετράπη ο απόπλους του, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
Ακυβερνησία Θ/Γ σκάφους στη Ζάκυνθο – Ακυβερνησίες Ι/Φ σκαφών στην Κέρκυρα και στη Νεάπολη Βοιών – Τραυματισμός αλλοδαπού στη Θεσσαλονίκη – Σύλληψη αλλοδαπού στη Μυτιλήνη
Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., για ακυβερνησία του Θ/Γ σκάφους ”SWAYED I” σημαίας Μάλτας, με πέντε (05) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 1ν.μ. βόρεια βορειοδυτικά της παραλίας ”ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ” ν. Ζακύνθου.
Άμεσα, στην περιοχή μετέβησαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και το Ε/Γ – Τ/Ρ ”ΦΩΤΕΙΝΗ” Ν.Ζ. 347, όπου εντόπισε το εν λόγω Θ/Γ σκάφος, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους και το ρυμούλκησε στον λιμένα ”ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ” Βολιμών ν. Ζακύνθου, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια, με τη συνοδεία του ανωτέρω περιπολικού σκάφους Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.
Από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”SWAYED I” μέχρι τη διαπίστωση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αποκατάστασής της, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., για ακυβερνησία του Ι/Φ σκάφους ”DELOS” σημαίας Μ. Βρετανίας, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Κέρκυρας.
Άμεσα, στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. όπου εντόπισε το εν λόγω Ι/Φ σκάφος, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους. Το ”DELOS” αγκυροβόλησε με ιδία μέσα και με ασφάλεια, στη θαλάσσια περιοχή λιμένα ”ΠΕΤΡΙΤΗ” ν. Κέρκυρας, με τη συνοδεία του ανωτέρω περιπολικού σκάφους Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του Θ/Γ σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από αναγνωρισμένο οργανισμό, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών, για ακυβερνησία του Ι/Φ σκάφους ”BIANCA” σημαίας Αυστρίας, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στον όρμο ”ΒΑΤΙΚΩΝ” Νεάπολης Βοιών.
Άμεσα, στην περιοχή μετέβησαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και το Φ/Γ – λάντζα ”ΚΑΒΟΜΑΛΕΑΣ” Ν.Π. 7583, όπου εντόπισε το εν λόγω Ι/Φ σκάφος, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους και το ρυμούλκησε στον λιμένα Νεάπολης Βοιών, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια, με τη συνοδεία του ανωτέρω περιπολικού σκάφους Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.
Από το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”BIANCA” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού από τον αρμόδιο φορέα, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης, για τον τραυματισμό 19χρονου αλλοδαπού, μετά από βουτιά του στη θάλασσα, από την κεντρική προβλήτα Περαίας Θεσσαλονίκης.
Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ ο 19χρονος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ”Α.Χ.Ε.Π.Α.”, για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.
*****
Στη σύλληψη ενός 32χρονου αλλοδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης, εντός της παραλίας ”ΤΣΑΜΑΚΙΑ” Μυτιλήνης, για παράβαση των άρθρων 361, 169 και 308 του Π.Κ.
Συγκεκριμένα, ο 32χρονος εντοπίστηκε από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής να σπρώχνει ανήλικους εντός της θάλασσας και χωρίς τη θέλησή τους από οικεία προβλήτα – εξέδρα. Στη συνέχεια, σε έλεγχο των ανωτέρω στελεχών Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. τους απώθησε βίαια και τους εξύβρισε, με αποτέλεσμα την ακινητοποίησή του.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

Related Articles

NAVIGATING THE MARITIME LANDSCAPE: Insights into GREECE’S shipping industry

Greece continues to hold a strong position in the maritime industry, demonstrating...

PanamaCanal Update

Kindly note that the earliest slots currently open, utilizing a first-come, first-served...

Με επιτυχία το συνέδριο “Καλές θάλασσες με υγεία και ασφάλεια”

Με  μεγάλη  επιτυχία έγιναν  και οι φετεινές <Καλές θάλασσες  με υγεία και...

LNG-fuelled fleet hits 200 ship mark

The in-service and on-order fleet of LNG-powered seagoing ships has reached the...