Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ «Συνεργασία Ε.Ε.Α. με το Πολιτιστικό Κέντρο της Κίνας στην Αθήνα»
ΕΛΛΑΔΑ

«Συνεργασία Ε.Ε.Α. με το Πολιτιστικό Κέντρο της Κίνας στην Αθήνα»

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών ξεκινά μία ακόμη πολύ σημαντική συνεργασία με σκοπό την ενίσχυση των  επιχειρηματικών αλλά και πολιτισμικών δεσμών Ελλάδας και Κίνας.

 

Την Πέμπτη 29/6/2023 ο διευθυντής του Πολιτιστικού Κέντρου της Κίνας στην Αθήνα Ρεν Ρεν επισκέφθηκε το Ε.Ε.Α. και συναντήθηκε με τον Πρόεδρό του Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, μετά από πρωτοβουλία της Επιτροπής Ελληνοκινεζικής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του Επιμελητηρίου.

Στη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν οι βάσεις της συνεργασίας για την από κοινού ανάληψη πρωτοβουλιών προς όφελος των δύο πλευρών.

Καλωσορίζοντας τον κ. Ρεν ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. αναφέρθηκε στην έμφαση που δίνει το Επιμελητήριο, ήδη από το 2012, στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων, με τη διοργάνωση μίας σειράς εκδηλώσεων, αλλά και τη συμμετοχή του ιδίου σε συνάντηση στη Σανγκάη το 2016 με τον ιδρυτή της Alibaba Jack Ma. Επισήμανε, ακόμη, πως στο Ε.Ε.Α. είναι εγγεγραμμένες πάνω από 1.000 κινεζικές επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται κυρίως στο κέντρο της Αθήνας.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου στάθηκε, παράλληλα, στους λαμπρούς πολιτισμούς των δύο χωρών υπογραμμίζοντας την ευκαιρία ενίσχυσης, πέραν των επιχειρηματικών, και των πολιτισμικών σχέσεων, μέσω συνεργειών των δύο φορέων.

Στη συνάντηση στο Ε.Ε.Α. μετείχε και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνοκινεζικής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του Επιμελητηρίου, Σταύρος Μονεμβασιώτης, ο οποίος παρουσίασε τις υπηρεσίες που προσφέρει δωρεάν το Επιμελητήριο και μπορούν να αξιοποιήσουν οι κινεζικές επιχειρήσεις – μέλη του, μεταξύ των οποίων συμβουλές για την ίδρυση και λειτουργία επιχείρησης στη χώρα μας, ενημέρωση για το φορολογικό σύστημα της Ελλάδας, για τη δημόσια και ιδιωτική ασφάλιση εργαζομένων και εργοδοτών, για το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού, την άντληση χρηματοδότησης, τις δυνατότητες συνεργασίας που μπορεί να έχουν κινεζικές επιχειρήσεις με ελληνικές, τη δυνατότητα δωρεάν δημιουργίας ιστοσελίδας σε ελληνικά και αγγλικά.

 

Συζητήθηκαν ακόμη μια δέσμη συγκεκριμένων και στοχευμένων προτάσεων του Ε.Ε.Α. για ευρύτερη συνεργασία, με σημείο αναφοράς τη διοργάνωση μιας μεγάλης εκδήλωσης πολιτιστικού και επιχειρηματικού ενδιαφέροντος το φθινόπωρο στην Αθήνα.

 

Ο διευθυντής του Πολιτιστικού Κέντρου της Κίνας στην Αθήνα εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς το Ε.Ε.Α. για την πρόσκληση συνάντησης και την ευκαιρία της συνεργασίας, παρουσίασε τους σκοπούς και της δράσης του σημαντικού φορέα τον οποίο εκπροσωπεί, και συμφώνησε στη δημιουργία μίας ομάδας εργασίας με εκπροσώπους των δύο πλευρών για την επεξεργασία των προτάσεων που κατατέθηκαν και την προώθηση της υλοποίησής τους.

 

Το “παρών” στη συνάντηση έδωσε και το μέλος της Επιτροπής Ελληνοκινεζικής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης κ. Γιώργος Φλωράς.

 

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της Επιτροπής Ελληνοκινεζικής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του Ε.Ε.Α., επίσημη Κινεζική αντιπροσωπεία από την πόλη Cangzhou με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Yin Weijiang, επισκέφθηκε την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023 τα γραφεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, όπου συζητήθηκαν οι προοπτικές της περαιτέρω σύσφιξης των σχέσεων της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας με την κινεζική.

 

 Από το Ε.Ε.Α.

 

Related Articles

SPIRIT SUPPLIES: Τα μυστικά για το καλύτερο τσουρέκι!

Χρησιμοποιήστε φρέσκο αγελαδινό βούτυρο καλής ποιότητας. Επιλέξτε αλεύρι με μεγάλη περιεκτικότητα πρωτεΐνης,...

Νίκος Χαρδαλιάς: «Στους δρόμους της Αττικής έχει θέση μόνο η ασφάλεια»

233 εκατ. ευρώ για 58 μεγάλα έργα οδοποιίας από την Περιφέρεια Αττικής...

Απάντηση του ΥΝΑΝΠ σε δηλώσεις του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Στέφανου Κασσελάκη

Απάντηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε δηλώσεις του Αρχηγού της...