Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Ο Κωστής Κωνσταντακόπουλος αγόρασε το 5,1% της Seanergy Maritime
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Ο Κωστής Κωνσταντακόπουλος αγόρασε το 5,1% της Seanergy Maritime

Ο Έλληνας πλοιοκτήτης συνεχίζει τις επενδύσεις στην φορτηγό ναυτιλία. Οι ναυλομεσίτες τoν έχουν συνδέσει τις τελευταίες ημέρες με την αγορά των δύο πρώτων μεγάλων φορτηγών capesize

ΜΗΝΑΣ ΤΣΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

Στη Seanergy Maritime Holdings του Σταμάτη Τσαντάνη επένδυσε προσωπικά και όχι μέσω της Costamare, o Κωστής Κωνσταντακόπουλος. Πιο συγκεκριμένα, όπως γνωστοποίησε η Seanergy με σημείωμά της προς την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC), απέκτησε 1,017 εκατ. μετοχές της εταιρείας, αριθμός που μεταφράζεται σε ποσοστό 5,1%.

Ο Έλληνας πλοιοκτήτης   αγόρασε τις μετοχές μέσω της Longshaw Maritime Investments . Δεν είναι η πρώτη φορά που επενδύει σε άλλη ελληνική εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία. Στις αρχές του 2022, είχε ανακοινωθεί ότι απέκτησε ποσοστό στην Tsakos Energy Navigation του Νικόλα Τσάκου, μειώνοντας βέβαια σημαντικά το ποσοστό του μετά από λίγους μήνες.

Ωστόσο, η επένδυση σε μια εταιρεία με στόλο πλοίων μεταφοράς χύδην φορτίων, όπως η Seanergy, ταιριάζει με τις κινήσεις επέκτασης που εφαρμόζει η Costamare στην αγορά αυτή.

Κατά τη διάρκεια του 2021 η Costamare ανοίχτηκε στην αγορά πλοίων μεταφοράς άνοιξε στο ξηρού φορτίου, με συμφωνίες από τη δευτερογενή αγορά. Οι ναυλομεσίτες την έχουν συνδέσει τις τελευταίες ημέρες με την αγορά των δύο πρώτων μεγάλων φορτηγών capesize.

Παράλληλα, νωρίτερα εγκαινίασε και την Costamare Bulkers, μια πλατφόρμα που ναυλώνει πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου και αξιοποιεί λύσεις όπως συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης και συμφωνίες αντιστάθμισης κινδύνου καυσίμων.

Πηγή: New money.gr

Related Articles

Μανιός και Πνευματικός εισήχθησαν στο Πάνθεον της Ελληνικής Ναυτιλίας

Οι δύο Εισακτέοι για το 2023 ανεβάζουν τον αριθμό των μεγάλων μεγάλες...

Απάντηση του ΥΝΑΝΠ σε δηλώσεις του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Στέφανου Κασσελάκη

Απάντηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε δηλώσεις του Αρχηγού της...

H Capital-Executive Ship Management Corp. παρέλαβε τα νεότευκτα containerships «Avios» & «Astraios»

Η Capital-Executive Ship Management Corp., ανακοινώνει την επιτυχή παραλαβή των νεότευκτων πλοίων...