Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΧΑΙΟΣ” στον Πειραιά
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΧΑΙΟΣ” στον Πειραιά

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αργοσαρωνικού από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΧΑΙΟΣ” Ν. Π. 11228, ότι κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολόγιο από λιμένα ν. Αίγινας σε λιμένα Πειραιά, παρουσίασε μηχανική βλάβη σε μία εκ των τεσσάρων μηχανών του.

Το εν λόγω πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Πειραιά, με 678 επιβάτες και 18 άτομα πλήρωμα

Από τη Λιμενική Αρχή Αργοσαρωνικού απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του “ΑΧΑΙΟΣ” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ κατόπιν προσκόμισης του παραπάνω βεβαιωτικού, δύναται η συνέχιση των πλόων.

 

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε απογευματινές ώρες χθες, από τη παραλία Μεγάλου Καβουριού Αττικής, 6χρονο αγόρι.

Το ανήλικο αγόρι, διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο “ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ” Βούλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν οι γονείς του εν λόγω ανήλικου για παράβαση του άρθρου 306 Π.Κ. (έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο), ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκαν, μεσημβρινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Λαυρίου, Κέας, Κύθνου, Σύρου, Τήνου και Άνδρου, ότι το Τ/Ρ-Ε/Π “ΑΙΟΛΟΣ” Ν. Π. 13026 παρουσίασε μηχανική βλάβη, ενώ βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή 4,3 ν. μ. ΒΔ ν. Γυάρου, με έξι (06) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Στην περιοχή έσπευσαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισαν το ανωτέρω Τ/Ρ-Ε/Π, με τους επιβαίνοντες του καλά στην υγεία τους. Το “ΑΙΟΛΟΣ” κατέπλευσε με ασφάλεια και συνοδεία του περιπολικού σκάφους στον λιμένα Γαυρίου, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Άνδρου.

Related Articles

Η Thenamaris Ships Management Inc. συμμετέχει στην ημέρα καριέρας ΔΥΠΑ

Thenamaris Ships Management Inc. We are thrilled to announce our participation as...

CARELL SA: What is the process of the emergency ship repairs at sea?

FAQ Friday: In urgent repair scenarios, our swift action minimizes downtime and...

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΕΝΙΕΡΗΣ: Εκ νέου πρόεδρος της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως εν Ελλάδι

Ανακοίνωση Τύπου της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως εν Ελλάδι Αξιότιμες Κυρίες και αξιότιμοι...